Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

programmkell auto eelsoojendusele

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

programmkell auto eelsoojendusele

Tere!

Eramaja, kaks autot elektrilise eelsoojendusega, õues pistik, toas lüliti. Siiani kasutasin õues pistikupesas umbes sellist vidinat: http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...rtnr=36-615-01

Nüüd juhtus nii, et proua otsustas koos kaabli, kella, pistiku ja poole seinaga minema sõita ja mõtlesin servast, et selline kell-lüliti oleks lahe:
    1) mis oleks mul toas lüliti asemel;
    2) mida saaks nädalapäevade kaupa programmeerida;
    3) mille olekut saaks kergesti manuaalselt muuta;

Leidsin ühe: http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...rtnr=36-100-29
    Aga murelikuks teeb mind sealjuures too 1–1000 W/VA. Eelsoojendite täpset võimsust ei tea (pole mõõtnud), aga kokku peaks ca 3kW-ga küll arvestama.

Ideid?

Ette tänades,
    Indrek

Vs: programmkell auto eelsoojendusele

Programmkella paned releed lülitama.

Mul on niimoodi elektriboileri lülitus tehtud.
    Boileril on küll ka termostaat vahel aga see ei muuda asja.

Comment

OK, relee peale mõtlesin ka. Lootsin, et äkki on mingi "otse-riiulist" vidin minu vajduste rahuldamiseks olemas

Kas oskad mulle mingit konkreetsemat releed soovitada? Mul endal sellistega varasem kogemus puudub. Tähtis on töökindlus+kvaliteet ja teda peaks "seina sisse" (saepuruplaadi taha) peita saama.

Ja ega selle konkreetse kella kohta keegi midagi head/halba ei oska öelda? Maksab teine ikka tükk raha. Või mõnda alternatiivi pakkuda?

Comment

Ära nüüd suurusehullustust kah põe - plokki läheb sõidukatel 400-600W keskmiselt ja kui sul on salongipuhur kah, siis on seal 1200 - 2000 W max. Suurem osa puhureid on võimalik ka osakoormusele lülitada näiteks 600W. Otsi kirjandus või loe aparaadi tagant või tuhni mudeli järgi netis. Paigaldajalt on samuti võimalus küsida, et mis nad sulle sinna täpselt panid. Ma olen üpris veendunud, et ka ühenduskaablile on kirjutatud 16A.
        Soojendustest ja nende efektivsusest saab lugeda siit http://www.ultimatevw.com/keskustelu...id=3192&sivu=1
        kui huvi on ja soome keelt hablad.

Comment

Siinile paigaldatav nädala programmiga kell maksab elektripoes 500 +/-. Too kommuteerib 16A, peaks ilusti piisama 2 auto soojendamiseks. Saab peidetuna ka monteerida.
          Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Kas ei ole mõttekam programmlkell üldse autosse monteerida.Saad süsteemi igalpool kasutada.

Comment

Esmalt postitatud kellakägu poolt
              Ära nüüd suurusehullustust kah põe - plokki läheb sõidukatel 400-600W keskmiselt ja kui sul on salongipuhur kah, siis on seal 1200 - 2000 W max. Suurem osa puhureid on võimalik ka osakoormusele lülitada näiteks 600W. Otsi kirjandus või loe aparaadi tagant või tuhni mudeli järgi netis. Paigaldajalt on samuti võimalus küsida, et mis nad sulle sinna täpselt panid. Ma olen üpris veendunud, et ka ühenduskaablile on kirjutatud 16A.
              Soojendustest ja nende efektivsusest saab lugeda siit http://www.ultimatevw.com/keskustelu...id=3192&sivu=1
              kui huvi on ja soome keelt hablad.
              Tänud väärt lingi eest!

Üritan täpsed võimsused välja uurida, aga kõhutunne ütleb praegu, et üle kilovati läheb asi ikkagi. Ülalviidatud lingilt - Block heater Defa 411255 (600 W), Mazda 6 2,0 ja Block heater Defa 411381 (600 W) Toyota Hiace 2,5 TD - mu autodel 2.0 bensukas ja 3.0 TDI.

Salongipuhureid veel pole.

Esmalt postitatud GU50 poolt
              Siinile paigaldatav nädala programmiga kell maksab elektripoes 500 +/-. Too kommuteerib 16A, peaks ilusti piisama 2 auto soojendamiseks. Saab peidetuna ka monteerida.
              Tänud, aga sellel on minu subjektiivsel hinnangul kahjuks mõned miinused:
              1) sisekujundusliku elemendina jääb ta kole;
              2) teda pole lihtne/mugav kasutada;
              3) tal puudub (lihtne) manuaalne sisse/väljalülitamise võimalus.
              Peita ei saa, sest kella on vastavalt välistemperatuurile ikka mitu korda aastas vaja muuta. Oh oleks veel selline olemas, mis temperatuuri ka mõõdaks

Comment

Põhimõtteliselt saaks asja ju ise ka teha kui huvi, aega, oskusi. Mine teeks PICiga aga on ka teisi samahäid prosesid. Eriti mõttekas on prose skeemis siis kui tahad andureid ja muud toimisloogikat lisada/muuta.
                Sama...termoandureid on kindlasti releeväljundiga ka. Kui see panna kella väljundi ette, saadki soojenduse sisselülitamise ainult siis kui tegelikult külm on.
                Toidet kommuteerivaid releesid võiks olla 2 - 1 per automobiil aga nii sa ilmselt plaanisidki teha.
                - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Working...
                X