Mul on korteris mõned indikaatorlambiga seinalülitid valgustuse jaoks. Point siis selles, et kui näiteks laelamp on väljalülitatud olekus, siis vastavas lülitis tuluke põleks - pimedas toas abix feature. Kõik oli OK kuniks kasutasin tavalisi hõõglampe. Panin küll tähele et need lülitites olevad LED-id veidi vilguvad/virvendavad aga ei pööranud sellele erilist tähelepanu. Ükspäev aga ostsin mõned säästupirnid ning keerasin need ka kohe lakke. Üllatuseks avastasin sellise asja, et väljalülitatud olekus LED-idega lülitite taga olevad säästupirnid vilguvad , erinevate lülitite taga erineva sagedusega. LED ise põleb nagu ennegi edasi - veidike vilkudes, ehk siis vahepeal läheb korraks heledamalt põlema vms. Samas taktis plingivad ka need säästupirnid. Sisselülitatud olekus LED kustub ning laelambid põlevad normaalselt.
Kui LED-id välja noppisin, siis lõppes ka vilkumine.
Aga tahaks siiski kasutada neid kahte asja koos ning ikka nii, et laelambid ei vilguks .
Ise ma elektrist ei jaga kottigi aga loodan et sain oma mure arusaadavalt selgeks teha.
Ehk oleks mingi suht odav/lihtne lahendus pakkuda?
Kui LED-id välja noppisin, siis lõppes ka vilkumine.
Aga tahaks siiski kasutada neid kahte asja koos ning ikka nii, et laelambid ei vilguks .
Ise ma elektrist ei jaga kottigi aga loodan et sain oma mure arusaadavalt selgeks teha.
Ehk oleks mingi suht odav/lihtne lahendus pakkuda?
Comment