Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Impulsi võimsuse mõõtmine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Impulsi võimsuse mõõtmine

Olukord järgmine. On koormus mida toidetakse impulssidega. Kuidas ma saaksin mõõta koormuse peal voolu või pinget, on vaja teada palju on võimsus.(kuna on impulss pinge siis tavalise testriga ju seda mõõta ei saa) Tegemist on umbes 10 Ampriste vooludega. Mul kodus on selline "elektronvoltmeeter" osad vist kutsuvad ka "lampvoltmeeter" millega saab mõõta kuni 10MHz signaale(RMS). Ise mõtlesin nii, et kuna koormuses on ka induktiivse iseloomuga osa (järjestikku koormusega) siis mõõdaksin ära selle induktiivsuse ja teada on ka impulsside kordussagedus siis arvutaks välja induktiivtakistuse. Kuna pinge on teada(elektronvoltmeetriga mõõdetud) ja induktiivtakistus ka siis nende jagatis on oomi seaduse järgi vool ja sealt saaksin ka võimsuse.
    Kas sellise elektronvoltmeetri näitu võiks uskuda kui tegemist on impulssidega (umbes kordussagedusega 10....1000 KHz)?

Vs: Impulsi võimsuse mõõtmine

Esmalt postitatud fik poolt
    Olukord järgmine. On koormus mida toidetakse impulssidega. Kuidas ma saaksin mõõta koormuse peal voolu või pinget, on vaja teada palju on võimsus.(kuna on impulss pinge siis tavalise testriga ju seda mõõta ei saa) Tegemist on umbes 10 Ampriste vooludega.
    Ostsilloskoop ehk? Voolu mõõtmiseks ahelasse šunt, mõõdad pingelangu sellel ja voolu arvutad.

Tänapäevaste digiossidega on selliseid mõõtmisi ekstra mõnus teha.

Comment

Working...
    X