Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

miks on elektrijuhe kolme soonega?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: miks on elektrijuhe kolme soonega?

Kui sul on topeltisolatsiooniga radikas (kusagile joonistatud 2 ruutu üksteise sisse ja seadmel kolla-roheline juhe puudub), siis pole sul vaja midagi maandada ja musta peale läheb faas mingist "targast" aparaadist vaid siis kui vaja.

Comment

Esmalt postitatud 8413 poolt
      nu ok
      aga kui on vähe vanemal ajal kasutatud juhet kus on
      must ?? kas siis oli see maandus ?
      pruun eeldan, et faas ikka
      sinine eeldan, et neutral ikka

tähendab: el. radikal oli pandud selline juhe (1 faasi el. võrk)

venelastel oli must enamasti null. enamasti seepärast, et 3f süsteemides oli null(tegelikult nulli polnudki, oli maandus) lihtsalt teist värvi ülejäänud soontest. nt 3 valget ja 1 must või 3 musta ja 1 valge. samuti oli suurema ristlõikega kaablite puhul maanduse soon pisema ristlõikega.
      valgustusvoolu puhul oli kasutuses enamasti lapik alumiiniumkaabel, millel nulli ja faasi määramine ilma toitetta oli suht keeruline, et mitte öelda võimatu. värviliste soonte puhul täpselt enam ei mäleta, aga must oli vist ikkagi null ka ühefaasiliste süsteemide korral
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Olen näinud mitmeid lampe millel oli toide toodud kolmesoonelise lapiku alumiiniumiga. Keskmise sai siis väga lihtsalt maanduse jaoks võtta.

Comment

Esmalt postitatud ketas poolt
          Olen näinud mitmeid lampe millel oli toide toodud kolmesoonelise lapiku alumiiniumiga. Keskmise sai siis väga lihtsalt maanduse jaoks võtta.
          Paljudes vanades <2,5mm2 alumiiniumjuhtmetes on üks soon teistest oluliselt peenem, arvatavasti <1,5mm2 ...

Comment

ma ei saa aru miks seda elektroonika all küsitakse

Comment

Working...
            X