Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

trafode voolutarve vooluvõrgust

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    trafode voolutarve vooluvõrgust

    tekkis siis selline küsimus, et kui palju tarbivad trafod voolu?
    plaanis osta trafo (500va; 2x24V; 2x10,24A)
    kas võimendite trahvode voolutarve on ka sõltuvuses sellest, kui kõvasti võimendi mängib?

    #2
    Vs: trafode voolutarve vooluvõrgust

    Mida sa oma küsimusega silmas pead? Igiliikurit pole siiani leiutatud, eks ta ikka tarbib vähemalt selle võimsuse võrgust, mida sa teiselt poolt kasutad. Loomulikult sõltub see sellest, kui kõvasti su apraat mängib. Mingid kaod on trafos ka (kasutegurid 90% ja üle), kuid jämedalt arvutades võid selle arvestamata jätta. AB-klassi võimendi enda kasutegur on jämedalt 50% kanti, seega võtad võrgust umbes kaks korda rohkem kui heli võimsust väljundis saad. Teine pool ei lähe kuhugi kaduma - see antakse kütteks ja seda pead võimendist välja jahutama. Seega väga jämedalt 500VA trafoga saad 2x125W RMS võimendi. 125W RMS saamiseks 4 oomi peal on vaja 2x31V toidet (tegelikult paar V rohkem silla ja transistoride kadudesse). Kui see 24V on vahelduvat RMS, siis alalist saad sealt 34V ja see sobib kenasti... Eeldusel, et mähis muidugi kannatab sellist võimsust.

    Comment


      #3
      Vs: trafode voolutarve vooluvõrgust

      volt on pinge mõõtühik tähisega V
      amper voolu mõõtühik tähisega A
      kui need kokku panna, siis ei saa kuidagi nad äkki pisikeseks muutuda. vb sa seepärast ei tabagi asja tuuma, et ühes kohas kirjutad väiksed tähed ja teises suured(ei oska seost leida).
      500VA tähendab trafo väljundvõimsust. kui pinge ja vool oleks ideaalselt faasis ja trafo kasutegur oleks 100%, siis see tähendaks 500W võrgust tarbimist. ligikaudse hinnangu jaoks võidki arvestada ca 500W, kui võimendi töötab maksimumi lähedal. reaalselt normaalse valjususega kuulamisel võib tegelik tarbimine olla suurusjärgu võrra väiksem
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

      Comment

      Working...
      X