Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

K:led

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    K:led

    Tere. Hakkan teid pommitama imelike küsimustega.Teadmiseks kõigile, et mina olen elektroonika alal täiesti null. Elus olen paar korda jootekolbi käes hoidnud ja tean, et eestis on ühtne voolusüsteem 220v. Juba tükk aega on mind kummitanud üks mõte.Tahaks ukse sisse panna valgustit kuhu oleks kirjutatud kiri WC. Olen näinud reklaamtahvleid mis on tehtud pleksklaasist ja sinna on sisse graveeritud kujundid ning pleksi küljepealt sisse on suunatud valgus, mille tagajärjel hakkab graveeritud kujund helendama. Minul oleks tahtmine sedasi teha, et paneksin pleksklaasi uksepapi ja karkassi vahele ning sinna pleksi külge ühendaks LED pirnid ja toite. Hiljem freesiksin CNC pingiga lägi uksepapi ja poolele maale pleksklaasist kirja WC. Siit siis tulevad järgmised küsimused. Kas LED pirnid on võimelised ühtlaselt 200*200mm pleksklaasi tahvlit valgustama sarnaselt neoonpulgaga. LED pirne tahaksin kasutada sellepärast, et nende eluiga on suhteliselt pikk ja nad on ka tuleohutuse seisukohast madalama riskiga. Kuidas korraldada toide, kas peaks olema mingi alaldiga või saaks asja isegi korraldada päikesepatareiga. Kordan veelkord, ärge avalikult naerge sest ma ei tea asjadest mitte kui midagi. Loodan, et teile pakuks selline asi huvi ja soovite mind aidata sellise asja valmimisel. Palun vastake lihtsas vormis sest mina ei jaga seda tehnilist keelt. Tänud ette.

    #2
    Vs: K:led

    Tundub paras pähkel olema vist või olen liiga kärsitu.

    Comment


      #3
      Vs: K:led

      Pähkel see nüüd küll pole, laupäev ka elektroonikutel puhkepäev Eks LED-e ole erinevaid, erineva voolutarbega, erineva valgustugevusega. Toiteks oleks muidugi võimalus kasutada miskit toiteplokki, aga samas olenevalt LED-ide arvust saab ka takistiga otse (läbi dioodi veel ) 230V pealt kasutada.

      Comment


        #4
        Vs: K:led

        VAlgustavad nimetet tahvlit piisavalt kui valida sobiva tipunurgaga LEDid (et ei kiirgaks liig laia vihku) ja piisavalt heledad.
        Tundub et umbes 20 kraadi on hea nurk. Dioode tuleb paigutada piisavalt tihedalt ja arvatavasti pleksiruudu 2-le küljele. Õige koguse saab katseliselt kätte (et valgus oleks piisavalt ühtlane). 75*95 ruudu valgustasid suht ühtlaselt ära 5 dioodi, toide 12V pealt.
        Kirja pole tarvis graveerida poole materjali paksuseni, piisab ka õige vähesest.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

        Comment


          #5
          Vs: K:led

          Nüüd siis küsimused: millised ned ledid olema peaksid ja milline toiteplokk. Paneks siis kümme tükki näiteks.Kuidas oleks mõtekas ned ledid pleksi külge kinnitada, ise mõtlesin, et küümaliimiga või jääb ikkagi liiga tilla-tölla ja osa valgust läheb kaduma. Ja siis veel kuidas need ledid juhtme külge ühendada tuleks kas üksteise järgi või ( füüsika tunnis öeldi vist jadaühendus selle kohta). Kas vajaminevaid komponente saab siit samast tevalost tellida ( on siin olemas).

          Comment


            #6
            Vs: K:led

            LEDe saab õhendada jadamisi (järjestikku) ja paralleelselt. Neist variantidest valiksin järjestikühenduse sest LEDid ei ole kõik ühesugused ja kuigi paralleelis olles voolab neist läbi 1 ja seesama vool, võivad osad olla heledamad, teised tumedamad.
            Järjestikühenduse puuduseks on kõrgem vajaminev pinge (LEDide pinged liituvad). Parim oleks investeerida veidi ja osta iga LEDi ette takisti (väärtuse arvutad või leiad neti kalkulaatori abil). Sellised LEDist ja takist koosnevad ahelad ühendad paralleelselt toitebloki külge.
            Liimiga mökerdamine pole vist parim variant. Parem jooda dioodid makettplaadi jupile ja tee siis sellele miski kinnitus. Enne tasub parim asend katseliselt kindlaks teha.
            Kõige parem (aga veidi kallim) on kasutada pindmontaaži LEDe. Mõnusad madalad, monteerid plaadile ja kasvõi liimid plaadi otstest valgustatava asja külge.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

            Comment


              #7
              Vs: K:led

              Uhhh on vast raske jutt minu jaoks, millised ned pindmontaazi ledid veel välja näevad.Nende erinevate lahenduste juures ei oska ma mingisugust varjanti valida sest ma ei tea nendest asjadest midagi. Kui palju selline asi maksma ka võiks minna. Äkki on keegi heatahtlik ja teeks minu eest selle töö ära juhul kui asi jääb mõistlikuse piiridesse. Lepiks ennem kokku ja sadaks raha ette ning pärast valmis vidin cargoga minu kätte. Teeks tõesti ise kui jagaks midagi.

              Comment


                #8
                Vs: K:led

                näeb välja selline või sarnane
                Wtf?

                Comment


                  #9
                  Vs: K:led

                  Aga palju selline susser-vusser ka maksma võiks minna, koos töörahaga.

                  Comment


                    #10
                    Vs: K:led

                    Tundub, et ikka on pähkel.

                    Comment


                      #11
                      Re: Vs: K:led

                      maksab täpselt nii palju, kui palju sinna ise investeerid. oleneb, kust saad pleksi, kus/kes freesib, mis LED'id, mis toitelt jne. pähklist on asi kaugel.

                      Comment


                        #12
                        Vs: K:led

                        Pleksklaass on olemas, freesimisega ei ole probleeme aga selle ledinusega on raskusi.Vajan abi just elektroonika poolt, mehaanilise poolega saan ise hakkama. Olen varem siinse foorumi abiga valmis teinud kõlarid http://www.tevalo.ee/foorum/showthre...highlight=eigo. Selle loo alguses olin ma sama loll kui praegusega.

                        Comment


                          #13
                          Vs: K:led

                          On ju pähkel ja tundub, et kivist lausa.

                          Comment


                            #14
                            Vs: K:led

                            Esmalt postitatud EIX poolt
                            On ju pähkel ja tundub, et kivist lausa.
                            Kus see pähkel nüüd ongi?

                            Comment


                              #15
                              Vs: K:led

                              No palun targemate käest abi aga ei tuhkagi. See pähkli sõna kasutamine rohkem õrritamiseks ja teema uppitamiseks, et äkki keegi viitsib jännata minu õpetamisega.
                              viimati muutis kasutaja EIX; 06 m 2007, 11:16.

                              Comment

                              Working...
                              X