Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

alarm

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    alarm

    1. kas pc-510h keskuse kahe lisväljundi pgm 1 ja 2 klemmide alla saab hiljem ka valija või gsm keskuse ühendada ning kas siis gsm keskuse puhul näitab sõnum ka aktiveeritud tsooni?
    2. kas andurid tuleks ühendada tavalisse või topeltlõpuga ahelasse ning mis vahe neil on? mida annab tamperväljund anduris?

    #2
    Vs: alarm

    tamper on lüliti, mis näitab anduri avamist. mis mõttes topeltlõpuga? mina olen kasutanud nii ühe, kui ka kahe takistiga süsteemi. esimese variandi plussika on mitme anduri ühendamise lihtsus ühte tsooni, aga sellega ka plussid piirduvad. 2 takisti plussiks on keskuse võimalus aru saada tsooni 4 erinevast seisundist: lühis, häire, normal, tamper(katkestus). 2 takisti puhul on keskusel võime näidata kaabli katkestust ka valve alt maas olles.

    pgm alla ühenda mida tahad ja iga asja jaoks saad seadistada kummatki väljundit eraldi. pgm lülitab minu mäletamist mööda maad, mitte plussi. lisaks veel tuleks tähele panna nendele lubatud voolu. pgm1 puhul oli see vist 100mA ja pgm2 puhul 50mA, vat täpselt enam ei mäleta, aga need on erinevad. seega igasuguste suuremate asjade lülimiseks kasuta releed.
    pgm on lihtsalt lüliti ja seega ei saa sealt kaudu palju infot anda, seega eraldi andurite kohta erinevat infot ei lähe, küll saad aga selle pgm progeda mingile kindla(te)le tsooni(de)le reageerima. suurema info hulga jaoks on paremad keskused. pm sama keskus, aga valijaga koos on pc560
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

    Comment


      #3
      Vs: alarm

      kas siis tamper ahel on lisa kontoll andurile

      Comment


        #4
        Vs: alarm

        jah nii ta on. kasutada saab teda mitmeti, nt anduri enda kontaktipaariga jadamisi, eraldi ahelana(2 lisasoont) või 2 takistiga süsteemis ühendada jälle ülejäänud takistite ja anduri enda kontaktidega jadamisi. manualis peaks olema kõikide ühendusvariantide kohta ka skeemid olemas
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

        Comment


          #5
          Vs: alarm

          joonised kõik olemas aga kuna esimest korda puutun kokku nõrkvoolu töödega, siis tahaks enne kindluse mõttes uurida et tegevuses kindel olla.

          mille jaoks siis saab tamperit eraldi ahelana kasutades kasutada

          Comment


            #6
            Vs: alarm

            PC510 puhul ma ei näe mingit erilist võimalust tamprit kasutada millegi muu jaoks kui tamperiks.
            Samuti ei ole PC510 võimalik programmeerida PGMi aktiveeruma mingi konkreetse tsooni aktiveerumise peale (nagu parematel keskseadmetel - PC510 suht äranuditud variant). Põhimõtteliselt on võimalik sealt saada alarmiväljundeid erinevaid, valves/valvest maas infot või aktiveerida klaviatuurilt PGM. Kui programmeerida üks tsoon standart delay, instant või interior ja teine tsoon 24H pulsed alarm, siis on võimalik saada kaks erinevat teadet. Kuid see eeldab kahe sisendiga GSM või tavatelefoni valijat.

            Comment


              #7
              Vs: alarm

              kindel olla milles?
              PC510-ga pole kokku eriti puutunud, aga teised keskused ei karda küll pm mitte midagi ühenda sisendeid kuis tahad. pgm transs võib ülekoormusega muidugi otsad anda, aga sisendid on küll kindlad igasuguste eksimuste vastu, nt ma olen juhtmeid kogematta kokku lasknud ja toidet sisendissse, mitte miskit ei juhtu, seega takistitega mängimine on suht ohutu tegevus
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

              Comment


                #8
                Vs: alarm

                Valvekeskused on tehtud üsna vastupidavaks igasuguste lühiste ja valesti ühendamiste suhtes. Mul õnnestus korra valvekeskusel aku otsad ära vahetada mõneks sekundiks ja ei juhtunudki midagi. Uuematel keskustel on sulavakaitse ainult 230V AC ees. Aga vaatamata sellele soovitan keskust ühendada või lahtiühendada pingestamata olekus. On tegelasi (keegi ütles kunagi tabavalt "tehnika surm"), kellel õnnestub alati midagi läbi põletada või katki keerata.

                Comment

                Working...
                X