Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Akude laadimine UPSiga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Akude laadimine UPSiga

kuna sai endale liikur ehitatud, siis on seda vaja ka laadida, paraku sobivat laadijat ei leidnud ja seetõttu kommuteerin laadimiseks 48V akupaki 12V peale ja laen seda siis START laadijaga. pea toimiv lahendus, aga laadimisaega paha paika saada ja pealegi releed on probleem. lisaks tekkis veel idee sellist suurt akupakki ka muuks otstarbeks kasutada. 220V oleks päris hea. vahel on vaja ka krundi teises servas tööd teha ja seal elektrit pole. oleks siis päris hea torgata pistik liikurisse ja sealt siis energiat ammutada.
    küsimus siis ongi selles, kuis neil suurtel upsidel see laadimine lahendatud on. teoreetiliselt peaks nad kannatama 5x suuremat mahutavust enda küljes. palju raha UPS alla kinni panna ainult loomkatseteks ei taha.
    sellest tulenevalt ka ostusoov 48V akupakiga UPS. akud võivad olemas olla, aga nagu aru saate, siis vajadust nende järgi mul pole. võimsuse kohalt mida võimsam, seda parem. 100Ah 48V kannataks koormata küll...
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Vs: Akude laadimine UPSiga

Olen suuri UPS-se (6-10kw) lammutanud ja neis kasutatakse tihti peale sellist toitesüsteemi, et nt. 16-18 12V ja 12-20Ah kuivbliiakut on jadamisi ühendatud ning pingemuunduri primaalpoolel siis toiteks ca 220V DC. Alla 2kw UPS-idel kasutatakse laadimiseks eraldi toitetrahfot ja pingestabilisaatoreid LM7815 ja LM317T. Suurematel UPS-idel kus palju ühesuguseid akusid jadamisi ühendatud ja pinged kõrged, kasutatakse laadimissüsteemi, mille lõpuosa koosneb kõrgema pingetaluvusega võimsustransistoridest ning nende tuurlülitustest. 48V toitesüsteemiga UPS-i ise ma näinud pole, olen lammutanud ning remontinud ainult 12V, 24V, 120V ja 220V isendeid. Mingeid skeeme peaks mul siin vast veel ka alles olema.

Comment

APC smartups 3000 olen ise kasutanud ja oli 48V isend(vahetasin akusid, seepärast tean). 2200 torn mudel peaks vist kah 48V olema. samas serveritel meil APC 3000 taga 192V akupakid(1 default + 2laienduseks). mul on lihtsalt kommuteerimisest kopp ees ja pealegi releedega on raskusi. iga lisalülitus suurendab eksimisohtu nii tehnika, kui inimese poolt

Comment

Leidsin mingi 48V 100-160Ah kuivbliiakuploki laadimis/standby skeemi, kuid see vanast ajast ja paber kandjal ning skänneril lamp juba pikemat aega läbi, ei saa raali sisse skäneerida. Kui leian mingi teise võimaluse, panen skeemi foorumisse üles. Kindlasti teab siin foorumis vanadest olijatest veel keegi sulle sobivaid varjante välja pakkuda.

Comment

lihtsalt laadimisest suht vähe abi. 48V laadimise mõtlesin 42V 250VA trafoga teha. sellele paar ringi juurde kerides saaks piisava pinge kätte ja kahe stabika peale saab lihtsalt teostada mingi 5A pingeregulaatori skeemikese nt LM338 peal. rohkem nagu huvitaks ühtlasi 220V tekitamine sellest akupakist. kodukasutaja jaoks oleks upsi näol sellest energiat võtta ikka jupiks ajaks. pealegi ma saan tekitada liikuri hoiuruumi vastava ühenduse, et liikur seisab upsina, kui ta kasutuses hetkel ei ole

Comment

Aru saadud mida siis sulle vaja. Skeem peab olema selline, et sealt tuleks välja 230V AC 50-60Hz ilus siinuseline pinge, et selle saaks ka nt. asünkroon- ja faasirootoriga mootoreid käitada. Odavatel UPSidel väljuv pinge ei ole ühtlase siinusega vaid kraafiliselt väljendades teravatipuline, mis sobib ainult impulstoiteplokkide tarbeks. Sulle on siis vaja el.skeemi seadmest, mis võimaldaks teha 48V DC-st 230V 50Hz AC. Kui palju see pingemuundur peab võimsust taluma, kas sulle 2500w aitab. omalajal kui neid võimsaid UPSe sai lammutatud, joonestasin parematel aparaatidel el. skeemid ka paberile, vaatan äkki leian veel midagi üles.

Comment

suuremate upside pinge pole hull miskit. nt smartups 14002U pinget sai huvi pärast koobiga vaadatud. täitesagedus teeb siinuse tiba sakiliseks aga pm on sinus täiesti olemas. väljund käis sel isendil muidugi üle trafo, mis ilmselt selle pinge silumisse omajagu panustas.
              oleks jah siis suht normaalset siinust vaja. 2500W peaks vist piisama. UPSi jahin peamiselt seepärast, et sel on kohe olemas mõlemat pidi muundamised ja mingi töökindlus automaatses reziimis(akudelt võrgule ja tagasi kolimises).
              ise saaks kah teha, aga selleks peab aega tiba rohkem varuma. offline UPS ümberlülitust ei ole samas keeruline teha ka. Vajadusel oleks isegi väljundtrfo olemas. see kuskil 2...3kVA vahepeal peaks olema. raske kui k***t ja sekundaarpoolel on 2x30V mähised, primaarpool on kommuteeritav. oli kunagi leelisakude laadimises kasutusel. tegelikult sekundaari pool sõltuvalt primaarpoole kommuteerimisest annab tühijooksul ka ca 40V

Comment

Pakuks sulle sellist UPSi küll, kuid ütegi komplektset seadet kahjuks enam alles ei ole, isegi kokku ei õnnestuks midagi korraliku saada, kuna kõik trafod, võimsustrantsid ja juhtskeemiplaadid juba mujal kasutust leidnud.
                Omalajal ostsin Tartust Paul Laiduse käest seda läänest tulnud second-hand elektroonika värki aluste kaupa, kuid nüüd Eestisse vanakraami toomise keeld ja selline hea võimalus odavalt profi stuffi saada lõppenud. Võid küsida/vaadata www.neuron.ee ja äkki juhuslikult neil on midagi odavat ning taastamiskõlblikku nurka vedelema jäänud, kuskil Eestis peab ju ometi miskit leiduma.

Comment

Working...
                X