elan Lasnamäel 9 kordses majas ning meil on paigaldatud tsentraalne ukseluku süsteem. Ehk välisukse juures on numbriklahvistik, mille pealt saab valida korteri numbri ning sellepeale hakkab korteris spetsiaalne telefon helisema. Paraku aga vahest öösel tahavad mingid suvalised tüübid trepikotta saada või lihtsalt keegi joogise peaga eksib numbri valimisel jne. Ning kuna see helin, mida telefon teeb, on küllaltki vali, siis on ärkamine kindlustatud. Ühesõnaga tahtsin sinna teha lüliti vahele. Võtsin selle telefoni lahti ning seal oli selline must litrikujuline(umbes sama suur kui karoonas vanamees) jupp, mis peaks siis kõlar olema. Ostsin elektroonikapoest sinna lüliti(valget värvi ja omab kahte asendit: I & 0). Lüliti ühendasin sedasi:
Millegipärast aga heliseb see telefon ka siis kui mul on lüliti asendis O. Lisaks veel seda, et need kaks musta klemmi lülitil on metallist klemmid, mille külge ma punase traadi kerisin(eelnevalt muidugi isolatsiooni eemaldades). Mis valesti võib olla? Kas see lüliti siis äkki ei tööta päris nii nagu mina arvan?
Millegipärast aga heliseb see telefon ka siis kui mul on lüliti asendis O. Lisaks veel seda, et need kaks musta klemmi lülitil on metallist klemmid, mille külge ma punase traadi kerisin(eelnevalt muidugi isolatsiooni eemaldades). Mis valesti võib olla? Kas see lüliti siis äkki ei tööta päris nii nagu mina arvan?
Comment