Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LED suunatuled ei toimi mootorrattal

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: LED suunatuled ei toimi mootorrattal

    rohkem küsimise enda pärast: ja mis k***di pärast neid valgusdioode on vaja siis tule sisse toppida, kui nagunii kogu energia soojuseks kütame? rahaline kulu on ka tavapirniga võrreldes ca 10x. suht sama loogika oleks vahetada jalgrattal dünamoga lamp dioodvalgusti vastu ja siis nii igaks juhuks paneme dünamo ka peale ja siis sinna koormus otsa - muidu on liiga kerge vändata.
    LED on kasutusel nt ääretuledena, parktuledena vms, et ta saaks kaua põleda, ilma akut/akusi tühjaks koormamatta.
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

    Comment


      #17
      Vs: LED suunatuled ei toimi mootorrattal

      Esmalt postitatud reuter poolt
      mis k***di pärast neid valgusdioode on vaja siis tule sisse toppida, kui nagunii kogu energia soojuseks kütame?
      Sellel on täiesti adekvaatne põhjus, kuigi olen nõus, et ilmselt on ka see mõne jaoks küsitava väärtusega.

      Nimelt on mõte selles, et saaks ära kaotada suured ja koledad eraldi asetsevad suunatuled. Nagu järgnev pilt näitab, siis on antud juhul ainus variant selle saavutamiseks kasutada LED-e, sest hõõglampidele pole ruumi ning nende valgustugevus pole samuti piisav:


      PS. Teeme siis nii, et ei hakka siin teemas arutama, et kellele see lahendus meeldib ja kellele mitte.

      Comment


        #18
        Vs: LED suunatuled ei toimi mootorrattal

        21W hõõglambi valgustugevus on piisav. tehasest tulnud sertifitseeritud masinal peaks see ikka piisav olema. kui oled ekspert suunatulede hindamises, siis lase antud rattal tüübikinnitus tühistada. vastasel juhul pead prillid ostma.
        suunatulesid ei tohi tegelikult ümber ehitada ega ka ümber paigutada. tean, kuna sõbral oli kunagi jaawa, mis pidi erinevate ümberehituste tõttu ekspertiisi minema ja üheks põhjuseks oli just kitsamaks viidud suunatuled.

        jõudu ülevaatusel
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

        Comment


          #19
          Vs: LED suunatuled ei toimi mootorrattal

          ilmselt oma lausest niivõrd sisse võetud, et ei viitsi postitust läbigi lugeda. mina polegi väitnud, et mulle ei meeldi. lihtsalt, kui mõnedele teistele see ei meeldi, siis läheb sul kulukaks. seetõttu on soovitav eelnevalt ARKis konsulteerida, et pärast halbu üllatusi ei tekiks. nt võib ment kinni pidades küsida sellise modifitseerimise kohta paberit. kaherattalistega ollakse leebem, aga seljatagune tasub kindel hoida
          vanaema elukaaslasel oli aastaid tagasi sigullil peal sportrool ja ment küsis selle kohta sertifikaati. trahvi ei teinud, aga ARK kontrolli saatis. tüüp käis küsimas ARK`s ja enne kontrolli minekut pani suure baranka peale tagasi, et mitte ekspertiisi minna.
          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

          Comment


            #20
            Vs: LED suunatuled ei toimi mootorrattal

            Siin on tegemist elektoonika teemalise foorumiga kui ma ei eksi? Seega äkki räägiks siin ka vastava teem kohast juttu ja jätaks liiklusteemad autofoorumitesse? Oma postitustes üritasin juba targu sellele tähelepanu juhtida, aga läks nii nagu alati...

            Lõpetuseks: Jah, ma tean, et tulede ümberehitus ei ole lubatud. Jah, ma tean, et mind võidakse saata kordusülevaatusele. Jah, ma tean, et mul võib tekkida probleeme ka korralisel ülevaatusel.

            PS. Kui kellegil on teemakohaseid küsimusi, siis võib arutelu rahulikult jätkata, kuid vastasel korral on see teema end minu jaoks ammendanud.

            Comment


              #21
              Vs: LED suunatuled ei toimi mootorrattal

              Tegin siis endale ka selle relee ja alguses esimene relee töötas hästi. tegin proovi ja potega reguleerisin vilkumise sageduse sobivaks. Siis valasin selle skeemi kuumaliimi sisse ja ...hakkasid probleemid. Küll suunad ainult põlevad, küll vilguvad palju kiriemini kui ma ennist sättisin, kusjuures vilkumise sagedus töötamise ajal ise muutub...kas kuumaliim võis kahjustada skeemi või pot kardabki kürgemaid temperatuure?
              Siis tegin teise skeemi, kus kasutasin suurt potekat nagu teemas siin keegi pilti tegi. See skeem pole veel kuuma liimi sisse valatudki aga katsetamisel suunad ainult põlevad ja potekaga ei saa reguleerida:S oled 10X juba selle lihtsa skeemi üle vaadanud ja lühises ei ole, kõik on nii nagu peab??? kas võib olla mõne komponendi viga või 40W jootekolb kuumutab neid liiga palju?

              Olen tänulik abi eest.

              Comment


                #22
                Vs: LED suunatuled ei toimi mootorrattal

                Esimesel juhul: ega kuumaliimi pote sisemusse valguda ei võinud? Liugpinna ühendus ei ole seetõttu sujuv. Suure potest: kas Sa kontrollisid testriga üle? Samamoodi võib rikkis olla.

                Ja kaua skeem kuumaliimis kuum oli? 555 kannatab 260 kraadi välja küll, kuid mitte kauem kui 5 sekundit. See kehtib ka jootmisel. Kui jooteliide ei tule esimesel korral välja, lase juppe pool minutit jahtuda.
                73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                ATiP1pN4XeM

                Comment


                  #23
                  Vs: LED suunatuled ei toimi mootorrattal

                  Ega mootoratta puhul vist mingit säästmist led pirni puhul ju pole, eriti kui takistit vaja veel kasutada. Aga vähemalt ei pea neid hõõgniitpirne muudkui vahetama kui oled mõnest suuremast august läbi sõitnud
                  led pirnid

                  Comment


                    #24
                    Vs: LED suunatuled ei toimi mootorrattal

                    Esmalt postitatud ice_god poolt Vaata postitust
                    Siin on tegemist elektoonika teemalise foorumiga kui ma ei eksi? Seega äkki räägiks siin ka vastava teem kohast juttu ja jätaks liiklusteemad autofoorumitesse?
                    Selles pole midagi halba, kui mõni foorumlane juhib tähelepanu ka elektroonika ümberehitusega seotud võimalikele kaasnevatele probleemidele. Tarkusi tuleb juurde kõigile.
                    P.S. Kas "teem" tuleks kirjutada "teema"?
                    Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

                    Comment

                    Working...
                    X