Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Elektroonika info otsimine algajatele

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Elektroonika info otsimine algajatele

Tervist,

Sai elektroonikaringi õpilaste jaoks koostatud selline dokustaat...mille manusena siia riputasin kahe eesmärgiga

a) Ehk läheb kellelgi vaja
    b) Täiendage ja parandage, seal on kirjas asjad, mis mulle endale esmapilgul meelde tulid, kui kellelgi on selle asjanduse kohta mingit kriitikat või häid nõuandeid, siis heameelega teeks kirjutist paremaks.

Martin
    Link:
    Lisatud failid

Vs: Elektroonika info otsimine algajatele

Mina täpsustaksin paari asjaga, võibolla ei sobi päris antud dokumendi konteksti:

- parameetrid mis on toodud datasheedis on alati mingil kindlal rezhiimil, nt. temperatuuril - st. alati peab kaks korda vaatama ja kolm korda kontrollima
    - noname pooljuhtide firmade (hui peng semikondukktors) jupid ei vasta enamasti kallimate "firmakaupade" datasheetidele
    - datasheetides toodud tüüplahendused ei ole 100% vaid umbes 80% töövõimega, ehk siis näiteskeemidest viiendik on vigadega.

Comment

Täitsa tummine materjal

Minu soovitus on viidata "application notes"-idele. Tavaliselt, kui konstrueeritava seadme tööpõhimõte juhtub olema käsitletud mõnes "application notes"-is, siis rohkem infot polegi tarvis Minu puhul, näiteks takkajärgi tarkusena on tulnud, et see, mida KaruTEC siin trükkplaadi "layout"-i kohta on rääkinud, on olemas ka Atmel'i "AVR040: EMC Design Considerations"-is.
      If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

-värvikoodide tabel oleks igati abiks,
        - kuidas erineb drossel takistist,
        - elektrolüütkondedel triip miinuspoolel, aga tantaalidel värvitäpp plusspoolel , ei tea miks küll nii ?

Comment

Jah, mõtlesin ka selle peale, aga...tegemist on siiski hetkel peamiselt info otsimise juhendmaterjaliga.
          Detailide identifitseerimine vääriks omaette juhendit, ehk kirjutan ka sellest noortele millalgi midagi kokku.
          Kõike segamini väga põhjalikult vist panna ei tasu, ülevaatlikkus kannatab.
          Asja algne eesmärk oligi teha teemast outline, täpsustada saab
          juba igat asja eraldi.

Comment

Eestikeelse materjali all, "Elektroonikakomponendid" autor on Uudo Usai . Netis liikuv versioon on tegelikult küll loengukonspekt. Aga olemas on ka päris raamat, saadaval vähemasti TPT raamatukogus.

Varsti tulemas ka maakeelset lisa: "Rakenduselektroonika" loengukonspekti näol - see on ka puust ja punaseks stiilis.

Comment

Minu poolt oleks tegelikkuses pakkuda üks digitaal tehnikas konspekt, mis ma koolis tegin. Tore oleks kui targemad mehed ka sellele peale vaataksid ja leiaksid mõne, mida on kindlasti seal sees, sest too asi sai väga kiiresti valmis tehtud.

http://www.goner.planet.ee/Digitaaltehnika_ver.1.pdf

Asja kohane kriitika on igakülgselt oodatud.

Goner
              Me elame vaid korra ja siis ka vaid iseendale.

Comment

http://www.digchip.com/
                Siin pakub komponentidele asendusi ka(crossreferences), päris hea..

Comment

Piltidega varustatud ja animeeritud info läheb algajatele hästi peale!

Google pildiotsingust saab sageli kiire vastuse.

viimati muutis kasutaja abman; 02 m 2007, 17:10.

Comment

Piltidega varustatud ja animeeritud info läheb algajatele hästi peale!

Google pildiotsingus saab sageli kiire vastuse.

Comment

Working...
                    X