Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

IR vastuvõtja

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

IR vastuvõtja

Sai tehtud endale ka see IR vastuvõtja (http://scorpion.sigma.ee/index.php?topic=puldiga_pc), kuid asi ei tööta. Pinge vastuvõtja peal oli küll 5,1V ja peaks nigu käima, aga üheltki puldilt ei võta koodi vastu (proovisin viite erinevat). Progeks Girder, sai pandud ka IgorPlugin, ühesõnaga sai jälgitud ka kõiki eestikeelseid näpunäiteid internetis, aga ei midagist.

Ei tea enam mida teha. Siit ka küsimus, kas asi võib olla praak vastuvõtjas ELIRM8062s, või seda, et com pordi ja emme ühendusviise on kolm, võibolla sealt midagi ei klapi.

Pakkuge mõni hea idee välja.

Kontrolli veel vastuvõtja ühendus üle ja siis vaata ossiga (kui on) või kasvõi testriga pinget kivi väljundis. Vastuvõtul peab pulseerima. Kui nii on -> jama softiga. Loe Girderi helpi!
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Mis tähendab ühendusviise on 3? Ma sain küll ta omalajal peaaegu 1. korral tööle (hard oli korras, softi ei oskanud päriskohe konfida).

Comment

äkki on ir andur valesti skeemi ühendatud
        OUT läheb taki ühe otsa külge ja siis comi pin 6 külge
        VCC läheb kondeka ja stabika ühe otsa külge ja siis pin 7 ja 8 külge
        GND läheb kondeka ja stabika teise otsa külge ja siis pin 9 ja 5

Comment

Skeem on raudselt õige. Täna vaatan ossiga ka üle.

Ühendusviise ongi kolm, neist kaks enimlevinud. Ühe varjandi puhul on lintjuhe ühendatud nigu sikk-sakki ja teisel juhul järjest üheltpoolt ja siis teiseltpoolt tagasi. Kolmandat juhtu ei ole mina näinud.

Mina sain sellest teada alles siis kui olin mitu päeva mässanud uue välise modemiga, mida arvuti ei leidnud üles. Tegin isegi uue emme ja com'i juhtme, aga ei midagist. Siis sain targematelt teada, et neid ühendusviise on kolm.

Varjant langeb tõonäoliselt siis ära, kui com pordi pesa on ühendatud jäigalt emaplaadile.

Vast on jutt arusaadav, aga selle IR vastuvõtja suhtes annan tulemusest homme teada.

Comment

COM pordil jalad kuidagi teistmoodi? Pole kunagi kuulnud ega näinud. ??? Või sain valesti aru?
            Kui ossiga vaatasid, kas impulsid olid, kui puldil mõnda nuppu vajutasid?

Comment

Vaatasin ossiga üle, impulsid täitsa olemas. Kontrollisin veelkord, skeem õige. Peab olema mingi ühenduse kala. Softis ei tohiks asi olla, sest tõmmatud sellelt lehelt http://www.girder.nl/download.php
              Selle IgorPlug'i tõmbasin mingilt nats kahtlasemast kohast, aga paistab kõik korras olevat.
              Ega ma sest programmist eriti esialgu aru ei saa, siit ka küsimus.
              Kui Girder näitab seal all real, et ootan IR koodi, või midagi sellist, siis puldi vajutuse korral peaks minu arust displeyle mingi koodi viskama, aga seda ta ei tee. Kas mul on õigus?

Pakkuge välja mis teha?

Comment

COM pordil jalad kuidagi teistmoodi? Pole kunagi kuulnud ega näinud. ??? Või sain valesti aru?
                Mina pold kah kuulnud ega näinud enne ,kui ühele arvutile hiirt taha teise COM-i ajades , et seal juhtmed puhta teistpidi...
                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Mul oma kokkuklopsitud arvuti. Tõonäoliselt on sõltuvalt tootjast need kaablid erinevad. Ja emaplaadi vahetusega jäid vanad com pordi kaablid emaplaadiga kaasasolevate kaablite vastu vahetamata, kuna visuaalset erinevust polnud. Sellest ka pesade erinevus.

Comment

Krt. tegin kiirelt kaablite erinevusest skeemi, kuid ei oska siia üles panna. Kui keegi õpetab, siis panen pildi üles.

Comment

abi

postitamine
                      KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Õpetusest saan aru, et pilt on vaja kusagile üles panna.

Jääb vist ära, kuna ma ei saa teda kuskile üles panna. Nimelt mul tööjuures ftp ei tööta.

Muid võimalusi vist ei ole?

Comment

Sa võid ju asja hoopis emaplaadil asuva IR seadme klemmidele ühendada või tee hoopis USB IR vastuvõtja.
                          "Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)

Comment

Sa võid ju asja hoopis emaplaadil asuva IR seadme klemmidele ühendada või tee hoopis USB IR vastuvõtja.
                            Võiks küll jah, aga kuna seade iseenesest valmis ja peaks töötama ka, siis ei hakka seda tegema.

Ootan veel paar päeva, siis peaks mu teine arvuti parandusest tagasi olema. Seal com pordi pesa otse emaplaadi peal, äkki hakkab käima.

Comment

Portidesse minevad kaablid on tõesti erinevad ja viga võibki seal olla. Ehk hakkab 2. masina küljes käima.
                              - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                              - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Working...
                              X