On üks vana UPS koos sellele sobiva akuga, mahutavus kirjade järgi 9 Ah. Kuid on ka üks teine aku, samuti UPSi oma, mõõtudelt tiba kitsam ja kirjad kulunud just sellel kohal, kus saaks lugeda infi mahutavuse kohta. Pingeid ärme vaatame, need on ühesugused (kirjade järgi) ja mõlemad akud tunduvad olevat hästi säilinud hoolimata kauasest (ehk isegi aastatepikkusest) seismisest, pinged on tiba üle 12 V ja näiteks 500 mA saatele lülitatud lällari jaoks anda pole neile mingi küsimus.
Küll aga on mul küsimus UPSi hingeelu kohta - kas aku väiksem laius võib tähendada väiksemat mahutavust ja kas sellist akut võib laadima panna suuremale (ehk laiemale ja 9 Ah mahutavusega) akule mõeldud UPSi sisse, kuna vähemalt seni pole ma pisema aku jaoks sobivat(e mõõtudega) UPSi leidnud?
Küll aga on mul küsimus UPSi hingeelu kohta - kas aku väiksem laius võib tähendada väiksemat mahutavust ja kas sellist akut võib laadima panna suuremale (ehk laiemale ja 9 Ah mahutavusega) akule mõeldud UPSi sisse, kuna vähemalt seni pole ma pisema aku jaoks sobivat(e mõõtudega) UPSi leidnud?
Comment