Remont saunas käsil ja uusi valgusteid vaja, mõnes ruumi osas kõrgus madal seepärast uuriks võimalust ja teiste kogemusi led-ide kasutamisel valgustitena? Milliseid led-e kasutada, kui palju m2 kohta, kas saab ka sooja valgust st. ei soovi sinakat valget.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
LED-id valgustina saun, dušširuum
Collapse
X
-
Vs: LED-id valgustina saun, dušširuum
lambipoodides müügil ka spetsiaalsed saunavalgustusekomplektid. nii et soovitan neid uurida. muidugi on ka elfas isegi olemas - küll välisvalgustuseks, seega valgussoojuse kohta ei oska öelda: http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...rtnr=33-026-01hei.. HEI. paha koer.. too kohe tagasi
-
hoiatan ette, et lavale valgusdioode(LEDide) panek ei ole hea mõte, kuna nende iga jääb seal temperatuuri tõttu lühikeseks. muudesse ruumidesse pole probleem
laes võtavad vähe ruumi ka süvistatavad halogeenid. muidugi võib viimaste asemel kasutada ka energia kokkuhoiu mõttes sama sokeldusega sooja valgusega dioode. soe valgus jätab mulje, nagu valgust oleks vähem. ma ei tea, kas see ka tegelikult nii on, aga vähemalt tundub nii
head ühtlast sooja valgust saab ka dioodidest moodustatud lattidega. nt www.saunaauto.ee (tutvustus) on mõned valgustusnäited kasutusel. seal on küll vist kasutusel külmad latid, aga neid on ka sooje saadaval
diooditräni on omajagu www.ledproff.ee saadval. ise olen üht-teist sealt hankinud. minu teada peaks neil ka valguslatte saadaval olema, aga 100% kindel ei ole
Comment
-
Esmalt postitatud reuter poolt...soe valgus jätab mulje, nagu valgust oleks vähem. ma ei tea, kas see ka tegelikult nii on, aga vähemalt tundub nii...
Samas ma eitea kas see valgusvoo teooria led'ide puhul paika peab, aga xenon pirnidega on see küll nii.
Ja ledid lähevad kuumaga läbi jah kahjuks, mul olid autol gabariidid ledideg asendatud, kestis vast kuu vms, peale seda hakkas vilkuma.
Comment
-
Kas sutos pole mitte põhjuseks niiskus? Ja ehk ka see, et LEDidele pannakse liiga väike eeltakisti (kui üldse)?
Need läbipõlenud lisastopptuled, mida olen näinud, olid küll niiskuskahjustusega.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
Esmalt postitatud felch pooltKas sutos pole mitte põhjuseks niiskus? Ja ehk ka see, et LEDidele pannakse liiga väike eeltakisti (kui üldse)?
Need läbipõlenud lisastopptuled, mida olen näinud, olid küll niiskuskahjustusega.
Comment
-
üllatus, toodetakse LEDe ka 230VAC-le:
http://www.seoulsemicon.com/en/product/prd/acriche.asp
Comment
-
ega see siire sealt seda 230V peale nagunii ei saa. mul on 12V diood, mis käib auto salongivalgustuseks. originaal näeb välja nagu suur sular(keskelt klaas, otsad metallist), dioodil, õigemini topeltdioodil, on ikka plastik ümber. kui selle dioodi sisse täpsemalt piiluda ja talle ka ca 1mA jagu voolu peale anda, siis on näha, et tegelikult sees on tal 6 siiret. esiteks on nad paarideks ühendatud ja seejärel need paarid kolmesesse jadasse. kestas on peidus veel kummagi dioodi jaoks 34 oomi(2x 68 oomi smd)eeltakistus. mõõtmisel jäi mõlemale dioodile peale ca 9V. kuna dioodis sees on 3 siiret jadas, siis igaüks saab peale ca 3V, mis ongi tegelikult normaalne.
http://www.ledproff.ee/index.php?pag...emart&Itemid=3 siin on sees ka nagu üks diood, aga ilmselt on samamoodi tegemist mingi dioodijadaga. ca 70 dioodi, siiret, igaüks tiba alla vati ja ongi 50W koos. ma olen seda dioodi lähedalt näind, see on mingi ca 4*5cm latakas
kusjuures see kolhoosnik on suht hea variant, sest kuumust selle kest ei karda. isegi lae serva paigutatuna olen neid näinud. 25W "sitikasilm" sees ja kärab küll. palju sinna lavale seda valgust ikka vaja on, teeb inimesed muiduumbes häbelikuks
Comment
Comment