Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Trafod rööbiti/jadamisi?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Trafod rööbiti/jadamisi?

Ega trafot polegi vaja lammutada, seesama juhe millega pinge välja võtad, keerad mähise peal mõne ringi, peaasi et südamiku vahelt läbi mahub. A kui valepidi paned läheb pinge hoopis väiksemaks.
    See inimene on kättesaadav ja trafo on ka olemas, aga ta pole ära andmiseks, nimelt seisab mul laua all ja ootab paremaid aegu.
    Aga muidugi ma võin mõelda 400VA vastu vahetamist kui tegu on reaalselt võimsama trafoga, see vene kaup on päris hea varuga.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

peale sildasid kokku ühendades see 0.2V erinevus peamiselt vähendab süsteemi summaarset kasutegurit, ja väga pikal koormamisel pohjustab korgema pingega trafo suuremat kuumenemist. maha ei pole kumbki, kui täiskoormusega jääd ca 90% kanti trafode liitvoimsusest
      ei ole küll päris korrektne, aga mina kerisin trafole vajaliku voldi juurde tavalise 1.5ruuduse elektrikaabli soonega. oluline, et see juurdekeritav osa ei oleks peenem, kui originaalmähis. isolatsiooni temperatuuritaluvuse pärast pole ka tarvis muretseda, sest suurema ristloike puhul soojeneb see lisajuhe nagunii vähem ja jahutus on tal parem(viletsa kerimise tottu ), kui originaalmähisel.
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

ou.. nu siis jääb see vähe teise pingega trafo mängust välja. iseenesest, võiks ju vahetada, mul on sellest (kui saaks ära mõõta pinge) identsest 250VA trafost rohkem kasu, kui 400VA omast, mida rakendada ei saa. aga usun et see 400VA on seal täitsa võimalik, päääris korralik jurakas see, näeb ilus välja ka. 12,5V ja 0,4kVA. kui seinavõrku ühendada, siis tuled vilguvad korraks (alajaam on õuepeal) teen homme pildi ka, eks mõtleb/vaatab. aga kui kasutaja elukaz jõuab ära mõõta pinge ja öelda, siis oleks väääga tänulik

Comment

Aga sa ei tea ju mis pinge mul seinas on
          Ok ma mõõdan mõlemad ära.
          Aga ma olen Tartus nii et mõtle sellele ka.

Comment

Mnjah, polegi rohkem mõelda vaja, asi on hoopis 36 voldine. Aga ma usun et kellel on see on nõus vahetama.

Comment

Oih, et nõnda siis.. ehk leian kuskil ikka.
              Aga selline küsimus, trafo mähkimise kohta.. võtame näiteks selle sama sinu 36V versiooni sellest trafost, 250W on see siis. Kui ma tahaks sellest saada misiganes muud pinget, nt. 12V, siis ühe võimalusena võiks lihtsalt kerida sekundaari vähemaks niipalju arv kordi kui vaja. Sel juhul vist ei tuleks aga enam 250W 12V peal, kuna traat on peenem (oli algselt arvestatud 36V jaoks ja seega vähemate amprite jaoks). Kuna aga primaari arvestades võiks sealt endiselt 250W kätte saada, siis kui keriksin kogu sekundaari uuesti ja jämedama traadiga (samamoodi arvestades keerdude arvu mulle vajaliku 12V jaoks nt.) siis seekord saaks juba 250W seda 12volti?

Comment

Jah, nii ongi. Täiesti õige mõttekäik.
                Elektroonika töötab suitsu baasil.
                Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Aga saab ka nii nagu mu esimeses vastuses kirjeldatud. Nimelt on sel trafol sekundaar suht lõdvalt keritud ja leides õiged kohad üles (hiina tester ja nööpnõel abiks) saab teha kaks väljavõtet ehk õigest kohast sekundaar läbi lõigata ja otsad välja tuua. Nii saab kolm 12V mähist mis saab omavahel paralleeli panna. Aga eriti tähelepanelik tuleb olla keerdude arvu suhtes ja kuna neid ei saa üle lugeda, tulebki hoolega testri komakohti jälgida. Kui sama lajal võrgupinge kõigub, ei pruugigi kindlalt teada saada, aga kui juba väljavõtted tehtud siis saab ühed otsad kokku ühendades mõõta et teiste otste vahel millivoltigi poleks. Kui on ringiga mööda siis erinevus paarsada millivolti kui ma õieti mäletan.
                  Sedasi ongi mul kahest samasugusest 36V trafost tehtud 6 sekundaari paralleelis akulaadija, aga startimine siiski ei õnnestu.
                  Btw mähises on kasutatud lakkimata alumiiniumtraati paberist isolatsiooniga nii et jootmine ei õnnestunud, ühendamiseks kasutasin kruve.

Comment

tjaap, see oleks ühe variandina. siis jääks sama traat sinna. asi aga selles, et mul ka selline 36V trafo üks (õgeimin on ta seda kunagi olnud). sest avastasin et talt on täpselt niipalju maha keritud, et jääks 12V. küll aga mitte enam algse võmsusega, kuna traat on selle algse 36V oma. KUI nüüd mähkida uue paksema traadiga, kas siis samaga (seal paks alumiinium) või kasutada hoopis vasktraati ja selle arvelt (max. voolutihedust ristlõikele arvestades) saaks kasutada peenemat traati. samas loogika ütleb, et seal ruumi on ja paksemal traadil oleks parem jahutus. aga vasel väiksem eritakistus, ehk kuumeneks vähem? huhhh

Comment

Mõõda selle alumiiniumi ristlõige ära ja pane 3x suurema ristlõikega vask asemele. Siis on kindel et pole liiga peenike ja mitte ka väga mõttetult jäme.

Comment

Working...
                      X