Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Voolutarbivuse mõõtmine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Voolutarbivuse mõõtmine

No ei saa olla need ampertangid nii keerulised riistad, et neid alla 1000 eeki valmis teha ei ole võimalik.

Kas selline projekt võiks tulemust anda?:

Võtaks "tavalise" multimeetri, millel on ka vahelduvvoolu voltmeetri funktsioon
    Mingi vana trafo, kust saaks E ja I elemente
    Keeraks E peale no mingi paarsada keerdu
    Paneks mõõdetava juhtme ka üheks "keeruks" ja lisaks E-le ka I
    No ja kui siis sellest mõõdetavast juhtmest vool läbi jookseb, siis peaks voltmeetril ka mingi näit tekkima.
    kontrollmõõtmisi võiks teha mingite mõõdetavate koormustega.
    Kuna I=U/R siis peaks ju i olema otseses sõltuvuses voltmeetri näiduga.
    Juhul muidugi, kui R mingil põhjusel muutuma ei hakka.

No ja kui selline seade on valmis ja kalibreeritud, siis peaks päris lihtne olema erinevate voolutugevuste hetkväärtusi mõõta.

Parandage mind kui ma eksin

Comment

Esmalt postitatud matik poolt
      No ei saa olla need ampertangid nii keerulised riistad, et neid alla 1000 eeki valmis teha ei ole võimalik.

Kas selline projekt võiks tulemust anda?:

Võtaks "tavalise" multimeetri, millel on ka vahelduvvoolu voltmeetri funktsioon
      Mingi vana trafo, kust saaks E ja I elemente
      Keeraks E peale no mingi paarsada keerdu
      Paneks mõõdetava juhtme ka üheks "keeruks" ja lisaks E-le ka I
      No ja kui siis sellest mõõdetavast juhtmest vool läbi jookseb, siis peaks voltmeetril ka mingi näit tekkima.
      kontrollmõõtmisi võiks teha mingite mõõdetavate koormustega.
      Kuna I=U/R siis peaks ju i olema otseses sõltuvuses voltmeetri näiduga.
      Juhul muidugi, kui R mingil põhjusel muutuma ei hakka.

No ja kui selline seade on valmis ja kalibreeritud, siis peaks päris lihtne olema erinevate voolutugevuste hetkväärtusi mõõta.

Parandage mind kui ma eksin
      Pakun, et selle "seadme" kalibreerimise hind teeb selle seadme isevalmistamise mõttetuks.
      Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.

Comment

Ideed on iseenesest kõik head. Siiski otsiks mingit odavat meetodit, sest nagu teada, üliõpilasel palju raha pole, aga kursusetöö vajab tegemist . Mõningad ideed ma siit sain, tänud selle eest!

Comment

rüpperaali tarbimise saad teada, aga lisaseadmeid peaks pigem eraldi mõõtma. mitmete kaartide tarbimisvahemikud jäävad 5...100mA piiresse ja lahja seadmega ei pruugi toiteahelast seda eriti täpselt välja lugeda. seda enam, et protsessorid muudavad oma takti ja tarbimist, ekraan heledust jms lisategurid.
          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud tanker poolt
            Just nii. Sel kuul on ELFAs ka taolisel asjal ...
            http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-bin/web_store.cgi?artnr=!76-481-16
            Sai sellisega hiljaaegu oma koduarvutit veidi testitud.
            DVB-T tuuneri käivitamine +35W
            Screensaver "akvaarium" +45W

Comment

Esmalt postitatud tanker poolt
              Just nii. Sel kuul on ELFAs ka taolisel asjal soodushind:
              http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-bin/web_store.cgi?artnr=!76-481-16
              Kui see seade pista näiteks tunniks seina, näitab ta ka kogu tarbitud võimsust selle aja jooksul? Tootekirjeldus jäi natukene segaseks.

Comment

Läpakas oskab ise ka voolu tarbimist mõõta. Otsi Notebook Hardware Control 2.0
                Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Tänud, see on kasulik programm, saab vatte ja muud põnevat mõõta.

Comment

Mina kasutaks voolutarbimise mõõtmiseks eraldi voolumõõtjat.
                    Tavaliselt on elektrienergia arvesti kettal mingi must kriips või auk või mõni muu märk mida on võimalik optiliselt lugeda. Paned arvuti näiteks LPT pordi kaudu neid impulse lugema ja kirjutad väikse programmi mis loeb inpulsid minutis ja suunab tulemuse kuhugile faili. Pärast saad juba tabelarvutus programmiga seda infot töödelda.
                    MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                    KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Esmalt postitatud klm poolt
                      Mina kasutaks voolutarbimise mõõtmiseks eraldi voolumõõtjat.
                      Tavaliselt on elektrienergia arvesti kettal mingi must kriips või auk või mõni muu märk mida on võimalik optiliselt lugeda. Paned arvuti näiteks LPT pordi kaudu neid impulse lugema ja kirjutad väikse programmi mis loeb inpulsid minutis ja suunab tulemuse kuhugile faili. Pärast saad juba tabelarvutus programmiga seda infot töödelda.
                      Hea mõte, aga ilmselt on probleem leida selline voolumõõtja, mis nii väikseid võimsusi( minu läpakal umbes 17w keskmiselt) täpselt loeb. Lisaks on programmi kirjutamine ja kogu sellise katse kokku panemine mulle veidi keeruline. Esialgu ma proovin siis kasutada Notebook Hardware Control 2.0 programmi. Seda olen juba natuke uurinud ja ma arvan, et mulle peaks sellest piisama.

Comment

Working...
                      X