Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

läpaka kivi jootmine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    läpaka kivi jootmine

    Tere!

    On üks läpakas, kus emaplaadil suure BGA kivi all ilmselt mingi ühendus on kehva. Kes võiks sellise parandamise ette võtta? Lihtsama lahendusena võiks üritada see kivi kuumaks ajada, et võibolla sulab halb jootekoht kokku. Mahajootmine, uute kuulikeste jootmine jne oleks ka variant, aga see vajab veel paremat aparatuuri.

    Kas Tartus võiks selline ettevõtlik tegija leiduda? Või Tallinnas?

    Priit

    #2
    Vs: läpaka kivi jootmine

    No imelik küsimus-kui nii kindlalt tead, et seal "suure BGA all on viga"-katseta ise siis? Ma näiteks ka Tartu läheduses ja selliste kividega kokku puutunud, kuid niisama ilma matriitsita küll susima ilmselt ei hakka seda-pole isegi kivi suurust antud (nimi aitaks ju ka juba inimesi!). Kui oma vastutusel peab tegema seda siis-usun, et hambaid ei hakka ükski arst läbi jämesoole parandama. Kui aga töö tulemuse (tuse) tagajärgede likvideerimise enda kanda võtad siis usun, et tegijaid leiduks.
    KONKREETSELT tuleks selliste soovide kirjutamisel väljenduda.

    Comment


      #3
      Vs: läpaka kivi jootmine

      No ei hakka ise katsetama, mu tavaline kuumaõhupuhur nagu ei kvalifitseeru selleks tööks. Ei ole ka seda läpakat täiesti tükkideks võtnud ja üks plekkosa on seal kivi peal. Kivi on u 4 x 4 cm, ilmselt Radeon 7500 graafika (või graafika + veel midagi). Viga on _ilmselt_ selles kivis, kuna selle peale vajutades hakkab ta käimalülitamisel jälle pilti näitama. Muidu vahetevahel teeb startimisel ka graafika puudumise piikse.

      Huvi on leida mõni tegija, kellel on kogemus suure BGA pealejootmisel ja vastav aparatuur. Parem oleks garantiiga, aga võib ka ilma.

      Comment


        #4
        Vs: läpaka kivi jootmine

        Sellise tunnusega võib ka viga trükkplaadis olla.

        Comment

        Working...
        X