Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kuhu sokutad oma elektroonikajäätmed Sina?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Kuhu sokutad oma elektroonikajäätmed Sina?

    Esmalt postitatud andreie poolt
    Jäätmete realiseerimise tasu ei ole ju tappev.
    ei ole jah aga kui mõnel mehel neid pool krunti täis, nagu lugeda võib, läheb summa päris suureks. õnneks on endal jäätmejaam lähedal ja ka kola eriti ei teki, kõik katkised asjad sokutan toojale tagasi. paha lugu on vaid "kollektsionääridega" kes igasuguse rämpsu endale koju kuuri alla veavad, pigem viin kasutu elektroonika jäätmejaama kui sellistele jagan.
    muide, hiljuti käis läbi jutt et eterniiti enam vastu ei võeta, aga Räpo veel võtab. kiirustage, 2008-ga lõpeb ära.

    Comment


      #17
      Vs: Kuhu sokutad oma elektroonikajäätmed Sina?

      aastaid tagasi sai eterniit tee täiteks pandud. viimane rahmakas läks vundamenti, rohkem ei ole tulemas näha.
      elektroonika peenemat risu võiks tõesti kuskil vastu võtta. nt tühjaks roogitud emaplaadilt on suurem osa prügi(plaadid ise ühe projekti tarvis), aga panna pole suurt kuskile. mis salata: mõned takistid ja konded kuus ikka sinna tavaprügi hulka satuvad, aga siin Hollandis pole keegi veel kisama hakanud. ca 10 kandi peale peotäis pudinaid pole ka just väga silmatorkav kraam.
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

      Comment


        #18
        Vs: Kuhu sokutad oma elektroonikajäätmed Sina?

        Ma jagan samuti peaaegu kõik jäägid teistele. See võiks isegi mõistlikum tegevus olla kui kusagilt jäätmejaama otsida sest prügi jääb probleemiks ka jäätmejaamas. Kellegi töölaual on ta aga algaja elektrooniku rõõmuks.
        Läbipõenud detailid, mida küll üha vähem tekib, on seni tõesti rännanud prügikasti. Tea's kas peaks tõepoolest kokku korjama? Ilmselt peab...
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

        Comment


          #19
          Vs: Kuhu sokutad oma elektroonikajäätmed Sina?

          Huvitav kui keegi elab maal siis võtab selle koti selga ja paneb TLN poole ajama? Ma arvan ka. Teiseks aku rikub tiigi aga kui see aku vanaraua konteinerisse puruks lüüa siis näiteks nädala pärast see vannitäis enam tiiki ei riku. Kindel tahad olla siis tuhka peale. Saad samad yhendid millest neid toodeti. Plastik, trykkplaat on polumer ehk orgaanika, seega pole vahet kas põletad nefti või plastikut.
          Endal kõik prügi mis põleb ka seda teeb ja mis üle jääb on metall ja läheb vanaraua hunnikusse. Söövitus kemikaalid lähevad ka samase metalli vanni. enamus neist reageerib juba omavahel ja muutub lahusutmatuteks oksiidedeks mis yle reageerib Al ja muude asjadega. Ainuksesena tõesti ohtlikud asjad nagu elavhõbe lülitid jne. sokutan päevavalgus lampide vastuvõttu. Aga neid ei teki ka palju et võtaks jubedalt ruumi. Ma usun keemiasse viimasel ajal on neid "teadlasest" teoreetikuid liiga palju tekkinud. Viimane hea uudis oli et piim tekitab vähki. Aga ma joon ja pole maha kõngenud. Seega usun keeimasse edasi ja kui keegi ytleb et mingi asi mõjub halvasti v on kahjulik eeldan ma ka teaduslikku põhjendust.
          Lisaks ei suuda eesti veel vastavaid konteinereidgi muretseda aga seadusi peab muutma, sest see on nõutud suures euro P***liidus.
          Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
          1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
          2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

          Comment


            #20
            Vs: Kuhu sokutad oma elektroonikajäätmed Sina?

            Põhiline on iseendale valetada ja seda uskuma jääda. Kõik on lollid ja kõik on süüdi. Kurat see pole mingi inimõigus et tee mida tahad kus tahad kuidas tahad !

            Comment


              #21
              Vs: Kuhu sokutad oma elektroonikajäätmed Sina?

              Tõsine probleem jah, endalgi 5 teleka vrakid ja muud sodi keldris.
              Kolakoguja

              Comment


                #22
                Vs: Kuhu sokutad oma elektroonikajäätmed Sina?

                Murphy, trükkplaate küll põletada ei tohiks PVCe plaste kah.
                Maailm oleks puhas ja süüta
                kui poleks õllejogurtit
                - Õ.Õ.

                Comment


                  #23
                  Vs: Kuhu sokutad oma elektroonikajäätmed Sina?

                  on kah au tunda üht muidu täitsa norm tegelast aga vana katuse pani teetäiteks. muide, ei läinudki kaua aega kui keskkonnainspektsioon tegi nii trahvi kui ettekirjutuse eterniidipuru kiiremas korras ära vedada.

                  Comment


                    #24
                    Vs: Kuhu sokutad oma elektroonikajäätmed Sina?

                    Njaa, eks see sorteerimise ja prügi sokutamise teema ole rohkem suhtumise küsimus. Sellele ilmselt on ka KaruTEC "vihjanud". Probleeme tõesti jätkub selle prügi möllu ümber, aga peaks mõtlema, kuidas neid lahendada ja mitte lahmina stiilis, et ma viin kõik metsa, kuna nädal aega olen oodanud ja mu aknaalla ei ole tekkinud vastavat kasti. See on juba samasugune nagu meie liiklus, kus autojuhid teavad ainult gaasipedaali asukohta ja vett ei joo ja kes vähegi seadust järgib on loll ja tropp, kes sõidab liiga aeglaselt.
                    Condemn the hive.

                    Comment


                      #25
                      Vs: Kuhu sokutad oma elektroonikajäätmed Sina?

                      Kui tõesti enam järgmisel aastal eterniiti vastu ei võeta, kuhu kõik need vanad katused siis pannakse? Endal on katustel ja aias katteks. Isegi täiesti uusi plaate on veel. Aga kuhugi täiteks on need küll kurjast. Asbest otse õhku!

                      Elektroonikat endal veel ära viia ei ole. Aga ilmselt läheb see käruga sinna, kust ma sellel aastal palju väärt kraami sain - igaaastasesse elektroonikajäätmete konteinerisse.

                      Comment


                        #26
                        Vs: Kuhu sokutad oma elektroonikajäätmed Sina?

                        Esmalt postitatud KaruTEC poolt
                        Ühest autoakust piisab pisema tiigi mürgitamiseks, ...
                        Autoaku on niipalju raske, et selle eest saab juba arvestatavat raha (2eek/kg).

                        Comment


                          #27
                          Vs: Kuhu sokutad oma elektroonikajäätmed Sina?

                          Autode ja traktorite vanu pliiakusid pole mul veel kunagi tarvidust olnud auku ajada, päris vihane peaks olema lausa raha peale seda tehes. Kevadeti märtisis, aprillis on tihti metalli kokkuostupunktides akude varumiskampaania, siis kokkuostuhinnad isegi 4EEK kg. Ennem täidad veega veel korralikult akud ääreni täis, et raskust rohkem oleks. Keegi ei hakka neid seal enne kaalule panekut ega hiljem üle kontrollima, et kas seal ja mis vedelik seal üldse akus on.
                          Ega ma ise ka tegelikult nende ohtlike ja mittelagunevate jäätmete auku ajamise või siis metsa alla poetamise poolt pole. Sai toodud lihtsalt halva naljaga pooleks üks näide, mis senini levinud viise siin maapiirkondades. Ega mulle siin rohkem muret tekitagi muu, kui see rohkearvuline kineskoobi kollektsioon. Samas saab ju eemaldada enne lõppkäitlemist kineskoopidelt vasest mähised ja ferriidi osa ning varjestus komponendid. Maasse ma neid ajama ei hakka, tolle pärast võite olla mureta. Plaan on selline, et algul käivad need koobid läbi võimsa hüdropressi alt ja seejärel lähevad klaaikamakad suurde valtsmuljurisse peenestamisele. Lõppproduktiks on siis klaasi puru, mida kasutan ehitusel saepuru kui soojustus matejali lisandina, näriliste vastase lisakomponendina. Kõige raskem saab ilmselt olema peenestada Sony Triniton kineskoope, kuna materjali paksus ja ilmselt ka tugevus küllaltki suur. Tartu vahetusläheduses peaks võtma üks firma nii koope, kui luminofoorlambi torusid ning muud säärast vastu aga seda ainult mõistlikus koguses, 500 ja enam ühikut on selgelt liiast ning ühe tüki kaupa ma neid sinna ka vedama ei hakka.

                          Comment


                            #28
                            Vs: Kuhu sokutad oma elektroonikajäätmed Sina?

                            oot-oot, kineskoopide jaoks on lausa spets tsehh mingis jäätmejaamas, laseriga (!) lõigatakse klaas pooleks , ekraan ja tagumine osa eraldi, ja siis iga asi oma konteinerise. ainult et seda ma tõesti ei tea kuidas nad tasuta õnnestuks ära anda - vähemasti kuhugi viima pead ikka ise.

                            Comment


                              #29
                              Vs: Kuhu sokutad oma elektroonikajäätmed Sina?

                              Jah, WeeRec.
                              If you think education is expensive, try ignorance.

                              Comment


                                #30
                                Vs: Kuhu sokutad oma elektroonikajäätmed Sina?

                                Plasti põletamise all mõtlesin just eelkõige poluetuleen ja polupropyleen-i. PVC ei põle, aga selle eest lahustatuna saab sellest hea vastupidava värvi aiapinkide ja muu puidu värvimiseks. Teiseks ennegi neid pealinna tarku nähtud, maa elust midagi ei tea. Tuleb uus vallavanem arvab et on jube tark et just kooli lõpetanud. ühtegi teed lahti ei aeta talvel, ja siis kysib raha prygiveo eest kuigi pygi masin pole elus käinud prügi viimas. Viimane juhtum oli töökaaslase kirjeldus asjast. Õigus on olla arvamusel igalyhel, kui arvan et euro on saast siis seda ta ka on. A-rühm kirjutas vastava laulu ka. Kui tahad tellida USA-st LiPo akusid maxsad 10 astmes n milli et yle piiri saada, ja siis räägime keskonnast kui tahan bensu asemel elektriga liikuda. Tellid mingeid kive helistab toll ja uurib et ega sa tuumapommi ehitama hakka ja et pead maxsma et yle tuua neid asju.Pole mõtet yles lugeda kõiki neid euro seadusi millega kõrged ametnikud taskuid täidavad. Lihtsalt paljud linna targad ei saa aru et on palju palju asju mid linnas on elementaarsed ja alati olemas aga maal pead muretsema et need ikka oleks. Siis tuleb mingi tark ja ytleb et pead hakkama prygi pealinna vedama. Sry muugagi tegemist.
                                Tuleb mõelda ka mida kodu vedada, ei vea midagi igax juhux kui tean et suure tõenäosusega vaja ei lähe, samuti ei vea vana elektroonikat kui pole just mingi eriline asi. Enne kui see riiki hakkab mingit asju paremaks ajama peab ta vahetama välja kõik ylemused, TOETAMA keskonna säästu mitte selle eest raha kysima. Ma arvan et selle raha eest mis kõrged tiblad oma taskuse ajavad maksumaksja arvelt saaks igase koduse mitu prygikasti. Ja vat kui tean et seaduse tegijad on raha peal väljas siis EI hakka vedama oma paari takki pealinna.
                                Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                                1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                                2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

                                Comment

                                Working...
                                X