Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Tinutuskolb

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tinutuskolb

Millist tinutuskolbi oleks soovitav valida kas elektri oma, kõetavad või hoopis gaasipõleti? Kumb kolb peab kauem vastu kas võimsam või nõrgem?
    Ma ei taha mingid kallist riista, aiab pankrotti.
    1 aastaga läks mul 2 tükki juba p€£$$€, nii eba loogiline, kui ültse saab olla. Esimene võimsam pidas rohkem vastu, hoitsin seda lohakamalt. Teine oli nõrgem hoitsin paremini pidas vähem vastu . Kus on see kuradi loogika?
    Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Vs: Tinutuskolb

Loogaika on selles, et kolvid on erinevad. Üks põlebki kiiresti läbi, samas kui teine "vana päkk" on vanem, kui meister ja ikka töötab edukalt. Gaasi omad peaks olema vist suhteliselt kõrge temperatuuriga, millega elektroonika kallale on liiga ohtlik minna. Rajad kooruvad maha, kolvots põleb kiiresti ära jne. Samas mul oli üks 220V 40W jootekolb sama...läks liigu kuumaks ja põletas kiiresti otsa ära. Panin dioodi jadas toitele vahele ja nüüd kestab juba pikemat aega. Eks üks suurem ja üks väiksem pea ikka elektroonikul olema. Sellest siin juba juttu ka olnud.

Comment

kõik oleneb sellest,et milleks teda kasutada tahad.gaasikolb pole tööriist,see on rohkem nagu täiendav abinõu-teeb elu mõnel juhul mugavamaks.üldiselt soovitaks sellist:http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...?artnr=615-003
      see kolb sobib ainult elektroonika töödeks,muuks ta eriti ei sobi.
      täiendavalt võiks sahtlinurgas vedeleda jämeda otsaga kõige odavam kolb,võimsusega 40W(kuigi võimsam oleks veel parem)

Comment

Re: Vs: Tinutuskolb

see kollane, mida kreeklane soovitas on minimaalne, mida üldse tahta võiks. puudused sellel: mul pidas vasti 1a, käepide läheb kuradi kuumaks, kui kaua joodad, vajab pause.

Praegu tinutan selle "kuulsa" punase welleriga. kolmas aasta kütab juba tuba soojaks. pole midagi paha tolle kohta öelda. Juhe on ainult kuradi jäik, aga seda on see kõikidel kolbidel tänu mingitele regulatsioonidele.
        See pole ju normaalne, et juhe kaalub 2x rohkem, kui kolb...

Comment

ei oska tema kohta midagi paha ütelda,mul on ta juba viies aasta.tõsi küll,kaks otsa kulub aastas,aga ta on mul ka kasutusel peaegu 30 päeva kuus ja 12 kuud aastas. aeg ajalt ununeb üldse paariks päevaks seina.

Comment

Re: Vs: Tinutuskolb

Ega ta minulgi tegelikult oma vea tõttu alla andis. Tahtsin tegelast kiiresti kotti panna ja jahutasin siis toda veega natuke. Ei tea, mis juhtus, aga see tegelintsgi enam elumärke ei näidanud.
            Kolvid on mul jah aegajalt endalgi 24/7 seinas. õhtul unise peaga ei tule meelde lihtsalt välja tõmmata...

Comment

mul ka see kollane, kuumaks läheb, aga selle vastu aitab see, kui kolvi hoidmiseks ei kasuta seda vedruhoidikut vaid vanamoodsat harki, kus tõlvik jääb käepidemest kõrgemale...
              kui ööseks seina jääb, siis pole veel nii hull. mul paar kord nädalavahetuseks sisse ununenud. kolmas aasta ja teine ots. tõsi iga päev töös ka päris pole.
              suuremateks asjadeks(emaplaadilt konde eemaldamiseks) on 190W elukas. tavakasutajale ehk palju ja kallis. alla 60W ei soovitaks seda suuremat isendit. arvestades selle suure kasutusaega, siis võib see olla ka kõige odavam, peaasi et võimas ja suht suure tõlvikuga, et oleks soojusinertsi suuremate asjade jootmiseks.
              OT viimasel ajal mobiilsust vaja ja seega kasutuses 12V "kõrsik" 15W. elektroonika jaoks piisav ja 14V korral joodab ka päris viisakaid juhtmeid. sai see võetud, kuna korralik gaasikas oli kallis. nagunii on alati ka pisike kohver kaasas ja siis pole probleem seal 2Ah akut hoida. gaas on ekstreemolukorraks

edit: juhe kannataks vana "triikraua" juhtme vastu vahetada. krt talvel pööningul mingeid juhtmeid jootes polnud hoidikut tarvis, juhe oli nii kange. selline tunne, murra või trumlil pesa küljest ära. ja need regulatsioonid...: kui kolb vastu juhet läheb on ikkagi tuba suitsu täis
              viimati muutis kasutaja reuter; 03 June 2007, 12:37.
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Jah, ise kah pool kuud tagasi vahetasin veneaegse kolvi uuema vastu. Pakis vaatasin küll et vägev paks juhe (teisel läks paar korda pihta aga isoleerpaela peale ja midagi ei juhtunud, vaske igatahes paistis), aga kasutama hakates oli esimene pettumus et juhe jube lühike ja absoluutselt ei paindu. Aga nii hull olukord kah ei ole et vahetama kukuks.

Comment

juhe on väga hea,aga nõuab harjumust.kui leiad enda jaoks õige asendi siis ei märkagi juhtme jäikust

Comment

Tõsi, aga mul viimasel ajal pidevalt juhtub nii et oleks tarvis joota nii et pistik minu ees. Seega peab juhe tegema tiiru. Elab üle, mis seal ikka.

Comment

mul tekkis mõte vahetada kaabel mingi varjestatud kaabli vastu. nagunii on kolvi ots maandatud, selle saaks siis läbi varje teha ja varje annaks ka mingi lühiajalise kuumakaitse, kui kolb peaks vastu juhet minema(varje aitab soojust ehk veidi kiiremini laiali jaotada ja sisemised sooned ehk ei sula nii ruttu). kaabel peab muidugi 300V või enamale olema markeeritud
                      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Juhtmed jäigad kuna nii on nõutud?

Minu Weller SP25L'i juhe osutus üllatavalt painduvaks. Tõsi, see on ka 0.5mm2. Ma mõtlesin, et alla 0.75mm2 ei tohigi toitejuhtmed olla. Äkki oli vale info. See ka muidu tavaline PVC ja tegelikult ikkagi veidi jäik. Kipub kolbi liigutama.
                        Vana 40W kolvi külge panin ma ühe 2-soonelise varjestatud juhtme, tööpingega 30V (230V pingele!), aga ärge teie nii tehke. Vanasti pandi vist veel telefonitoru juhtmeid jms hästi painduvat. A noh... pole eriti hea sihukest näpu vahel keerutada, kus on nõrk isolatsioon ja teisel pool 230V.

Muidugi võib oma odavama kolvi juhtme ise millegi painduvama vastu vahetada. Silikoon, kumm... Nagu parematel kolbidel.

YEInt pole ikka oma baasi korda saanud (kõiki tooteid saab näha vaid E-R 8-20), muidu sealt jäi midagi sobivat silma. Vist isegi varjestatud.
                        Aga noh, võrgukolvi juhtme kuumuskindlus? Palju seda siis ikka vaja põletada on. Pealegi, elektrooniku laual/laua kohal võiks ettevaatuse mõttes olla üks väike kilbikene 30mA rikkevoolukaitsme ja mingi kaitselülitiga. Midagi 6A kar. B vast. Või siis kiireks toite väljalülitamiseks koguni kontaktor suure punase nupuga käeulatuses, kuhu rusikaga virutada saab, kui mõnest seadmest maagiline suitsuvaru lahkuma hakkab

Comment

veel paar sõna jäiga juhtme toetuseks.ta ei lase kolbil kohe hooga maha prantsatada(või mis veel hullem,sülle)ja teiseks-kitsastes oludes tinutamisel pole ohtu et juhtme läbi põletad.jäme juhe tahab harjumist ja mõne aja pärast ei märkagi et see tüli teeb.

Comment

Endal on ka selle 125 EEK maksva kolviga väga sarnane kolb,ainult et 30W ja ostetud Tiigi elektroonikast 45 raha.Tegin selle 220V dimmeri vahele ja siis spetsiaalselt kohe sellise pistiku panin laua alla,millel on pote kyljes ja siis regullin vastavalt vajadusele seda potet.Dioodiga kippus see jama olevat,et kolb jäi liiast jahedaks(eelmine vene toodang vähemalt).Siis panin sinna dioodiga jadasse ka lüliti,et vastavalt siis sättida vajadustele.Siiski selline varjant eriti ei istunud.
                            otsija

Comment

Esmalt postitatud ketas poolt
                              Pealegi, elektrooniku laual/laua kohal võiks ettevaatuse mõttes olla üks väike kilbikene 30mA rikkevoolukaitsme ja mingi kaitselülitiga. Midagi 6A kar. B vast. Või siis kiireks toite väljalülitamiseks koguni kontaktor suure punase nupuga käeulatuses, kuhu rusikaga virutada saab, kui mõnest seadmest maagiline suitsuvaru lahkuma hakkab
                              Võrgupingeliste seadmete korral on ohutuse tagamisel heaks abimeheks eraldustrafo.
                              Kui palju mässamist võimsamate asjadega, siis võiks pigem juba kasutada 10 mA rikkevoolukaitset.

Comment

Working...
                              X