Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

indikaator-LED-iga lülitid + 'säästupirnid'

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

indikaator-LED-iga lülitid + 'säästupirnid'

Mul on korteris mõned indikaatorlambiga seinalülitid valgustuse jaoks. Point siis selles, et kui näiteks laelamp on väljalülitatud olekus, siis vastavas lülitis tuluke põleks - pimedas toas abix feature. Kõik oli OK kuniks kasutasin tavalisi hõõglampe. Panin küll tähele et need lülitites olevad LED-id veidi vilguvad/virvendavad aga ei pööranud sellele erilist tähelepanu. Ükspäev aga ostsin mõned säästupirnid ning keerasin need ka kohe lakke. Üllatuseks avastasin sellise asja, et väljalülitatud olekus LED-idega lülitite taga olevad säästupirnid vilguvad , erinevate lülitite taga erineva sagedusega. LED ise põleb nagu ennegi edasi - veidike vilkudes, ehk siis vahepeal läheb korraks heledamalt põlema vms. Samas taktis plingivad ka need säästupirnid. Sisselülitatud olekus LED kustub ning laelambid põlevad normaalselt.
    Kui LED-id välja noppisin, siis lõppes ka vilkumine.
    Aga tahaks siiski kasutada neid kahte asja koos ning ikka nii, et laelambid ei vilguks .
    Ise ma elektrist ei jaga kottigi aga loodan et sain oma mure arusaadavalt selgeks teha.
    Ehk oleks mingi suht odav/lihtne lahendus pakkuda?

Säästukas on sees impulsmuundi nagu nt.arvuti toitekas. Lahendus - vähenda voolu pannes LED-i asemele neoonlambi ja järjestikku takisti 47k...200k. LED'i vool on liiga suur.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Mul endal on sama asi,kuid LED i asemel on standartsed huumlambid.Säästupirn vilgub ikkagi.
      Lahendada saab asja sellega,kui teha veidi ümber lüliti "taustlambi ühendus".Standartselt on taustlamp ühendatud lüliti kontaktidega paralleelselt,st.lüliti katkestatud olekus saab taustapirn nulli läbi laevalgustuse.
      Hädast päästab välja lüliti asendamine veksellülitiga ja eraldi nulli toomine lüliti alla.
      Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

Võiks proovida lambi takistiga sillata????

Comment

Takisti hakkab kuumenema...
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Vahepeal olen niipalju targemaks saanud, et nendes indikaatorlampides ei ole mitte LED vaid huumlamp. Kas see muudab midagi pakutud lahendustes?
            Ette tänades.

Comment

Kasutan ka säästupirne ja samasugust lülitivalgustust, aga mingit vilkumist pole täheldanud.
              Neoonlambiks lüliti sees on MH-5 ehk TH-0,3 ja selle parameetriteks on vahelduv 150V ja 0,3mA. Eeltakisti väärtust ei mäleta, aga sellega reguleerisin neoonlambi voolu minimaalseks.

Tuleks jälgida, et läbi lüliti läheks faas.

Comment

Suurenda huumlambi eeltakistit, näiteks 150 k, siis ei tohiks enam vilkuda. Muidugi jääb tumedamaks kah.

Comment

Working...
                X