Mul on korteris mõned indikaatorlambiga seinalülitid valgustuse jaoks. Point siis selles, et kui näiteks laelamp on väljalülitatud olekus, siis vastavas lülitis tuluke põleks - pimedas toas abix feature. Kõik oli OK kuniks kasutasin tavalisi hõõglampe. Panin küll tähele et need lülitites olevad LED-id veidi vilguvad/virvendavad aga ei pööranud sellele erilist tähelepanu. Ükspäev aga ostsin mõned säästupirnid ning keerasin need ka kohe lakke. Üllatuseks avastasin sellise asja, et väljalülitatud olekus LED-idega lülitite taga olevad säästupirnid vilguvad
, erinevate lülitite taga erineva sagedusega. LED ise põleb nagu ennegi edasi - veidike vilkudes, ehk siis vahepeal läheb korraks heledamalt põlema vms. Samas taktis plingivad ka need säästupirnid. Sisselülitatud olekus LED kustub ning laelambid põlevad normaalselt.
Kui LED-id välja noppisin, siis lõppes ka vilkumine.
Aga tahaks siiski kasutada neid kahte asja koos ning ikka nii, et laelambid ei vilguks
.
Ise ma elektrist ei jaga kottigi aga loodan et sain oma mure arusaadavalt selgeks teha.
Ehk oleks mingi suht odav/lihtne lahendus pakkuda?

Kui LED-id välja noppisin, siis lõppes ka vilkumine.
Aga tahaks siiski kasutada neid kahte asja koos ning ikka nii, et laelambid ei vilguks

Ise ma elektrist ei jaga kottigi aga loodan et sain oma mure arusaadavalt selgeks teha.
Ehk oleks mingi suht odav/lihtne lahendus pakkuda?
Comment