Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

jama värvimuusikaga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

jama värvimuusikaga

Margiks on Prometei1. Kärssa kunagi läbi ja ei läind enam tööle. Praegu üritab korda teha. Ja siis mõned küsimused:
    1. Ma vahetasin KU202A KU202L-i vastu. Et kas nii on õige teha?
    2. Et mille vastu vahetada trantsistor MP41 ( kas MP41A vastu võib)?
    3. Kas see on normaalne, kui ma testisin takistit trükiplaadi peal, ja see näitab 0,07, aga kui võtan ära näitab 0,222( mis on ka õige)?
    4. Kuna teasteri kasutusjuhend kadus ära, sis kuidas testida trantsistorit?
    Testril on NPN ja PNP. ja horisontaalis E,C,B,E.

Vs: jama värvimuusikaga

1. Chipinfo.ru oli vist leht, kus vene juppide kohta andmeid. Saad kindlaks teha, mis neil vahet on.
    2. Sama lugu. (Kui häda käes, võid neid minu käest ka saada)
    3. Jah, sest trükkplaadil mõjutavad teised komponendis oma ahelatega antud takisti pealt mõõdetavat takistust.
    4. Keerad testri transi testimise reziimile (hfe) ja pistad oma transi iga jala õigesse auku. Selleks pead teadma kas transs on npn/pnp ja jalgade asetust.

Comment

Ei mõista vene keelt. ja ma ei tea kas transistor on npn või pnp ja seda kuhu jalad sisse panna.

Comment

Selleks oligi see esimene link. Andmeid saad võrrelda ikka.

Comment

Käib küll.
          Võib.
          3. Kas see on normaalne, kui ma testisin takistit trükiplaadi peal, ja see näitab 0,07, aga kui võtan ära näitab 0,222( mis on ka õige)?
          Usutav.
          Alustaks testri margist. Samas ma ei usu, et võimendustegurite jms muutmine seal virvenduse juures nüüd teab mis oluline tuleks. Lihtsalt kontrollimiseks saad laias laastus kasutada ka ainult oommeetrit. Viimasega mõõtes siis nagu kaks vastastikku kokkuühendatud dioodi, kusjuures dioodide ühenduspunkt on baasiviiguks. PNP ja NPN korral on mõtteliste dioodide ühendused vastupidised (ühel katoodid, teisel anoodid koos).
          Labaselt:
          Kollektori-emitteri vahel: ei tohiks kummaski suunas juhtida;
          Kollektori-baasi vahel: ühtepidi juhib, teistpidi mitte;
          Emitteri-baasi vahel: ühtepidi juhib, teistpidi mitte.
          WW

Comment

Esmalt postitatud egert000 poolt
            Margiks on Prometei1. Kärssa kunagi läbi ja ei läind enam tööle. Praegu üritab korda teha. Ja siis mõned küsimused:
            Veel üks, kellel võiks olla mõte kokkutulekule tulla... Kavatsen pikemalt
            seal testri hingeelust rääkida, huvilisi juba on... Mainisin ka kokkutuleku
            teemas, et väike mõõteriistadega töölaud saab seal olema, kus selliseid
            mittetöötavaid asju käima ajada. Arvatavasti juba laupäeval võiks sellega
            seal algust teha. Kas värvimuusika skeem kah olemas on? See lihtsustaks
            kordategemist tunduvalt.
            Lühivastused ka küsimustele:
            1. Võib küll КУ202А asemele КУ202Л panna, sest КУ202Л talub palju
            suuremat pinget ja muud andmed on praktiliselt samad. Vastupidi ei
            tohiks ilmselt, toitepinget tuleks teada ja sellega arvestada...
            2. Samuti võib, andmed on praktiliselt samad. See on transistor (rõhuga
            esimesel silbil), seega kontrollime transistori (ains.) või transistore (mitm.)
            ja mitte trantsistorit.
            3. Ongi nii, et skeemi ühendatud takistit mõõtes võib lisanduda sellele
            rööbiti teisi detaile, mis võivad vale mõõtetulemuse anda.
            4. See võib jah veidi erinevalt toimuda, oleneb testrist, aga annab uuesti
            tuletada...
            Elektroonika töötab suitsu baasil.
            Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
            Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Skeem on raamatus olemas, aga kogu kupatus kärssas läbi niiet ma ei tea mis võib läbi olla ja mis mitte. KU202A vahetasin seepärast ära, et kõik näitasid takistust mõõtes täiesti erinevaid tulemusi. ja sama on ka transistoritega.

Comment

Esmalt postitatud egert000 poolt
                ma ei tea mis võib läbi olla ja mis mitte. ... kõik näitasid takistust mõõtes täiesti erinevaid tulemusi. ja sama on ka transistoritega.
                Kujutan ette kui piinarikas selline parandamine võib olla.
                WW

Comment

mis mõttes kogu kupatus? leegiga põles? ma pole veel ühtegi elektroonikaseadet näinud, kus kõik elemendid oleks korraga läbi läinud.
                  kui ta ka oleks kogu ulatuses surnud, siis ei ole mõtet enam asja taastamisel, siis juba netist uus skeem ja uus seade ehitada
                  parandamine ei ole nii piinarikas, kui tead, mida ja kuidas parandada.

mul vedeleb üks spektr 301 juba paar aastat, ei tea, mis viga. türistorid on korras, muud ei tea...
                  Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Ei põlenud leegiga... Juhtmed sulasid kõik ära.

Comment

See prometei pole midagi suurt keerulist.
                      Samas vahetama juppe huupi ei maks hakata. Kõigepealt tuleks juhtmed taastada ja selgitada välja kärssamise põhjus.
                      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Working...
                      X