Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Leedid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Leedid

Tere!
    Sain tuttavalt mõned LEEDid ja tahan need autosse panna.
    Proovisin miski patareiga aga osad põlevad ja osad ei põle.
    Ja nad pole sinised. Kas keegi ütleks, millega neid siniseks värvitakse?

Vs: Leedid

talvisel ajal pole kasulik leedisid autosse jätta, võivad külma saada.
    äkki täpsustaks, kas tahad neid autosse või autos panna?
    reeglina mina leedisid ei värviks, mulle meeldivad nad ka niisama. talvel autosse jättes peaksid suurem osa leedisid siniseks minema. ma küll ei tea, mis nendega siis enam peaks peale hakkama.
    ma ei ole kunagi püüdnud leedisid põlema panna, ei patareiga ega ilma. võibolla on süüdi minu liigne inimlikkus, aga ma lihtsalt ei suuda.
    aitab perverssest jutust...
    lp teemaalgataja. kui sa ei tea, kuidas asju võõrkeeles nimetatakse või lühendatakse, veel vähem lühendi sisu, siis kasuta nimetusi eesti keeles. kuskil avalikus kohas ei pruugi seline ilkumine, nagu mina tegin, eriti meeldiv olla
    LED(Light Emitting Diode) ehk meie keeli valgusdiood.
    kasutatav pinge enamasti 2...4V. seda sõltuvalt dioodi tüübist ja värvusest.
    lubatav pärivool 5...1000mA jällegi sõltuvalt dioodist
    käitamiseks on oluline polaarsus, st + ja - peavad olema kindlatel otstel, vastupidi ühendamisel pikemaks ajaks, võib diood kannatada saada.
    ALATI
    peab kasutama valgusdioodiga jadamisi takistit, et vältida komponendi kahjustamist. näide takisti arvutamisest: http://led.linear1.org/led.wiz variante googles "led calculator" peale on palju
    värvus on määratud materjali ja ehitusomapäradega, värvi muutmine hiljem ei ole võimalik.
    õnneks maksavad suht vähe(sõltub dioodist), seega arvestades, et oled ilmselt mõne juba ära küpsetanud, pole kahju väga suur.
    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

ostes öeldi,et tegu on siniste valgusdioodidega?siis on võimalik,et sul on vale toitepinge.osad valgusdioodid on sellised,et ühe pingega on üht värvi,teisega teist värvi.
      põlemise ja mittepõlemise kohta.siin on kaks võimalust-sa kas põletasid osa neist juba maha,või müüdi sulle 12V pealt töötavad valgusdioodid

Comment

Tänan asjalike vastuste eest, nüüd on mul selge, et ei tasu värvima hakata. Ilmselt samamoodi ei tööta ka katsed üritada kruustangide vahel jõuga kokkusurumise teel p-n siirde keelutsooni laiust vähendada :-(

Comment

Esmalt postitatud huviline01 poolt
          Tänan asjalike vastuste eest, nüüd on mul selge, et ei tasu värvima hakata. Ilmselt samamoodi ei tööta ka katsed üritada kruustangide vahel jõuga kokkusurumise teel p-n siirde keelutsooni laiust vähendada :-(
          Oleneb, kui suured kruustangid sul on

Comment

Working...
          X