Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

CB antenn - iseehitamine "põlve otsas"

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: CB antenn - iseehitamine "põlve otsas"

    Hetkel seis selline: varem mainitud autoantenn on mul akna taga, aknast ca 80 cm eemal (pikem poom hakkaks tähelepanu äratama ja konstruktsioon peab olema robustsem), poomi otsas on kahest 40 cm pikkusest ja ca 7 cm laiusest tsingitud pleki ribast moodustatud rist ja selle peal seisab antenn oma magnetalusel. Kusagil aga on mul veelgi suuremaid plekitükke... et äkki on vaja kobakam plekk sinna poomi otsa paigutada? Ja kas oleks mõttekas ka see plekist vastukaal ühendada otse antenni maandusseibi külge?

    Comment


      #17
      Vs: CB antenn - iseehitamine "põlve otsas"

      Vähevõitu, aga parem, kui mitte midagi. Ideaalis peaks vähemalt 3 ca 2,6 - 2,7m vastukaalu olema. Plekil veel see häda, et talvel sajab sula lumi peale ja vajutab plekid kõveraks. Nii tillukese vastukaaluga vast nii ei juhtu. Kõige parem oleks 12 - 16mm duralumiiniumist toru. Saab ka traadist teha aga neile peab otsa isolaatori panema ja siis sirgu tõmbama. Jälle terve majaesine nööre täis.
      Et antenni headusest selgust saada, oleks vaja seisulainemõõtjat (SWR meter). Sellega on kohe näha, kuidas saatja ja antenni sobitus muutub pulkade pikkuse ja arvu muutmisel. Mõnel CB-jaamal on see sisse ehitatud. Täpsus pole küll suurem asi aga hädapärast ajab asja ära. Eriti peeneks häälestamiseks on ka paremaid riistu. Google eestikeelsesse otsingusse näiteks "MFJ" lüüa. Kui tihti pole vaja antennidega eksperimenteerida, siis ajab nende hind keha mitmelt poolt sügelema.
      Harjutamine teeb harjutajaks.

      Comment


        #18
        Vs: CB antenn - iseehitamine "põlve otsas"

        SWR-mõõtja saab Tehnoturust juba 250 krooniga... kui ma vajaksin veel midagi, millega mõõta SWRi seal PMR 446 mögahertsu peal, siis ajaks hind tõesti igalt poolt sügelema.

        Mul on vanu veneaegseid suusakeppe, mida ma saaks kasutada vastukaalude jaoks.Või kui kasutan plekki, saab sellele vineerist tugevdusribad alla pista.

        Umbes 1-2 km ulatuses ma rekkamehi juba kuulen... tõsi küll, nemad kas ei kuule mind või ei soovi suvalistega suhelda.

        Comment

        Working...
        X