Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

K:Aku laadija

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    K:Aku laadija

    Situatsioon siis selline: On olemas käsiraadiosaatja Yaesu.Selle aku elemendid ( NiCD 600mAH) on lõpetamas oma maiset teekonda ja nad lähevad vahetamisele.Asemele tulevad NiMH 950mAH elemendid.Probleem:raadiojaamal puudub originaal laadija.Kuidas oleks kõige otstarbekam lahendada NiMH akude laadimine selliselt,et laadija ei keedaks neid uusi akusid läbi?
    Vana helitehnika remont Pärnus

    #2
    Vs: K:Aku laadija

    Võibolla siis eraldi laadija?
    Ise kasutan oma raadiosaatja Stabo ja muidugi ka teiste AA-AAA akude laadimiseks sellist: http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...?artnr=800-180
    Eks ta natuke piin on, kui pead tühjad alati välja koukima ja eraldi laadima. Natuke lihtsamaks teevad elu väikese isetühjenemisega akud, näiteks Eneloop: http://www2.renovaar.ee/kataloog/
    Et kui jaam kasutamata seisab, ei tule akusid tingimata "järele aidata" enne kasutamist

    Comment


      #3
      Vs: K:Aku laadija

      Kui saaks neid elemente laadimiseks akust välja võtta,ei oleks probleemi.Mul on korralik laadija olemas.Point aga selles,et need elemendid tuleb akus sees kokku tinutada üheks terviklikuks akublokiks (12V kokku).
      Selle jaamaga oli kaasas üks tavaline +12V toiteblokk,millega siiani laadisin akut "tunde järgi".Ehk kui aku piisavalt soojaks läks,siis katkestasin laadimise.Seoses akude vahetusega tahaksin ka laadimise korrektsemalt lahendada.
      Vana helitehnika remont Pärnus

      Comment


        #4
        Vs: K:Aku laadija

        Soovid ise ehitada laadija, siis MAX712 oleks üheks variandiks, suudab see kivi laadida kuni 16 elementi korraga. Pealegi on laadimine üsna "intelligentne".
        Odavam ja oluliselt lihtsam variant oleks teha laadija LM317 baasil. Laadimisvooluks valid ~100mA ja laadid ~15tundi.
        Märk "umbes" juba ise tähendab, et selline laadija ei tule kaugeltki intelligentne. Laadimise aeg on suhteliselt pikk ja ei saa garanteerida, et akusid üle ei laeta.
        75mA ja 25 tundi oleks akudele juba igati ohutu, kui ainult laadimise aeg sulle sobiks.

        Tööstuslikest laadijatest ma praegu ei leidnudki 10-le NiMH elemendile (12V) sobivat. Tasuks ehk Renovaarist järgi küsida, ehk pakuvad midagi asjalikku, sealsed spetsid peaksid akudest kõike teadma

        edit: NiMH akusid tugeva vooluga (e. kiiresti) ja "tunde järgi" laadida ei tohi. Nad võivad lõpuks kuumaks minna juba poole minuti jooksul ja magades maha selle õige momendi, võib asi akude jaoks kurvalt lõppeda.
        viimati muutis kasutaja sebastian; 10 m 2007, 17:00.

        Comment

        Working...
        X