Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

seinakuubikule pool perioodi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    seinakuubikule pool perioodi

    Tervitus jälle foorumigurudele! Seekord siis selline probleem. On kolm eraldi lülitit ja igale lülitile oma lamp. Lampe peab saama lülitada eraldi. Nüüd oleks vaja LED'i põlema saada kui kasvõi ükski lüliti on lülitatud. Muidugi oleks mõistlik kasutada olemasolevat seinakuubikut ja eraldi lülitit aga kui jätame selle lahenduse välja siis mis võimalusi veel oleks. Kui ühendada nüüd lülitite lambipoolsed küljed kokku ja viia kuubikuni , siis ükskõik mis lülitit vajutada kõik kolm lampi lähevad põlema. See ei sobi. Nüüd kui ühendana iga lüliti lambipoolne ots eraldi läbi dioodi kuubikule (nagu dioodloogika või midagist) siis on lambid omavahel eraldatud küll aga seinakuugikule saab nüüd ainult pool perioodi. Põhiküsimus on nüüd selles kas see poolik periood kuubikule halvasti ei mõju? Kui ei, siis on hea aga kui jah siis mis võimalusi veel oleks. Mõtlesime siin sõbraga et kui jätaks selle kuubiku ja teeks pärast neid "loogikadioode" ühe pingejaguri takistitel ja võtaks sealt ledile pinge. Aga see väga jama ,sest siis eraldub jälle takistitel ebaeetiliselt palju võimsust , nii u.10W. Üks tingimusi oleks see ka et kui ühtegi lülitit pole lülitatud siis ka mingisugust vooluringi ei tekiks. Vot niisiis. Pakkuge siis välja kas poolperioodiline seinakuubik või on seal mingi teine kaval lahendus.
    Tähh!
    Kaemi perrä!

    #2
    Vs: seinakuubikule pool perioodi

    Releed....

    Comment


      #3
      Vs: seinakuubikule pool perioodi

      Esmalt postitatud lepikoff poolt
      Muidugi oleks mõistlik kasutada olemasolevat seinakuubikut ja eraldi lülitit
      ? mis asi see seinakuubik on ?

      Dioodidega saad LED-märguande teha küll ja LEDi voolu võid üsna väikese valida, siis ka takistil eraldub vähe võimsust.

      Comment


        #4
        Vs: seinakuubikule pool perioodi

        seinakuubik: igasugune kodumajapidamises kasutatav trafo/toiteplokk(trafo+dioodid+stabikas). mis on otse seinapistikusse torgatav
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

        Comment


          #5
          Vs: seinakuubikule pool perioodi

          Kas need on 220V lambid? Võiks panna dioodid, LEDi ja eeltakisti LEDi toiteks. Veel kavalam oleks kasutada neoonlambikest - ei teki muret kuumeneva eeltakiga.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

          Comment


            #6
            Vs: seinakuubikule pool perioodi

            Lambid jah 230V. Aga kuda selle kuubikuga ikka lood on. Tohib talle võrgust pooliku perioodi anda või mitte. Kindlasti ujub tal siis nominaalväljundpinge ära, aga seda saab mõõta ja eeltaki arvutamisel arvesse võtta. Et siis kas see väike trafo seal sees üle ei kuumene kui talle ainult alalist peale lasta.
            Kaemi perrä!

            Comment


              #7
              Vs: seinakuubikule pool perioodi

              Kui ma õigesti mäletan, siis trafod ei taha alalisvooluga hästi töötada kui just suitsu tekitamine eesmärgiks pole.
              Aga selle dioodloogika taha võid ju LEDi ja taki panna, sõltuvalt dioodist jääb takile umbes 5W mis siis soojusena eraldub või taki ja konde, siis soojust tunduvalt vähem.
              Felch i pakutud huumlambiga oleks kõige ökonoomsem, siis dioodide asemel takid, üks ots kokku ja sealt siis huumlambile, voolutarve minimaalne aga LED vähe heledam.

              Comment


                #8
                Vs: seinakuubikule pool perioodi

                Pulsseeriv alaline võiks isegi trafost läbi tulla aga...aga trafo primaarmähise aktiivtakistus on suurusjärgus mõnikümmend kuni mõnisada oomi. Induktiivsus mõni henri. 50 hertsi puhul teeks see vähemalt ühe kilooomi induktiivtakistust. Alaliskomponendile jääb teele ette anulit aktiivtakistus, mis on mõnikümend korda väiksem indutiivtakistusest. Seetõttu ka vool suureneb, trafo küllastub ja lakkab töötamast. Suur vool tekitab peenes traadis ka teatud soojuslikud protsessid ja trafo viskab elutähtsa suitsuvaru välja.
                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

                Comment


                  #9
                  Vs: seinakuubikule pool perioodi

                  Martinj täna õige varakult üleval. Aga jah seda kahtlustasin ise ka et trafo induktiivsus ära kaob. Et siis ilmselt südamik läheb küllastusse. Läheb siis suure võimsusega takisti ja LEDi teed. Proovin siis 3K 10W takisti, LED ja 220 uF 25V konde ümber LEDi. Võibolla 5V zener kah ümber ja proovib ära. Kasutegur tuleb küll vist nõukaaegne aga küll Narva joped selle ära kütavad.
                  Kaemi perrä!

                  Comment

                  Working...
                  X