Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

trükkplaat

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

trükkplaat

Kas keegi teab kust tallinnast saada sellist augulist trükkplaati.Kas tevalos oomipoes on?http://www.rotgradpsi.de/mc/photo/photoe.htmlKui kellelgil on sellist trükkplaati siis on ka võimalik vahetada kahepoolse vasekihiga kaetud plaadi vastu.
    smasher55@hot.ee<------küsimused

Kas keegi teab kust tallinnast saada sellist augulist trükkplaati.Kas tevalos oomipoes on?
    kõige odavamat augulist makettplaati olen näinud kunderi tänava ret-tehnikus
    (kunderi 31).
    5x10cm plaat maksis vist 14 krooni, 10x20cm plaat alla 50 krooni.

(sinu viimase küsimuse vastuseks: kõige kiirema vastuse oleks saanud vast tevalosse-oomipoodi helistades ja küsides .
    müüakse küll, ainult, et on tiba kallim.)
    GSM: 5039624

Comment

Noh see kõige odavam "lennuväli" on üks paras juust - nii kui on vaja teist korda joota, on rajad lahti.
      Seda ei soovita osta.
      Head susserdamist !

Comment

Tevalos müüakse küllkirve hinnaga .Ei te mis mõttekam on kas osta 200.-väike jupp plaati või lasta kellelgi teha plaat valmis?

Comment

Noh see kõige odavam "lennuväli" on üks paras juust - nii kui on vaja teist korda joota, on rajad lahti.
          Seda ei soovita osta.
          see kõige odavam, kunderi 14 kroonine lennuväli, on (vähemalt minu käe all) hämmastavalt hästi talunud mitmekordseid ümberjootmisi ja pole mingeid radu lahti tulnud.
          http://www.vtl.ee/files/picnet3.jpg on ntx. selle "14-kroonise" peal tehtud, kolm korda on kogu juhtmestik all täielikult ümber joodetud, väga hästi püsib koos.

Comment

Tevalos müüakse küllkirve hinnaga .Ei te mis mõttekam on kas osta 200.-väike jupp plaati või lasta kellelgi teha plaat valmis?
            elektroonikahuviliste kokkutulekust ja paarist siis läbikäinud threadist inspireerituna katsetasin toda laserprinteriga paberile -> sealt triikrauaga trükkplaadile valmistamise tehnoloogiat. proovisin umbes neli-viis korda erinevate paberitega, mingisuguse tulemuse sain, aga kasutatavat plaati ei saanud. lõpuks võtsin miski tindiprinteri "coated" paberi ja lasin laserist läbi. tulemus oli päris hea. täiesti tööstusliku plaadi välimus.

täna oomipoes rein soovitas selleks otstarbeks "press-n-peel pcb transfer film-i". pidi andma praktiliselt sellise kvaliteedi ja täpsuse, nagu laseriga trükkida annab. a4 leht maksis letis 50 krooni. võtsin prooviks ühe lehe ära, eks katsetan nende päevade sees, kas ja kuidas ennast õigustab.

ps. kunderis nägin täna veel fototundlikku trükkplaati, odavamat sorti materjalil 7.5x10cm tükk maksis 12 krooni, klaastekstoliit oli poole kallim.

Comment

Mul endal tindiprinter Kas sellega on võimalik midagi aretada.Muide projektiks on tda7294 võim (jupid kõik olemas isegi trahvo)

Comment

Kas katsetamise plaat peabki auguline olema. Võtsin korraliku ühepoolse klaastekstoliidi ning lõikkasin fooliumi rauasaega maleruuduliseks 5*5 mm Olen seda aastaid kasutanud. Millegipärast töötavad kõrgsagedusskeemid sellel paremini kui hiljem tehtud "päris" plaadil. Loogikaga on veel lihtsam- liimisin PC emaplaadilt saadud kivipesad tekstoliidi ribade vahele. Ühendused teen MHS kaabli soontega. Seda saab joota isolatsioonist läbi.

Comment

Mul endal tindiprinter Kas sellega on võimalik midagi aretada.Muide projektiks on tda7294 võim (jupid kõik olemas isegi trahvo)
                  Tindiprinteriga ei saa,tint lahustub söövituslahuses ära.Ikka laserprinteriga.
                  Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
                  Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

Mul endal tindiprinter Kas sellega on võimalik midagi aretada....
                    "ei" ja "jaa"
                    too laseriga triikimise-siirdetehnoloogia töötab tänu sellele, et laserprinteri tooner sisaldab peale värvaine (tahma) ka olulisel määral imepeeneid plastkuulikesi, mis sulatatakse triikrauaga paberilt trükkplaadile ja moodustavad nii söövituskindlad rajad.
                    tindikaga on mõeldav selline tehnoloogia, kus trükid joonise kilele ja valgustad selle abil fototundliku lakiga kaetud trükkplaati, mida ennem mainisin. selle plaadi "ilmutad" seebikivilahuses ära ja siis söövitad.
                    ainud küsimus on selles, kas sinu tindikas suudab kile peale teha piisavalt kontranstset pilti. mõned suudavad, mõned mitte.

Comment

Väga õige. Niipalju veel et tahm ongi mustad plastkuulikesed millede sees rauatükike. Laseri ahjus ja triikraua all plast sulab paberi külge.
                      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Working...
                      X