Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

elektritööde hinnad

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

elektritööde hinnad

Tere! Kunagi oli foorumis juttu elektritööde hindadest, nüüd aga ei suuda leida kusagilt Tallinnas üksikettevõtja(elektriku) praeguseid tunni- või punktihinna piirmääradega. Ehk ei leia õiget märksõna. Momedil pakuvad huvi korteri/ maja siseelektri installatsioon+ kilbi komplekteerimine. Ehk keegi on kursis või teab viidata mõnele lingile.

Vs: elektritööde hinnad

Kas sa tahad hindu teada või tahad, et töö saaks tehtud?
    Kui viimast siis võta telefon ja küsi tegijatelt hinda ja kuna neil on aega. Enamus lihtsaid tegelasi ütleb ruutmeetri pealt ja täpsustab kui on objekti üle vaadanud.
    Tunnihinne kehtib enamasti väljakutsetel - a'la "kontorirahvas mõtles, et võiks olemasolevad, 4 laevalgustit välja vahetada." Tartus on 300....500eeku/h (firmahind).
    -

Comment

Tahaks teada hindasid kuna töötan vahetevahel "omal käel", oman sellealast haridus, kahjuks küll vene aegset, siiski olen kursis ka uuemate nõudmistega. Lihtsalt on praegu paar pakkumist aga niipalju kui otsingutest leidsin, tundub et olen töötanud abitöölise tunnitasuga. Ja kuna kiiresti ja kvaliteetselt ei oska, huvitaksid mind ka mingid pnktihinnad, kui kellelgi
      tunnihinna suhtes tekib kahtlusi.
      Tänud.
      Ps. Teema läks küll valesse kohta, paluks moderaatoritel ümber tõsta, kuna ise ei oska.

Comment

Esmalt postitatud vari poolt
        ... siiski olen kursis ka uuemate nõudmistega. ...
        ... Ja kuna kiiresti ja kvaliteetselt ei oska...
        Ausaltöeldes, kõlab hirmutavalt. Tavaliselt on üleandmishetkel, siseviimistlus juba tehtud ning kui siis mingi jama tuleb, siis läheb kalliks.
        Kõige hämmastavam asi, mida lühikese elu jooksul olen näinud, et renoveeritud objektil(linna objekt), oli tööd teinud autoelektrik - must massiks ja koro faasiks...
        -

Comment

Natuke siis selgituseks: olen töötanud elektrikuna, meistrina samas erialal ja ka vastutava elektrikuna ja oman vastavaid tolleaegseid kategooria pabereid mida pidi mingi kindla aja järel uuendama. Ja kas autoelektrikule ikka pakutakse kilbi koostamist, eks pakkumised tule ikka soovituse kaudu. Ette olgu öeldud et pädevusloaga allakirjutaja on ka olemas.

Comment

Samas võiks omaltpool ka tuua naljaka näite möödunud suvest, kus kehtivat pädevustunnistust omav Polütehnikumi haridusega elektrik maandas kipsplaadi karkassi, mis hakkas paigaldajatele järsku voolu andma, nimelt tekkivat seal uitvoolud! Küll aga ei olnud lõbus naabritel, sest neil kadus järsku elekter ja seda ööpäevaks ja toiduained külmikus riknesid, kuna 1 faas oli maandatud. Järgmine mees proovis järjest jämedama traadiga kaitsmeid paradada kuni põlesid ka peakilbi sisendlüliti(pööratav) selle faasi kontaktid.

Comment

Ilmselt tekitas teistes hirmu su ütlus, et kvaliteetselt ei oska. Loodetavasti oli tegemist liigse tagasihoidlikkusega, sest elektriga ei maksa nalja teha.
              Ma olen kuulnud, et normaalne elektrik võib kätte saada miski 100EEK/tunnis, sinna siis maksud otsa ja firma kulud ja tellija peab maksma midagi alates 250-st. Ja seda olen ka kuulnud, et kui on tegemist nö tavaliste installatsioonitöödega, on laias laastus töö hind ja materjali hind võrdsed.

Comment

Mnjah, väljamüüdav tund = töötasu + maksud + raiskuläinud materjalid + firma üldkulud + transakulud + garantiikulud + mõttetud kulud ja kui sinna veel kasum ka otsa mahub on väga tore. Laias laastus kehtib valem et väljamüüdav tunnihind = 2x..3x palgakulud ühele tunnile, ilmselt lihtsate tööde puhul on korrutaja viletsam.

Comment

100 krooni tund kannatab küsida ikka.Kui täiesti iseseisvalt tegutsed võid paar korda rohkemgi saada. Firmad alla 500 tund ikka ei küsi.

Comment

Tänud kõigile...Minu sõnastus oli aga...kiiresti ja kvaliteetselt...

Comment

Esmalt postitatud vari poolt
                      ...Ja kuna kiiresti ja kvaliteetselt ei oska...
                      See sõnastus oli(on) küll veidi teisiti mõistetav?

Comment

Working...
                      X