Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

ilmajaam

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

ilmajaam

Tere!
    Leidsin netist termomeetri skeemi, mis näitab kraade kohe nokia 3310 lcd-l, tekkis küsimus, et kas sellele süsteemile saab ka õhuniiskuse näidu juurde integreerida?

termomeetrist juttu siin:

Re: ilmajaam

otsi andur, kirjuta soft ja kõik on võimalik

Comment

Vs: ilmajaam

Seda kivi kasutades läheb raskeks - liiga vähe pinne. Rühuandurid (vt. Tevalo lehelt MPX seeriat) on tiba kallid ka.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Andur iseenesest väga odav:
        http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...rtnr=73-026-65

Mis kivi kasutades oleks siis lihtsam?
        ATmega8, miskit muud?

Comment

Re: Vs: ilmajaam

sul on vaja kivi, millel on SPI jalad + 2 jalga, et juhtida 3310 LCD'd (ja progreda kivi). Siis on sul vaja TWI'd, et suhelda anduritega (AVR'il minu teada hardware 1Wire supporti pole). ja ühte analoog sisendit, et lugeda seda sinu H25K5'te. Mälu võiks olla ka piisavalt, et selle LCD erinevad pildid salvestada ja konvertimisega tegeleda. Võibolla läheb java välist EEPROM mälu, aga see läheb samade jalgade külge, kuhu ka temperatuuri andur (TWI).

Seega ajad sa taga kivi, millel on 7 IO'd vähemalt + power. e siis midagi Tiny seeriast.
          Olenevalt temperatuuri andurist, võiks isegi proovida Tiny26'te. Sellel aga jagavad SPI ja TWI jalgu seega TWI'd kasutada ei saa, kui 3310 küljes on Otsid siis kas PWM kivi, või bitbangid seda 1Wire tegelast...
          Mega 8't selleks aga "raiskama" pole mõtet hakata. milleks 28 jalga, kui vaja on 7...

Comment

Kummiku LCD juhtimiseks piisab tegelikult tavalisest I/O-st, eriomadustega porti (SPI) pole tingimata vaja. Ja juhtimine on väga lihtne.
            Niiskuseanduri puhul on aga vaja teda toita 1kHz vahelduvvooluga, nagu datasheet märgib. PICiga või AVRiga saab seda teha. Kas softiliselt või sisemise PWM-iga. Läheb tiba keerukamaks aga ei midagi ületamatut.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Vs: Re: Vs: ilmajaam

Esmalt postitatud bloody-orc poolt
              Mega 8't selleks aga "raiskama" pole mõtet hakata. milleks 28 jalga, kui vaja on 7...
              Mõte õige.

Kuid:
              a) mega48/mega88 on tevalos praktiliselt samas hinnas attiny-ga
              b) mega88-s on 4x rohkem programmimälu sees.

Jämedalt kehtib arvestus 1000 rida C koodi = 3 kilobaiti AVR'i flashi. Mul on siin üks 700-realine jupp C koodi, mis enam ei mahu attiny2313 sisse ja täiendavalt punnitada ka ei taha.
              If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Re: Vs: Re: Vs: ilmajaam

andreie:
                minu "ilmajaamad" on tavaliselt väga pisikese koodiga. isegi, kui kütan mingeid suuri ruutjuuri ja floating point arvutusi läkls mul tiny26 sees ainult 33% mälust, mis ei ole just palju tuleb lihtsalt õiged asjad enabelida ja korralikult optimeerida seda (optimise -0s). Kuid jah hind on nii nagu ta on... Tavaliselt valin mina kivi aga selle järgi, mida mul vaja on. ega trükiplaati pole ka ju mõtet raisata

felch: Seda SPI'd ajasin taga sellepärast, et seda kasutades on tehtud talle kummiku juhtimise library juba valmis ja elu oleks kõvasti lihtsam. Kui ise teha, siis pole muidugi vahet (library asub siin: http://www.microsyl.com/nokialcd/nokialcd.html)

Comment

Vs: Re: Vs: Re: Vs: ilmajaam

Palju aega möödas ja tekkis mõte aparaat tööle panna, ainuke probleem on selles, et pole piisavalt oskusi.
                  Kas keegi oleks nii hea ja aitaks mul kivile vajalikud read sisse kirjutada, et aparaat näitaks displeil lihtsalt temperatuuri ja niiskust?
                  Sealt edasi saan vast ise juba siis..

Comment

Millise anduri ja prose sa välja valisid? Sensirionil on selline tore tükk, kus ühe ´klotsi see ni temp. kui niiskus. Selle võtsidki?
                    AVRi prose puhul on Bloody-Orc ilmselt suurem spets kui mina.

Comment

ATMEGA88-2QPU valisin kiviks, H25K5 niiskuse anduriks ja KTY 81-220 temperatuuri anduriks.
                      Plaat kõik valmis, lcd küljes ainult koodi tahab kivi saada.

Comment

Re: ilmajaam

KTY puhul soovitan vaadata attachitud datasheet'i. sealt leiad valemi, kuidas programmi siseselt temperatuur täpselt välja arvutada.
                        Lisatud failid

Comment

Working...
                        X