Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LPT - DACühendamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

LPT - DACühendamine

Tervist.

Kellelgi kogemust jagada seoses LPT ühendamisega DAC seadmesse?

Üldise pildina oleks mul skeem selline:
    [LPT] <--> [Optoisolaator] <--> [8 bit parallel DAC] <--> [UI converter] <--> [Võimendi]

Optoisolaatori kohalt on infot saadaval ja sellega probleeme pole.

Asju uurima hakates valisin välja DAC 08. Kas selle kiibi juurde tuleb veel
    mõni lisa skeem arendada? Näiteks pole ma päris kindel, kas see kiip
    väljastab koheselt DAC väljundisse uue pinge, vastavalt sellele kuidas sisendsignaali seisundid on ja muutuvad või tahab ta selleks eraldi impulssi, et väljundisse uus pinge tekitada ja jätta? Esimene variant oleks lihtsam ning kas seda ülesannet täidab mõni teine kiibi tüüp?

Minu valitud DAC 08 pole samuti primaarne, tegu lihtsalt kiibiga millega DAC asjandusse süvenema hakkasin.

Vs: LPT - DACühendamine

Omal ajal covoxeid treinud küll. Pane optronite väljundisse mingi puhverkivi ja siis r2r takistusmaatriks.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt
      Omal ajal covoxeid treinud küll. Pane optronite väljundisse mingi puhverkivi ja siis r2r takistusmaatriks.
      covox - takistitest ise tehtud DAC?

Aga kui see covox võimalus välja jätta ja jääda minu esialgse jutu juurde, siis pakutud puhver vahele ja ... ? Uuriks, et mida see puhverdamine annab?
      On see selle(või mõne muu) kiibi puhul vajalik?

Täpsustuseks mainin, et osa probleeme kavatsen lahendan LPT tarkvara arendades ning ülesanne on praegu pigem selline, et kui kriban porti ühe baidi siis vastavalt baidi sisule oleks selle komplekti väljundis vastav väljundpinge/vool genereeritud. Sobiva vooluvõimenduse saan lõppvõimu planeerides, nii et see DAC väljundi osas on praegu tähtis anult stabiilsus. Lineaarsus - mittelineaarsus jm tegurid aga pole tähtsad. St et kui valisn selle kivi mis mainisin, siis saabuvad bitid muudan mingiks pinge nivoo tasemeks. Baidi väärtusele vastava pinge väärtus pole tähtis - tähtis, et stabiilse toite puhul see ei erineks varem esinenutest. Covox puhul peab ise punnitama ja jootma asja võimalikult täpsetest takistitest kokku, vastasel korral on väga ebastabiilne asi? Kiipi ostes saan nagu kindla asja, kus on takistite jm asjade valik juba tehtud st osa tööd minu eest tehtud

Vot sedas siis pikalt ja laialt asja lahti seletades...
      Kujutan ette kida vanemad elektr. sägad seletust kiruma hakkavad

Comment

Covoxis on lihtsalt R2R tüüpi takisitest DAC. Kõik takistid ühes saad valmis tükina, näiteks

Mõlemal juhul pead panema opvõimendi väljundisse, et korralikku pingeväljundit saada. R2R'le siis lihtsalt pingevõimendina, DAC08'le vool-pinge konverterina.
        DAC08 väljastab kohe uue seisu välja, mingit mälu tal sees pole.

Comment

Ei ole vaja opvoimu. Kuid parima kvaliteedi saamiseks on vaja TÄPSET takistireha. 1% ei ole piisavalt hea, 0.1% on väga hea. Kuna LPT pordis on suht võrdsed nivood, siis ei tekita see ka probleemi, samas võid LPT pordi väljundkivile mõned lisakonded panna.
          Takistite valimiseks on vaja täpset mõõteriista, mõni kallim Fluke tester nt.
          Või siis osta täpsed takistid. Tegelikult, ostes 1% takistid saad suure tõenäosusega takid mis on pigem 0.5%.

Comment

Working...
          X