Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

CCFL inverteri korrasoleku kontrollimine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

CCFL inverteri korrasoleku kontrollimine

mul hakkas sülearvutil ekraan virvendama ning kohati kustub täiesti. Aga ma saan ta alati ~15 sekundiks normaalsesse töökorda siis kui korraks ekraani sulgen ja uuesti avan. Väike tõenäolsus on ka selles, et CCFL lamp on katki ning sellepärast tahaksin kontrollida, kummas viga on. Kas see virvendus tekib selle pärast, et inverter ei väljasta stabiilselt õigel pingel vahelduvvoolu? Kui jah, siis saaks mõõta inverteri väljundi pinget 15 sekundi sees peale ekraani avamist ning siis kui ekraan jukerdama hakkab.

Vs: CCFL inverteri korrasoleku kontrollimine

kipun arvama, et tegu on halva kontaktiga. Kas Fujitsu-Amilo?
    Kontrolli üle (võta lahti ja pane kokku tagasi) ekraani külge minevate juhtmete pistikud. Edasi peaks muidugi inverterit ennast kontrollima. Ta annab ca 400V vahelduvat. Võiks luubiga üle vaadata ja pahaks läinud jootekohti otsida (väljundpistik). Samuti kõrbenud detaile (konde väljundi juures jne).
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Esmalt postitatud felch poolt
      kipun arvama, et tegu on halva kontaktiga. Kas Fujitsu-Amilo?
      Kontrolli üle (võta lahti ja pane kokku tagasi) ekraani külge minevate juhtmete pistikud. Edasi peaks muidugi inverterit ennast kontrollima. Ta annab ca 400V vahelduvat. Võiks luubiga üle vaadata ja pahaks läinud jootekohti otsida (väljundpistik). Samuti kõrbenud detaile (konde väljundi juures jne).
      ei, tegu on IBM 600e sülearvtiga. Aga milline see kondensaator seal on? Kas see hõbedane mähisest paremat kätt?

//kuna ekraani külge minev pistik paistis korras olevat(disain on ka selline, kus juhet on sedasi jõnksutatud, et ma ei kujutagi ette, kuidas ta saaks lahti tulla), siis asusin mõõtma inverteri väljundi pinget. Seadsin voltmeetri 600V AC reziimi, kuid minu üllatuseks ületas mõõdetav pinge 600V(!), ehk siis voltmeetri ekraanil oli 1. Kontakt oli koguaeg korralik. Lisaks veel seda, et kui ma arvuti käima panen, siis paar sekundit on vaikust, ning sis hakkab see inverter surisema kuskil 0.5s pikkuse intervalliga ning kui mõõtma asun, siis suriseb ta pidevalt. Kusjuures see surin on üsna vali- igatahes vetilaatori pahisemise taustal jääb ta ilusasti kõrva. Kas kõige selle põhjal võib olla kindel, et viga on inverteris? Või oleks tarvis mõõta voltmeetriga, mis kannatab üle 600V AC'd? Või äkki on hoopis asi selles, et selle inverteri AC pole 50Hz ning minu voltmeeter läheb selle peale lolliks?
      viimati muutis kasutaja m4rtin; 29 m 2007, 16:28.

Comment

Inverter töötab kindlasti >100k-hz sagedusel. Konde on teisel pool mähist, isolatsioonkatte all. Samas olev väljundpesa on ka tihti jootest lahti olnud.
        kui need korras ja konded plaadil samuti, võib olla toru juhe ekraani metallosade vahele jäänud (tehase praak, on olnud). Siis tekib pidev ülekoormus. Rohkem nagu "kaugjuhtimise" teel arvata ei oska...peale selle et trafo ise kutu (lühiskeerud sekundaarpoolel). Siis võiks trafo kuumeneda, transid samuti. Katsu alles siis, kui pinge maas!
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

mul kogemus ühe LCD monitoriga, kus trafo sekundaarpool hakkas üle peksma. teine samasugune monitor oli kõrval ja nii sai lihtsalt katse-eksituse meetodil mooduleid testitud ja seetõttu saan kindlalt väita, et just inverter kutu on. samad sümptomid olid. ekraan läks heledaks ca 5 sekundiks ja siis kustus ära. arvestades, et seda suutis ta teha mitmeid kordi, siis arvan, et selle ülelöömise tulemusena tekkis ülekoormus ja inverter läks kaitsereziimi. kahjuks mingit lakki käepärast ei olnud, et katsetada sellega isolatsiooni taastamist. enam ei viitsi lahti võtta, sest kuvar ise on vana ja juust...
          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Working...
          X