Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Vene kaameravälgule patareidest toide (oli: Paluks abi)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vene kaameravälgule patareidest toide (oli: Paluks abi)

Tere!
    Leidis kuurist ühe vana vene kaamera välgu, aga see töötab ainult seinast laadides, ning tekkis küsimus, et kas on võimalik mingi patareidest koosnev voolu allikas talle teha? Ma ise olen elektroonika osas suht võhik ja selle pärast küsingi teilt, kes on targemad

Vs: Paluks abi

On küll võimalik. Kuid arvan, et sa 1,5V või 3V pealt töötava generaatori ehitamisega hakkama ei saa.

Kahjuks ei tea mis seal täpselt sees on. Eeldusel, et see välk alalispinget seedib võid näiteks 150tk 1,5V patareisid järjestikku ühendada, siis saad225V

Samas ka ehk saab mõne 1x kasutatava fotoka sisu kasutada selle välklambi jaoks.

Comment

see 150 patarei trikk jääb küll ma arvan ära aga seda disposable camera varianti proovin

Comment

Ega see välklamp juhuslikult Norma toode ei ole. Jah 1,5V ja 3V-st tõesti pisu raske 250V pinget saada pingemuunduriga aga tunduvalt lihtsam oleks skeeme leida kui kasutaksid kümmet nt. AA- tüüpi akupatareid, sellisel juhul saaks kasutada autovõimudes kasutatavat lihtsustatud skeemilahendust. Kui varem selliste seadete ehitamisega ja remondiga kogemused puuduvad, siis teenuse korras sellist pingemuundurit rahalises mõttes teha pole lasta mõtet. Võiksid veidi täpsustada tegevussuunda, mida selle välklambiga plaanis teha on. Kui fotondusega tegeled, siis on kasulikum osta valmis lahendus vastavast kauplusest, kui ise hakata aretama midagi.

Comment

Vanasti sai neid laadijaid ise tehtud ja mitmeid kuid Normal oli välgu laadija 3 või 4 ümarguse patareiga. Võimalik, et selline vedeleb veel vana kola kapis. Minu arust oli väljundpingeks 300v. Vene aeg müüdi ka 300v patareid Molnija (välk), millest sai toita otse välklampi. Kui mälu väga ei peta, siis patarei mõõtudeks oli umbes 220*150*80 mm. Ehk on praegugi olemas?
          viimati muutis kasutaja velts; 08 m 2007, 15:56.

Comment

Vs: Vene kaameravälgule patareidest toide (oli: Paluks abi)

L.Abo "Elektroonikakonstruktor",D.Vardja "Valgustatusest ja valgustamisest".Nendes raamatutes oli universaalse toite skeem välklambile lambiga IFK120.Tavaline transsmuundi,kõigepealt siis pinge tõstetakse transsidega ja trafoga,siis silutakse,alaldatakse ja voila.Vene portaalides peaks ka neid skeeme posu olema.Midagi kontimurdvat asjas ei ole.Nende patareide kohapealt niipalju,et oli veel ka suurema väljundpingega patareisid.Nt Molnija seeriast oli veel ka üle 400V pingega patarei.

Comment

Esmalt postitatud Henzzman poolt
              .... ,D.Vardja "Valgustatusest ja valgustamisest". ...
              Jah, selline väikest formaati antikvaarne raamat (pealkiri küll erineb natuke), siin on pilt ka:
              Suurim valik eestikeelseid uusi ja kasutatud raamatuid. Eesti vanim raamatute e-pood aastast 1998. Kauplus Tallinnas Kirjanike Majas Harju tn 1
              Elektroonika töötab suitsu baasil.
              Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
              Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Mul isegi veel alles Fil11 toiteplokk, 4xD elementi läks sisse, kui laadis siis vilistas , peale kirjutatud 300V.
                Ei müü!

Comment

Working...
                X