Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

vilkuvad LED taskulambid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

vilkuvad LED taskulambid

Mind hakkas huvitama, et mis on odavamate LED taskulampide puhul põhjuseks, et nad kipuvad vilkuma. Ja seda siis mitte selles tähenduses, et põleb - ei põle, vaid põleb - põleb vähem heledalt. Ja tundub, et see vilkumine reageerib lambi raputamisele.

Ise olen kogenud seda oma eelmise mitme LEDiga lambi puhul, samuti oma uue 1 wattise LEDiga lambi puhul. Samuti töökohas on samuti mingeid lampe, millel kõigil täpselt sama jama (seal muidugi mitme LEDiga ja neist igaüks vilgub oma rütmis...).

On keegi selle probleemi jälile jõudnud? On neil lampidel halvasti joodetud skeem selle põhjuseks? Või võib seda põhjustada patareide asemel akude kasutamine, mille tõttu pinge madalam? Või lihtsalt akude pinge langeb kiiremini teatud pingeni, kus skeem seda ise põhjustama hakkab?
    Iseenest praeguse lambi puhul tundub, et skeemile pääseks ligi küll...

Vs: vilkuvad LED taskulambid

ma tean, et osadel lampidel kasutatakse pwm tüürimist. ju siis sagedus on nii madal, et selle ujumisena hakkad kerget vilkumist märkama.
    mul on nt nööpelementidega lambike, millel on 4 funksiooni: täisvõimsus, ca 50%, strobo ca 2Hz ja siis vaba vilgutamine nt morse jaoks. selle 50% reziimis vahel on valguse värelemine täiesti tajutav, aga ma pole kindel, et see temperatuurist/niiskusest nii palju sõltub. võib olla lihtsalt värske silm suudab vahel paremini seda eristada
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt
      ma tean, et osadel lampidel kasutatakse pwm tüürimist. ju siis sagedus on nii madal, et selle ujumisena hakkad kerget vilkumist märkama.
      mul on nt nööpelementidega lambike, millel on 4 funksiooni: täisvõimsus, ca 50%, strobo ca 2Hz ja siis vaba vilgutamine nt morse jaoks. selle 50% reziimis vahel on valguse värelemine täiesti tajutav, aga ma pole kindel, et see temperatuurist/niiskusest nii palju sõltub. võib olla lihtsalt värske silm suudab vahel paremini seda eristada
      No tegemist pole korrapärase vilkumisega. Jääb täpselt selline "pinge kõikumise" mulje.

Comment

Sama jama ühe mitmeLEDilise pealambiga. Üks või kaks vahest ei põle
        EE orjusest vaba!

Comment

Vot vot... mitte ei taha uskuda, et see on mingi selline viga, ilma milleta nüüd pole võimalik LED lampe toota... Või toodedakse rõesti erakordselt suurt protsenti praaki?

Comment

Ega dioodid vastupinget pole saanud (patarei valetpidi)?

Mõned aastad tagasi kõrvetasin ratta esitulel vastupingega ( 12 V) valgusdioodid ära. Osad kustusid lihtsalt ära, teised jäid poolpimedaks.
            Hiljem õnnestus mõned teatud määral taastada (pole ühtegi ,,tervet" võrdluseks). Selleks ühendasin valgusdioodi jadamisi takistiga 0..24V toiteploki väljundisse ja tõstsin dioodi pärivoolu 20..30 mA -ni. Osadel valgusdioodidel kukkus tegevuse tulemusena süttimise pärivool tagasi
            4..5 mA kanti, osad jäidki 20 mA-ni pimedateks.

Mõnedel odavatel hiina lampidel on dioodid lihtsalt paralleeli pandud ja antud pingel väiksema pärivooluga isendid põlevad teistest nõrgemalt.
            Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

Mul ongi to hiina isend.Aga üldiselt ei kurda.Asi töötab akudel,kaks varrast tulevad tagant välja,sinna käib vahejublakas vahele ja siis torkad seinakontakti ning laeb täis end.Akut olen aasta jooksul vast paar korda laadinud.Ega eriti ei kasuta ka seda lampi,aga noh üldiselt säästukakraami kohta hea asi.
              otsija

Comment

Olen ise kogenud ka mitme hõõglambiga taskulambil sama jama. Viimati parandasin asja juraka vedru lisamisega, et patareid ei loksuks ja KORRALIKULT kontakti annaks. Pärast seda on kõik korras.

Comment

Äiapapa ostis mul otsmikulambi. Kah hiinakas (tõin sama konstruiga jalgrattalampe kunagi saksast peoga kaasa kõik käivad siiani ilusti) ei toiminud. Kui elu uurima hakkasin, siis tuli välja, et tuttuuel lambil 3 surmavat viga küljes.

1 & 2. Patarei pesa ei suvatsenud kolmest patareist kahe juures kontakti anda - tuli veidi moonutada teist.

3. Miski juhe oli totaalselt jootest lahti.

Veidi pusimist ja töötab. Neil on letieelne remont tegemata. Eks sul kuskil külmjoode reageerib liigutamisele.

Comment

Working...
                  X