Tere!
Ma ei tea eriti elektroonikast midagi ja pole kunagi midagi ehitanud. Aga lihtsalt tuli huvi kokku panna järgnev asi (tv remote jammer, mitte minu välja mõeldud). See peaks hõivama televiisori infrapuna vastuvõtja kogu selleks ajaks, kui kaua see seadelis sisse lülitaud on ja Tv infrapuna vastuvõtja poole suunatud on. Probleem on selles, et õpetus on inglisekeeles. Ingliskeelsetest elektroonika osade nimetustest ma ei saa enamjaolt aru, v.a. resistor-takisti, infrared led, battery ja transistor. Kas oleks keegi hea, kes tõlgiks need eestikeelde. LINK kogu õpetusele
Aitäh.
The circuit parts:
1. Small circuit board
2. (1) 10k variable resistor
3. (1) 555 Timer
4. (4) resistors. 470ohm, 1k, 560ohm
5. (2) high speed switching diodes 1N4148
6. (1) transistor - BC557
7. (2) Infrared LED's
8. (2) 10nf capacitors
9. (1) 9 volt battery
Build the circuit based on the diagram below.
Ma ei tea eriti elektroonikast midagi ja pole kunagi midagi ehitanud. Aga lihtsalt tuli huvi kokku panna järgnev asi (tv remote jammer, mitte minu välja mõeldud). See peaks hõivama televiisori infrapuna vastuvõtja kogu selleks ajaks, kui kaua see seadelis sisse lülitaud on ja Tv infrapuna vastuvõtja poole suunatud on. Probleem on selles, et õpetus on inglisekeeles. Ingliskeelsetest elektroonika osade nimetustest ma ei saa enamjaolt aru, v.a. resistor-takisti, infrared led, battery ja transistor. Kas oleks keegi hea, kes tõlgiks need eestikeelde. LINK kogu õpetusele
Aitäh.
The circuit parts:
1. Small circuit board
2. (1) 10k variable resistor
3. (1) 555 Timer
4. (4) resistors. 470ohm, 1k, 560ohm
5. (2) high speed switching diodes 1N4148
6. (1) transistor - BC557
7. (2) Infrared LED's
8. (2) 10nf capacitors
9. (1) 9 volt battery
Build the circuit based on the diagram below.
Comment