Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

laseri detektor(v6i midagi sellist)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

laseri detektor(v6i midagi sellist)

selline kyssa et ma tahaks teada kas saab sellist asja teha et ntx kui laseri valgus enam detektorisse ei tule siis lylitub midagi t88le...laseri all m8tlen 50 eeguseid "m2ngu" lasereid mida igs putkas saada on...on keegi millegi sellisega kokku puutunud v6i oskab keegi ytelda kuidas sellist asja ellu viia?

No detektori pealt saab signaali ja sellest lased käima mida iganes - kella, sireeni vms. Räägi detektorist lähemalt.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

tegelikult pole detektorist l2hemalt midagi r22kida...hoopis mina tahaks sellest midagi teada...ma ei tea laseri lainepikkust(kui see asi ikka t88tab lainepikkuse pealt)ma ei teagi missugune detektor sinna sobiks...2kki oskab keegi aidata?

Comment

sellel lehekyljel on mingi skeem...kas see v6iks t88data?ja mis ir detektor siia skeemi v6iks sobida?
        http://home.cogeco.ca/~rpaisley4/ATDetLaser.html

Comment

kas selline asi nagu TSOP1736 v6iks t88tada?see asi vist 36 khz sagedusega

Comment

taskulaseri lainepikkus  630-680nm ja vastavalt sellele valid ELFA kataloogist fotodioodi
            KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Parem oleks, kui paneksid terve selle süsteem näiteks 38kHz peale tööle. Muidu võib tekkida selline asi, et vülitab ennast tavalise valguse peale sisse ja välja. Seda saab teha 555-ga.

Comment

Parem oleks, kui paneksid terve selle süsteem näiteks 38kHz peale tööle. Muidu võib tekkida selline asi, et vülitab ennast tavalise valguse peale sisse ja välja. Seda saab teha 555-ga.???

mis systeemi 38 peale ja mis 555 -ga saab teha?

Comment

TSOP ja muud vastuvõtjad reageerivad vaid moduleeritud signaalile, nt. 38kHz-ga moduleeritud. Seda modulatsiooni saab teha taimeriga (NE)555.
                  - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                  - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

yhes6naga ma peaks siis saama selle laser pointeri 555 timeri abil 38 kHz peale? kuidas???

Comment

Lülitab voolu 38kHz sagedusega sisse ja välja(kuskil skeemis olen sellist lahendust näinud). Ma ei tea, kui palju 555 voolu välja annab, aga ilmselt on kõige lihtsam transistoriga mingi värk sinna juurde panna või mõni muu asi, mis 38kHz juures lülitaks.

Comment

555 on vihane tükk, vist kuni 200mA!

Comment

ooda seda 555 on ika selleks vaja ju et laser pointer saada 38khz peale?

Comment

Just! Siis annab TSOP vm. IR-vastuvõtja väljundisse nulli, muidu on 1. Häiretele reageerib minimaalselt. SSelles mõte ongi, samuti selles et laser põleb vaid lühikest aega (impulssreziimis) ning tarbib vähem voolu.

Comment

aga kuidas see skeem v2lja n2eks et laserist 38khz?kuidas seda yldse saab arvutada et 555 timeriga 38khzi.keegi osavam mees v6iks siis joonistada ka selle skeemi kus laser+555=38khz

Comment

Working...
                              X