Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

ukselukusüsteemile lüliti ehitamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

ukselukusüsteemile lüliti ehitamine

elan Lasnamäel 9 kordses majas ning meil on paigaldatud tsentraalne ukseluku süsteem. Ehk välisukse juures on numbriklahvistik, mille pealt saab valida korteri numbri ning sellepeale hakkab korteris spetsiaalne telefon helisema. Paraku aga vahest öösel tahavad mingid suvalised tüübid trepikotta saada või lihtsalt keegi joogise peaga eksib numbri valimisel jne. Ning kuna see helin, mida telefon teeb, on küllaltki vali, siis on ärkamine kindlustatud. Ühesõnaga tahtsin sinna teha lüliti vahele. Võtsin selle telefoni lahti ning seal oli selline must litrikujuline(umbes sama suur kui karoonas vanamees) jupp, mis peaks siis kõlar olema. Ostsin elektroonikapoest sinna lüliti(valget värvi ja omab kahte asendit: I & 0). Lüliti ühendasin sedasi:

Millegipärast aga heliseb see telefon ka siis kui mul on lüliti asendis O. Lisaks veel seda, et need kaks musta klemmi lülitil on metallist klemmid, mille külge ma punase traadi kerisin(eelnevalt muidugi isolatsiooni eemaldades). Mis valesti võib olla? Kas see lüliti siis äkki ei tööta päris nii nagu mina arvan?

Vs: ukselukusüsteemile lüliti ehitamine

Pane oommeeter lüliti klemmidele otsa ja klõpsi lülitit.
    Kui lüliti sees on, siis on takistus 0, kui väljas siis takistus nö "lõpmatuseni"
    Kõige parem oleks osutiga tester.

Kas tõesti pole korteris sellel seadmel ühtegi nuppu mis asja välja lülitada lubaks?
    Meil on kah fonolukk ja selline seinatelefoni sarnane asi (noh hoidik ja telefonitoru) millel siseküljel väike nupuke, millega selle välja saab lülitada. Õigem oleks öelda, ta ei lülitagi teda välja vaid ta siiski vaikselt heliseb, aga seda on vaevu kuulda.

Mitu klemmi lülitil on? 2 või enam?

Comment

Esmalt postitatud Elektrik poolt
      Pane oommeeter lüliti klemmidele otsa ja klõpsi lülitit.
      Kui lüliti sees on, siis on takistus 0, kui väljas siis takistus nö "lõpmatuseni"
      Kõige parem oleks osutiga tester.

Kas tõesti pole korteris sellel seadmel ühtegi nuppu mis asja välja lülitada lubaks?
      Meil on kah fonolukk ja selline seinatelefoni sarnane asi (noh hoidik ja telefonitoru) millel siseküljel väike nupuke, millega selle välja saab lülitada. Õigem oleks öelda, ta ei lülitagi teda välja vaid ta siiski vaikselt heliseb, aga seda on vaevu kuulda.

Mitu klemmi lülitil on? 2 või enam?
      oommeetri leidmine võtab natuke aega... Aga tõepoolest pole sellel seadmel ühtegi nuppu, mis teda välja lubaks lülitada. Lülitil on kaks klemmi. kontrollisin veel hoolikalt, et ega need traadid, mis ma klemmide ümber kerisin, üksteisega kokku ei puutuks, kuid nad olid kenasti lahus.

Comment

Aga kui lüliti vahelt ära võtta ja juhtmeotsad lahti jätta, kas siis ikka heliseb?

Comment

Aga sul tuleb ju seadmesse sisse ka kaks juhet? Pane lüliti ühe nende vahele. Samas vahet pole, kumma vahel on. Küll niipalju, et siis ei saa ust lahti teha ülevalt, kui lüliti sisse pole lülitatud.

Comment

Esmalt postitatud A.S. poolt
            Aga kui lüliti vahelt ära võtta ja juhtmeotsad lahti jätta, kas siis ikka heliseb?
            siis annab ta mingit veakoodi Ta isegi mingit moodi piiksub(kuigi ma ei saa aru, mismoodi see võimalik on, sest see kõlar on vaid ühe musta juhtme küljes siis), kuid sedasi veidra kõlaga ja natuke vaiksemalt + täpselt 5 korda. Siis jääb vait. Ust selle veateate piiksumise juures avada ei saa. Kas siis äkki aitaks kui lüliti hoopis musta juhtme vahele panna?

Esmalt postitatud Eggy poolt
            Aga sul tuleb ju seadmesse sisse ka kaks juhet? Pane lüliti ühe nende vahele. Samas vahet pole, kumma vahel on. Küll niipalju, et siis ei saa ust lahti teha ülevalt, kui lüliti sisse pole lülitatud.
            jah, nii saaks ka, kuid see jääks inetu. Praegu on mul lüliti sedasi ilusasti sinna telefoni korpusesse sisse ehitatud.

Comment

Äkki sul teeb häält toru hoopis? Ega sa ei peagi seda lülitit väljapoole tegema. Sees lõikad ühe sisse tuleva raja läbi(või juhe, kui pistik juhtme otsas on) ja viid juhtmed lüliti külge.

Comment

Äkki sul teeb häält toru hoopis? Ega sa ei peagi seda lülitit väljapoole tegema. Sees lõikad ühe sisse tuleva raja läbi(või juhe, kui pistik juhtme otsas on) ja viid juhtmed lüliti külge.
                testin tana ohtul jargi ning annan teada, kuidas laks

Comment

äkki polegi se suur must latakas kõlar!!!!?
                  Condemn the hive.

Comment

Ega sa ei peagi seda lülitit väljapoole tegema. Sees lõikad ühe sisse tuleva raja läbi(või juhe, kui pistik juhtme otsas on) ja viid juhtmed lüliti külge.
                    tegelesin vahepeal selle fonolukuga edasi. Mulle tuleb korteri vastuvõtutelefoni sisse hall kaabel, mille sees on punane, oranz, valge, sinine, läbipaistev ja ilma isolatsioonita alumiiniumtraat(kokku siis 6 soont...see ilma isolatsioonita soon on võibolla mingi varjestus vms). Miks neid nii palju on, ma ei tea, sest vastuvõtutelefoni PCB külge on ühendatud vaid sinine ning valge soon. Sinise lõikasin ma pooleks ning paigutasin sinna vahele selle lüliti(kontrollisin lülitit eelnevalt oommeetriga ning see töötab korrektselt). Nüüd on sedasi, et kui lüliti on OFF ja alt helistada, siis telefon helisignaali ei anna; kui lüliti on ON asendis, siis annab telefon helisignaali- seega oleks kõik nagu korras. Parku on aga selline anomaalia, et ma ei saa enam kedagi alt uksest sisse lasta Kui lüliti on ON asendis ning keegi alt helistab, siis telefon heliseb ilusti, kuid kui vajutan pisikest välisukseavamise nuppu, siis välisuks ei avane. See on minumeelest hästi veider, et ta niimoodi käitub. Mulle endale ei tule midagi muud pähe kui äkki seda sinist kaablit mööda jookseb veel lisaks toitele mingi ukseavamise signaal sellisel sagedusel, mida see lüliti filtreerib vms... Mis valesti võib olla? Või mida veel katsetada?

Comment

Sa katkestad suhtluse prose ja telefoni vahel ära ja pärast ei toimu enam nn alglaadimist ehk? Sa nüüd ülevalt ei saagi ust lahti teha?

Comment

Ei hakka pikalt ja detailselt vastama ja seadme ehitust kirjeldama, kuid põhimõte on selles, et kui ei tea kuidas ja mida konkreetselt teha, siis ära käperda! Kõik on asjatundmatu tegevuse tagajärg, mis sul seal nüüd on. Need seadmed pole nii lihtsad nagu te arvate! Lõikasid juhtme katkestusse ja kuna need seadmed on süsteemi kontrolliva mäluga siis, katkestuse korral see fikseeriti ja selle korteri ahel lihtsalt blokeeriti seadme mälus. On fonosid, mis taastuvad mõne aja jooksul uuesti peale automaatset kontrolli, kuid on ka selliseid, mis vajavad konkreetse ahela uuesti salvestamist mällu. Küsimus on selles, et installi käigus programeeritakse need lukud vastavalt vajadusele ja keskseade kontrollib pidevalt seadme kõiki ahelaid, millega tagatakse häireteta töö ja rikke ilmumisel vastav ahel lülitatakse automaatselt tegevusest välja ja fikseeritakse ahel seadme mälus. See kiirendab ja kergendab vea leidmist ja remonti. Juba 12 aastat tagasi olid fonodel ahela kontrolli funktsioon olemas, ja mis andis rikke puhul " ERROR" konkreetsele telefonile. Ja nüüd pole ilmselt muud võimalust kui põõrduda paigaldaja poole ja ainult tema on võimeline endist olukorda taastama, sest temal on olemas vastavad koodid, millega tagatakse juurdepääs seadme mälule. Üldreeglina on seadmel paigaldaja garantii ja ka hooldusleping, mis tagab rikete kõrvaldamise ja hoolduse vajaduse.

Sellest konkreetsest faktist ka soovitus kõikidele "tarkpeadele," kui asja ei valda täielikult, hoidke omad nõuanded omale ja ärge pläkutage selliste teemadega millest teil pole isegi ettekujutust.Teie mittekopetentne mõla läheb maksma teistele kena summa raha! Ma ei tea millised on seal linnas hinnad, kuid minu firma kaseerib sellise juhul ca 800.- ja selle maksab ühistu. Kui tegemist on tehtud veaga siis üldiselt ühistu esitab arve selle targale! Ongi kogu armastus! Asja hakkasid omaenese tarkusest lähtudes ajama valesti.Koheselt oleks pidanud selles küsimuses konsulteerima seadme paigaldajaga ja kindlasti oleks abi leitud.

Ei hakka ka seda teemat seletama, miks on just kuuesooneline kaabel.Seda on kogu aeg tehtud, sest tegu on paigaldaja valikuga ja pole just rumal otsus, sest osatakse ka mõelda hommsele ja pole kliendi asi mitu soont seal käigus on. Mis rahasse puutub siis vahe on kindlasti kliendi kasuks.
                        viimati muutis kasutaja humax; 21 m 2007, 18:48.

Comment

Sa katkestad suhtluse prose ja telefoni vahel ära ja pärast ei toimu enam nn alglaadimist ehk? Sa nüüd ülevalt ei saagi ust lahti teha?
                          Vaat sellise jutu peale võib tõepoolest pahaseks saada!!!

Mis nõuannetega sa eelnevalt välja tulid? Nüüd lugesid siin vahepeal minu postitust, kui ma muudatusi tegin ja said äkki targaks. Kus sa siis olid ,kui oli õige aeg! Üks tühikargaja oled, ei enamat!

Järjest targemaks läheb, telefon suhtleb prosega ja alglaadimine on kah mäda. Tead tegelane, otsi skeem ja tee enesele asi selgeks ja ära aja lolli juttu.Lõpeta ära see verbaalne kõhulahtisus!!! Ma kirjutasin midagi nõuannete kohta eesti keeles ja soovitus : ÕPI LUGEMA JA MÕTLEMA.
                          viimati muutis kasutaja humax; 21 m 2007, 19:35.

Comment

Esmalt postitatud humax poolt
                            .... Nüüd lugesid siin vahepeal minu postitust, kui ma muudatusi tegin ja said äkki targaks. Kus sa siis olid ,kui oli õige aeg! ....
                            Minuteada postituse muutmine ei tõsta seda teise kohta (ei muuda postituste järjekorda), ainult lisandub (viimase) muutmise kellaaeg selle alla. Esialgse postituse kellaaeg on selle alguses ja selle järgi nad ka järjestuvad. Targemad, täpsustage - kinnitage või lükake ümber...
                            Elektroonika töötab suitsu baasil.
                            Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                            Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Esmalt postitatud fre poolt
                              Minuteada postituse muutmine ei tõsta seda teise kohta (ei muuda postituste järjekorda), ainult lisandub (viimase) muutmise kellaaeg selle alla. Esialgse postituse kellaaeg on selle alguses ja selle järgi nad ka järjestuvad.
                              Olen ka sama asja täheldanud. Eks foorumi adminnile jääb ses suhtes viimane sõna muidugi.
                              Aga..kod. Humax'il tundub täna kuidagi paha tuju olevat. Foorum ju ongi koht kus õppida ja (vahest mitte eriti tarku) küsimusi küsida. Keegi ei ole sündimisest saati guru. Prooviks nüüd rahulikumalt hakkama saada.
                              Mõnede fonode süsteemid on (IMHO) tõesti mõttetud. Kas antud juhul oli ka tegu sellisega või mitte, ei tea öelda. Mina läksin teist teed ja tegin oma lahenduse. Sellest saavad soovijad lugeda mu kodukalt. Mõte selles et süsteem peab teenima kasutajat mitte remondi- või valmistajafirmat. On ju täiesti normaalne, et inimene ei taha öösel kellahelinat kuulata...või pole see nii?
                              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Working...
                              X