Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Palun abi LED taskulambi ostmiseks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Palun abi LED taskulambi ostmiseks

Palun siis asjatundjatelt abi, millist taskulampi osta kingiks sõbrale, kes on erinevalt minust teemast teadlik.
    Olen vaadanud Maglite toodangut, aga tekkis kohe küsimus, et vaevalt et nad on ainukesed ja parimad?
    Ehk oskab keegi mind õigele teele juhatada? Kuna sponsoreerijaid mitmeid, siis tundub et hinna taha asi pidama ei jää.
    Aita Leida?!

Vs: Palun abi LED taskulambi ostmiseks

Kunagi sai ostetud miski 49 krooni maksev seitsme lediga ja toiteks kolm AA patareid.
    Igal juhul väldi nööpatareidega isendeid.

Valge valgusdiood tahab umbes 3V, sestap ilma muundurita vaja kolm patareid.
    Kui sisse käib vähem, on sees ka muundur . (Ma ei soovita)
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Tegelikult on parematel LED-taskulampidel niikuinii muundur sees. Lihtsalt step-down muundur, kui toitepinge LED-le vajalikust kõrgem.
      Ei oskagi kindlat mudelit soovitada. Kui hind pole suur näitaja, siis vaata asju, mis maksavad 1000 krooni ringis. Üht huvitavat isendit nägin Kadaka tee Ehituse ABC elektr. osakonnas. Oli 5W Luxeon LED-ga ja (kui ma ei eksi) 3xD elemendiga. Alumiiniumkorpus ja hinnaks just 1000 või üle selle.

Samas LED-taskulampide valik on viimase poole aastaga tugevalt kasvanud, hinnad kah natuke langenud. 400...500-krooniseid 3W isendeid võib lausa toidupoodides leiduda..

edit: muundurite kasutegur on ~90% ja tavaliselt on nad nii konstrueeritud, et patareide tühjenedes ei imeta neist "viimast mahla välja" vaid LED helendab veel u. tund aega, ehkki suht nõrgalt. Selleks, et lamp ootamatult päris pimedasse ei jätaks.
      viimati muutis kasutaja sebastian; 20 m 2007, 17:39.

Comment

nööpelementidest tuleks enamasti eemale hoida, samas mina ostsin endale 2 liitiumnööbiga lambikese, millel on 4 erinevat põlemisfunksiooni: tugev valgus, ca 50% heledus, vilkumine ja lihtsalt märguande tuluke(põleb ainult siis, kui nuppu all hoida). kodumaine hind peaks kuskile 300 alla olema, mina ostsin USA PX-st 6USD. mingi intelligentsus peab tal sees olema, et neid funksioone teostada ja pealegi selle tugeva valguse korral lülitub ta ise automaatselt 4 minuti möödudes välja, et elemente säästa.
        mina omadest kogemustest soovitan pigem muunduriga variante, sest need annavad pikemat aega ühtlast valgust ja samuti kannatab neis kasutada akusid, ilma valgustugevuses midagi kaotamatta. mul oli kunagi oomist ostetud 200EEK alumiiniumkestaga jurakas. 5 dioodi ja 2AA elementi. valgus oli praktiliselt sama kuni elementide pinge langemisel 0,9V-ni ja siis pärast seda jäi suht hädiselt hõõguma, andes märku, et viimane aeg on elemente vahetada. kahjuks lõppes muundur(2 transsi, paar takki ja pool) otsa, sest oli niiskust saanud. asi töötab siiani, aga normaalset valgust enam ei anna.

uuemad muundurid peaksid paremad olema ja ehk tehakse ka niiskuskindlaid.
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Working...
        X