Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

palun abi kütte reguleerimisel

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    palun abi kütte reguleerimisel

    Sõber paigaldas kaevu hüdrofoori ning palus minult tehnilist abi vee jäätumise tõrjumisel antud seadmes. Minu pakutud lahendus oli lihtne: kaev soojustada, hankida küttekeha ja temperatuuri regulaator (termostaat).
    Temperatuuri reguleerimisel tekkis probleem, millele ei saanud mõistliku (hinnaga) vastust ei Klinkmannist, Tevalo kauplusest ega ka mujalt.

    Oleks vaja küttekeha sisse lülitada täpselt ühe kraadise täpsusega!!!!!!
    (0 või +1 kraadi juures).
    Oskab keegi aidata?

    hääl kõrbes..... TÄNUD

    #2
    Vs: palun abi kütte reguleerimisel

    Mõttekas oleks küte sisse lülitada +4 kraadi juures, mitte +1, mis võib olla juba pisut hilja - mõõtevea piires võib temperatuur olla veidi madalam ja vesi hakata juba jäätuma.

    Kasulikum on paigaldada isereguleeruvad torustikusisesed küttekaablid, mitte välist küttekeha. Küttekaablid võib paigaldada ka väljapoole, tihedalt ümber soojendamist vajava seadme, näiteks pumba või torustiku, ja kinnitada alumiiniumteibiga. Seejärel pump ja küttekehaga varustatud torustik soojustada.

    Küttekaabli energiavajadus on ainult 10...20W/1m, see ei tee vaeseks ka siis, kui kogu aeg sisse lülitatud on, nii et igal juhul on lihtne isereguleeruv küttekaabel majanduslikum kui hakata küttekehade ja regulaatoritega mässama.

    Kaevudes muide on soe, eriti kui kaevukaas ja rakked maapinnast 1,5m sügavuseni (oletan et tegemist on šahtkaevuga?) korralikult soojustada. Maapinnast 1,5m allpool enam külmumist ei teki, ka ilma lisa küttekehata.

    Kui aga siiski on vaja temperatuuri regulaatorit, siis neid müüakse poes, mitmesuguse täpsusega. Mida täpsem - seda kallim, nii see asi juba kord käib... Võib ka ise teha, aga kui küsid siin selliseid asju, siis ilmselt iseehitamisega hakkama ei saa?
    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

    Comment


      #3
      Vs: palun abi kütte reguleerimisel

      soojustada tuleks kaev penoplastiga(valge kerge plaat), sest see ei ime niiskust ka sisse. nagu eelkõneleja rääkis, siis maa sees püsib temperatuur suht stabiilne(talvel soe, suvel külm), seepärast ka vanad maa sees olevad keldrid on kartuli jaoks parimad. kui kaevus on hüdrofoori juures ka pump, siis pump on ise juba küttekeha. lihtsaim, kuid mitte ökonoomseim kütte lahendus on elektripirn. mina ise paneks nt 2*60W isendid jadamisi: läbipõlemise võimalus pm puudub
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

      Comment


        #4
        Vs: palun abi kütte reguleerimisel

        Märkuseks reutrsile.Valge kerge plaat ei ole mitte penoplast,vaid vahtpolüstürool ja imab väga hästi vett.Selliste kohtadepeal tuleks kasutada vundamentide soojustus materjale,mis ei ole hügrofoobsed.

        Comment


          #5
          Vs: palun abi kütte reguleerimisel

          Siiski regulaatori juurde! Selle kohta pole senini vastust saanud!

          Mõtlesin esmalt ka küttekaabli peale, aga küttekeha argumendid on minu nägemuses tugevamad( olen vestelnud sel teemal mitme spetsialistiga, ka küttekaabli turustajaga!).

          Comment


            #6
            Vs: palun abi kütte reguleerimisel

            Ehk annaks seal kasutada elektrikilpide kütte regulaatorit. Väike karbike, sees bimetallkontakt. Regulaator panna juhtima kontaktorit ja see omakorda küttekeha. Reguleerimistäpsus jääb veidi alla elektroonilistele, ent seade on odav ja töökindel. Küsida võib Sakala tööstusautomaatikast, Viru elektrist, Harju elektrist.

            Comment


              #7
              Vs: palun abi kütte reguleerimisel

              http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...rtnr=54-132-24
              pole just see, aga peaks asja ära ajama

              http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=VM137

              leiab ilmselt veelgi kuskilt ja miskit
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

              Comment


                #8
                Vs: palun abi kütte reguleerimisel

                Need kilbiregulaatorid peavad olema seadmes mida nad reguleerivad. Pole just mõistlik elektroonikat kaevu toppida, ära mädaneb. Soovitaks põrandakütteregulaatoriga sarnast lahendust. Andur kaevus , regulaator kilbis (karbis väljaspool kaevu). Vaevalt Sul üldse seda vaja läheb, kui kaevu soojustad. Samas ei talu hüdrofoori surverelee kontaktid niiskust , paari aasta järel vahetad survereleed.

                Comment


                  #9
                  Vs: palun abi kütte reguleerimisel

                  Väga tuttav probleem, seoses veevärgi rajamisega. Sai omale ka maale möödunud aasta hilissügisel uus kaev rajatud ja enam kui 150 meetrit vee ja kanalisatsiooni trasse rajatud. Kuna ühelepoole kraavide kaevamine siis sai paigaldatud sinna ka korraga elektri- ja kommunikatsioonikaablitele vajalikud PVC torud.
                  Hüdrofoori ei soovitaks üldse kaevu paigaldada, kuna seal on liigniiske (eriti talvel, maa seest tulev soojus tekitab kole palju kontesi). Kannatada saab pidevalt automaatika ja elektrimootor ka (IP-54 ei tähenda et mootor on veekindel), samuti on õhutamisega probleeme kuna pumbamehhanism üleval ja põhjaklapp peaaegu kaevu põhjas ning see eeldab vahel veega solgutamist, isegi lehtrit võib vaja minna. Samuti tuleb vajadusel pumba korpuse ülemisest jaost õhumull välja lasta, mis eeldab jällegi kaevu ronimist ja sada muud janti veel. Olen selliseid variante näinud ja parandamas käinud, sellepärast tean. Mõnel töötab selline "kaevus hüdrofoor" laitmatult mitu aastat, teised jandivad sellega igal kuul, kõik sõltub nii kasutatavatest materjalidest, paigaldusmeetodis, vee tõste kõrgusest, vee puhtusest (liivaterade hulk mg` des liitri vee kohta) jne.
                  Milleks valida selline keeruline tee, automaatika kaevus ja ei tea mis veel?
                  Soovitan kasutada süvavee kaevupumpa, see tagab töökindluse paljudeks aastateks ja hallid juuksed tekivad veidi hiljem. Sõltuvalt rahakotist kasutad kas siis mõnda odavamat varianti nt. firma Subteck toodang (FEB sanitaartehnikas ca 2500-. ühe töökettaga) või siis firmalt Grundfos. Viimase variandi korral on vähemalt 10-15 aastat töökindlust garanteeritud, pluss suur eelis paljude teiste tootjatega- nimelt sujuvkäivitus, Grundfos`i pumpade hinnad hakkavad kuskil 7000-. Vastavalt veetarbimisele, valid siis kas ühe töökettaga isendi (kuni 35l/min) või mitme töökettaga pumba. Süvaveepumba kasutamise korral piisaks lihtsalt temast väljuva ja kaevurakkesse suunduva lõigu ümber mähkimisest soojustusmatejaliga. Samuti tuleb kaevule panna maa peale ulatuvale osale soojustus ümber kui peale. Inimesed mõelge loogiliselt!

                  Comment


                    #10
                    Vs: palun abi kütte reguleerimisel

                    Iseregulliv küttekaabel ning termostaat.DEVI´st saad abi.
                    The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                    Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                    Projektide pildid
                    Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                    http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

                    Comment

                    Working...
                    X