Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Wireless AP jääb vaikseks

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Wireless AP jääb vaikseks

    Ise ei ole küll kannataja, kuid annan edasi tema sõnad:


    Sai ostetud Wireless LAN router tugijaama (Trendnet TEW-411BRP, AP, 54Mbps) ja Wireless Lan kaart (Trendnet TEW-403PI, 54Mbps, PCI). Niisiis hakkasin kodus seda üles sättima ja algul proovisin u. 2m distantsi vahel ja siis oli kiirus maximum (win xp networki värgendus ütles connectioni kohta "excellent" ja "Signal Strength" oli 5 pulka ja "Speed" 54.0Mbps...
    Edasi viisin arvuti teisele korrusele so. u. 15m kaugusel saatjast ning oh imet... Vaevalt ühendab AP'ga ning kui ühendab siis win xp networki "asjandus" ütleb connectioni kohta "very low" või "low" (kõigub nagu) ja "Signal Strenght" kõigub 1 ja 2 pulga vahel.. "Speed" on ka 1mbps - 2mbps .. Vot ja kui ta üldse saab saatjaga connectitud siis internett ei taha hästi tööle minna piab mai tia mida tegema natca recoonectima (ca tund aega) ja alles siis üldse kui viab akkab tööle net... Muidu AP'd saan confida jne..

    Noh nüüd tõin arvuti tagasi 2 metra kaugusele ja kui tööle panin kohe nett töötab MSN töötab jne...
    Ma ei tia mida teha? Kas levi on tõesti siis nii VILETS? Või milles võib probleem olla? Mida teha? Palun aidake! Tänan!
    Lisaandmed: manualis oli kirjas antennide kohta seda:
    Antenna Connector: 2 x Male (Reverse Polarity) SMA Connectors
    Antenna: 2 x 2dBi External Detachable Dipole Antennas

    minu nõu talle oleks osta uus antenn (näiteks WLAN antenna VP165/24 (), mis on ka Tevalos müügil), sest tundub, et midagi üle ei jää ???

    #2
    2.4GHz levib sarnaselt valguskiirele, hästi otsenähtavuse korral ning sumbub kiiresti betoonis jms. materjalides.
    kui maksimumlevi võib siseruumides sõltuvalt seadmetest ja konstruktsioonidest ülatuda sajakonna meetrini, siis ebasoodsate asjaolude kokkulangemise korral võib juba mõne seina/lae taga levi puududa.

    side kiirusest: 54Mbit link saadakse ainult väga hea signaalitugevuse korral. koos signaali langemisega kukub ka kiirus.
    tähele tasub panna veel, et reaalne kiirus on ligi kaks korda väiksem, kui reklaamitud number. "54Mbit" lingi korral on saavutatud kuni 20-24Mbit/s reaalne läbilase, 11Mbit lingi korral jääb reaalne kiirus 4-6Mbit kanti.

    antennidest: väline antenn suurendab küll signaalitugevust ja pikendab leviulatust, aga seda raadiolainete kontsenteerimise ja kitsama suunakarakteristiku arvelt.

    s.t. antenn ise ei "võimenda" aktiivselt midagi. (tõsi, võimendavad seadmed ehk n.n. wireless boosterid on ka olemas, aga nende kasutamine on keelatud / vajab eriluba)

    sinu soovitatud vp165/24 antenn on nt. 65 kraadise nurgaga, paneelantenn ning seega peavad ka sinu kliendid jääma selle nurga sisse. olemas on ka ringdiagrammiga pulkantenne, kuid nende võimendus on väiksem.

    mida siis teha? otsida tugijaamale/antennile selline asend, mis kataks kõige paremini ära kõige suurema osa ruumist.

    tugijaam tuleks paigaldada antennile võimalikult ligidale - kehvema kaabli korral võib signaal juba kümnekonna meetri korral täielikult sumbuda. madala sumbuvusega kõrgsageduskaabel on aga kallis (suurusjärk mõnikümmend kuni sadakond krooni meeter)

    tulemusi on saadud ka ühe tugijaama külge mitme (suund)antenni ühendamisega, kuid see vajab juba raadiotehnika alaseid eriteadmisi ja korralike materjale (madala sumbumisega pistikud, splitterid).

    tihti võib olla odavam pika kaabli ja kalli(te) antenni(de) asemel osta teine (...kolmas...) tugijaam lisaks ja tekitada nende vahel roaming
    (ühe tugijaama levist teise liikudes toimub automaatne ümberlülitumine, kuid arvuti jääb samasse lokaalvõrku). kuidas see täpsemalt toimib, uuri oma AP dokumentatsioonist.

    suured ruumid-ehitised-pindalad kaetaksegi mitmetest- ja isegi kümnetest tugijaamadest koosneva võrguga.
    GSM: 5039624

    Comment


      #3
      niih..
      mina olen siis see kannataja eile üldse eriti nett ei töödand nüüd tõin arvuti teise kohta...

      põhimõtteliselt asja  eesmärk oli panna 3 arvutit omavahele võrku. Niisiis praeguseks on 2 arvutit täiesti korras 22-36mb vahelises võrgus (vähemalt niimoodi tulid tulemused) ja kolmandaga ongi ainult probleem kuna see on siis 2sel korrusel...

      ma kavatsen osta akaablist http://www.akaabel.ee/index.php?&PID=produ...730102&LANG=est sellise toote.. 6dB piax piisav olema mingi 10-15 kaugusex ju kui isegi ongi mingi tugev sein... mis siis arvate on ikka mõtet see osta vms??!!
      kõik soovitused teretulnud!

      tänan!

      Comment


        #4
        Sa peaksid panema antenni akna lähedale, veel parem kui saaks välja riputada. Siis on rohkem lootust et siksnaalid 2. korrusele jõuavad. Sealne antenn samuti aknale võimalikult lähedale.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

        Comment


          #5
          nih.. sai siis ostetud 6dB antenn (eelpool andsin lingi ka)... praegu töötab siis teisel korrusel 18mb & 24mb vahel... kõigub vahel, aga jah siin neid antenne piab hästi suunama.. krutin veel vast õhtul (praegu kdagi imelikult pandud), põhim asi töötab

          ahjaa ma mõtlesin ka õuest lasta siis plex eriti üldse segajaid aga mul see tuba nurga taga nagu...

          Comment


            #6
            ma kavatsen osta akaablist https://www.akaabel.ee/index.php?&PI...30102&LANG=est sellise toote.. 6dB piax piisav olema mingi 10-15 kaugusex ju kui isegi ongi mingi tugev sein... mis siis arvate on ikka mõtet see osta vms??!!
            nende imepeenete kaablitega tubaste antennidega on see jama, et paar meetrit sitta kaablit kompenseerib suure osa antenni võimendusest.
            GSM: 5039624

            Comment


              #7
              selle wirelessi tunnussõnaks ongi just nimelt otse nähtavus. 2,4GHz annab signaali pikkuseks umbes 12-12,5 cm suurema takistuse korral hakkab signaal tõsiselt sumbuma.

              sumbumise puhul on oluline veel see, et nurga all signaali püüdmine summutab signaali rohkem, ala otse signaali püüdes on takistus ntx 10 cm, aga x kraadise nurga all 15cm ja signaal on oi kui nigel.

              maksimum kiirust olgu ta reklaamitud või reaalne saab praktiliselt ainult otsenähtavusega ja suht madala raadiusega ümber accesspointi.

              kui ikka 54 ei levi võib proovida 802.11b standardit 22 või 11 Mbps, äkki nendega levib. Reklaamitud tegevus raadiuse maksimum on otse nähtavusel ja minimum töö kiirusel, ehk siis 1Mbps.

              Wirelessi puhul aitab raha kokku hoida ka AP asukoha õige valik. Selle jaoks peab natuke lihtsalt mõtlema. Aegajalt annab hea lahenduse natuke cat5 kaablit lisada ja AP teise kohta tõsta.

              muidugi on ka materjale millest se signaal kohe mitte kuidagi läbi ei tungi.

              Comment


                #8
                Kirjeldan naca oma wirelessi...ehk annab mõtteid.. Oli idee naabriga võrku jagada, kuid naaber ei soovinud kaableid seintele vedelema. Niisiis pakkusin wirelessi. Mõeldud-tehtud - ostsin SMC saatja/ruuteri ja SMC PCI vastuvõtja. Võrgu panin püsti läpakaga, kus PCMCIA-s D-Link AirPlus. Läpakaga mõõtes oli levi hea, kuid selle PCI junniga alates 3 m levi vaibus. Seal ,kus läpakal oli veel 50% levi, polnud PCI junnil levist mõhkugi. Vahetasin siis PCI vastuvõtja USBi vastuvõtja vastu. Nüüd on nii, et kus läpakal 50%, seal usbijunnil 80. Siit ka mul eelarvamused pci vastuvõtjate kohta.(Ps pci vastuvõtjat pead suunama koos raaliga ) Muidugi pole välistatud, et sain lihtsalt praak toote. Igaljuhul... saatja on 2. korrusel. Läpakaga on levi igalpool majas ja kogu mu krundi piires (~1000 ruutu). Raadiolingi trajektoor naabrini läbib mu teise korruse soojustust, eterniitkatust ja naabri 4 seina (kips,puit+vill), distants ~40m... et ei ole selle ocenähtavusega hullu midagi. Peaks läbima vähemalt 1 betoonseina ikka. PS suundantenni ei kasuta.

                Comment


                  #9
                  ...kui ikka 54 ei levi võib proovida 802.11b standardit 22 või 11 Mbps, äkki nendega levib...
                  praktilised katsetused on näidanud, et 802.11g ja b levi on praktiliselt sama. äärealadel on ka kiirus sama (1-2Mbit)
                  GSM: 5039624

                  Comment

                  Working...
                  X