kui keegi vähegi keemiat tunneb, siis ta peaks teadma, et raudkloriid ei söövita plastikut. <_<
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Trykiplaatide söövituslahused
Collapse
X
-
Vahi ise oma krdi võikarpe.
Raudkloriidil on omadus PVC ajaga rabedaks, väga rabedaks teha.
Nähes et mu jutt raudkloriidist kui mürgist kohale ei jõua siis tuletan veel meelde et mul on seda solki üle kümne kilo. Annan tasuta ära, handling maksab 1 suur Nurri sokolaad.
Või siis ostke poest, 50 krooni pool kilo
Comment
-
tegelikult ei ole selle raudkloriidiga mingeid jamasid
TPT sidetöökojas sai kah neid plaate ikka söövitatud
ja seal käib asi suht reaalselt:
1.puurid augud
2.puhastad plaadi atsetooniga
3.joonistad valgendajaga rajad
4.viskad plaadi raudklori lahusesse mis asub plastikanumas ja on toatemp.
5.soojenduseks panime tavaliselt 100w hõõglambi anuma kohale põlema.
10-15 min pärast valmis
kui valgendaja ei tee piisavalt peenikesi radu siis veekindla dušši ja sulega
võid sa teha sama peenikesi kui on sinu arvuti detailidel
Comment
-
been there done that.
atsetoon
raudkloriid
nitrovärv
kõik on mürgised ja haisevad
karukeel
isopropüülalkohol
naatriumpersulfaat
esimest võid suus nätsutada, teist võid nuusutada ja kolmandat kohvile lisada, ei juhtu midagi
aga noh vanakoolimeestele seda selgeks ei tee. TPT sidetöökojas on kärakas kampolit kah kõva sõna.
Comment
-
aga noh vanakoolimeestele seda selgeks ei tee. TPT sidetöökojas on kärakas kampolit kah kõva sõna.
Kõik mis haiseb ja on mürgine peab olema ka tugevatoimeline, plaati söövitades tuleb enne mitu kraanikaussi, lusikat ja plekkanumat ära rikkuda, näpud roheliseks teha ja kõikvõimalikud aurud sisse hingata...siis alles tuleb tunne, et oled millegi suurega hakkama saanud .
Vanad kalad ehk mäletavad, kuidas väävelhappest sai soolhapet teha, selles 373-elemendi ümbert katkutud tsink reageerima pandud ja saadud tsinkkloriidiga joodetud mis hirmus. Sellise keemia kõrval on raudkloriidi kasutamine pisiasi.
Comment
-
mina tegin fotovannile "loksutaja" kasutan ka raudkloriidi ja see sade kippus tekkima. sain kuskilt mingi pisikese 220/2W elektrimootori koos reduktoriga. tegin fotovannile pisikese aluse, mis ühest otsast kinni on ja teise aluse otsa ekstsentrikuga mootori otsa. see teeb ca 30p/min ja ilusti kaob sade plaadilt. seda pruuni läga on mul ka veel ilus purgi täis ja ma ei näe mingit põhjust selle ära viskamiseks
Comment
-
Originally posted by sebastian@Aug 1 2005, 15:24
Vanad kalad ehk mäletavad, kuidas väävelhappest sai soolhapet teha, selles 373-elemendi ümbert katkutud tsink reageerima pandud ja saadud tsinkkloriidiga joodetud mis hirmus. Sellise keemia kõrval on raudkloriidi kasutamine pisiasi.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Midagi siin ei klapi. Väävelhappest (H2SO4)ja tsingist(Zn) ei tule mitte mingisuguse valemiga soolhape välja. Peaks tulema ZnSO4+H2
NaCl + H2SO4 = NaHSO4 + HCl
ja siis soolhappest tsinkkloriid Zn + 2HCl = ZnCl2 + H2
...seda just mõtlesingi.
(kole see keemia :P )
Comment
-
kui valgendaja ei tee piisavalt peenikesi radu siis veekindla dušši ja sulega
võid sa teha sama peenikesi kui on sinu arvuti detailidel
kui keegi vähegi keemiat tunneb, siis ta peaks teadma, et raudkloriid ei söövita plastikut.
Pluuto
Comment
Comment