Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ipod kaasas kantav laadija.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Ipod kaasas kantav laadija.

    Tere , olen uus siin foorumis ja tulin siia ,et küsida targeamte meeste käest nõu.

    Tahan ehitada midagi selle toalist.
    http://www.ipodwizard.net/showthread.php?t=699

    Nüüd küsimused oleks ,et tavaliselt laeb iPod usb pealt arvutil. Arvuti Usb annab välja 5V ja 500ma. Takistus oleks minu arvutust mööda valemi J=U/R --> R=U/J R=10 oomi
    Batareisid tuleks 8x AA 1,5 V. Kokku tuleks kui jadamisi ühendada 12V
    Sellelt leheküljelt lugesin ,et "10 AAAs, that is 12 volts. dont worry, the iPod can take anywhere up to 16 volts VERY safely, so dont worry about that"
    Seega tekeivad mul kohe palju küsimusi (ise olen veel allesn oor ei tea midagi , kokku puutunud elektronikaga vähe)
    1)Kui seal on öeldud ,et Ipod pole probleemi 12V omandada kas siis on mul mõtet sinna kaitset vahele panna ?
    2)Kui palju määrab ära voolu tugevus ? kui 12V kannatab siis mis teeb battareide voolutugevus kokku. Seda ma ei lugenud kuskilt välja.
    3)Kas mu arvutused ja andmed vastavad üldse tõele ?
    4)Kust saaks eestist osta USB pistiku (tevalos vaatasin on olemas) , Kaitsme mis oleks 10 oomi (juhul kui arvutus on õige) ja battareide pakkid naq seal näidatud piltidel
    [img]http://www.minute-man.com/acatalog/PHILMOREbh321-P.jpg[/img]
    Vaja oleks 2x Kolme batarei hoidjat ja 1x 2 batarei hoidjat.

    Nüüd tundub ,et ma olen valesti arvutanud , takistid tulevad võimsuse järgi , ma saan siin võimsuseks N=JxU N=2,5w ja vaadates takisteid võimuse 3-4w juures näitavad nad takistust R0.1Ohm to 1Mohm , ei tea kas ma olen milleksi valesti aru saanud. Palun selgitage lollile kah natuke asja.
    http://www.tevalo.ee/foorum/showthread.php?t=28800 <---- Kas selline takisti sobiks mulle ? ja kui ei siis milline , milliste parameetritega.

    Asi ei tuleks t&#228;pselt sama. Sealt kaoks see suur kobakas &#252;ldse &#228;ra. Batareide otsa tuleks usb pistik. Kuhu liiguks takisti sel juhul kui tuleb USB otsik , kas + v&#245;i - juhtme k&#252;lge. V&#245;i sellel usb otsikul on seal neli kohta , &#228;&#228;rmisedk aks voolu omad ja sisemistele kahele paneks takisti.
    Minu jutt v&#245;ib v&#228;ga loll tunduda kuna ma olengi veel totu


    Nii loodan ,et saite t&#228;pselt aru ja oskate vastata. Ma v&#228;&#228;ga loodan ,et keegi aitab. Suured t&#228;nud neile ,kes vaevuvad vaatama.
    viimati muutis kasutaja Raait; 09 m 2007, 11:55.

    #2
    Vs: Ipod kaasas kantav laadija.

    Sul ikka asjad suht segamini. Arvutada pole siin midagi, seade tarbib nii palju kui tarbib ja tema takistust sa ei muuda. Esimene arvutus näitab kui väikese takistusega tarbijat võid USB taha ühendada, mitte vajaliku kaitsme takistust. Kaitsme takistus on nullilähedane, kaitsme põhiparameetriks on ikka vool, ehk siis maksimaalne vool millega kaitse rakendub. Takisti ei ole kaitse! Antud skeemiks pole ju kaitset ega takistit vaja. Kui väidetakse et iPod talub 12 volti siis võib ju otse külge ühendada. Kaitsmega kaitseks sa patareisid võimaliku lühise puhul.
    ...

    Comment


      #3
      Vs: Ipod kaasas kantav laadija.

      Tean , ennist kirjutasin väga valet juttu. Tänu ühe kaas foorumlasele sain asjad korda. Nüüd tean mida vajan ja kuidas. Läks aega asja sai. Homme asju ostma. Ja selle 12v kohapealt , öeldi mulle ,et vb tõesti kannatab aga kui ei kanna , pigem karta kui kahetseda. Teema võib lukku panna ja kustutada.

      Comment

      Working...
      X