Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kuidas alandada voolu 12v 1.5V peale?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kuidas alandada voolu 12v 1.5V peale?

Tere,

Ostsin hiljuti autosse termomeetri, mis töötab 1.5v patarei peal. Nimelt sooviksin auto enda voolu termomeetris kasutada. Kuidas alaldada 12v voolu 1.5v peale? On olemas mingid alaldusdioodid, kuid mida ma nendest eelistama peaksin. Trafot selle jaoks ei pea vajalikuks. Mingit suure amperfaasiga dioodi pole vaja. See termomeeter ei nõua palju.

Tänud vastuste eest.

Vs: Kuidas alandada voolu 12v 1.5V peale?

Punane led ja eeltakisti.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Mõõda termomeetri voolutarve ära. Ja siis 1.5V stabilitron koos vastava eeltakistiga, mille sa välja arvutad.

Comment

ega 1,5 stabikat ei leia!
        selleks on pisut teised nipid...
        Forget the net. Switch on the set. Warm it up slow and go. Light the tubes, bask in the glow. Surf shortwaves on your old radio.

Comment

Esmalt postitatud elukaz poolt
          Punane led ja eeltakisti.

Proovin siis seda, kui muid ettepanekuid ei tule.

Comment

alandama=monitama, solvama
            pinget voib madaldada vms
            punane valgusdiood olekski selle skeemi tarvis stabilitroniks. pinge on tiba korgem, aga siiski peaks jääma lubatud piiresse
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Aga kuidas ma selle LED-i sinna vahele sätin. Jadamisi või ridamisi?
              Ja tänan selle tähelepaneku eest.

Comment

Kasuta seda: http://microcontrollershop.com/produ...oducts_id=2059

Comment

Esmalt postitatud Silver88 poolt
                  Aga kuidas ma selle LED-i sinna vahele sätin. Jadamisi või ridamisi?...
                  Ei jadamisi ega ridamisi. Punasel valgusdioodil (LED-il) tekib õigesti ühendades, s. o. läbi jadamisi voolupiiramistakisti toites, pingelang umbes 1.6V. Seejärel võib LED-iga rööbiti ka väikese tarbevooluga termomeetri ühendada, mis siis samuti 1,6V toiteks saab. Mõned mA võiks vool vast olla, siis peaks nii LED-ile kui ka veel termomeetrile jätkuma, ilma et pinge langeks. Takisti voolu piirama võiks sobida nt. 1,5kΩ kasvõi kõige väiksema võimsusega (0,125W vist on) mis müügil on. Valgusdioodi ahel ei tohi katkeda, muidu läheb pinge liiga kõrgele, toimib ta ju stabilitronina antud skeemis. Samuti peaks kindluse mõttes ära mõõtma pinge LED-il enne kui sellele miskit tarbijat juurde ühendada, sest valepidi ühendatud LED ei sütti ja pinget ka ei stabiliseeri.
                  Elektroonika töötab suitsu baasil.
                  Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                  Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

317 on sellise rakenduse jaoks, nagu traktor korvitäie kartulite veoks. termomeetri olematut tarbimist arvestades voib talle ka rahulikult patareitoite jätta, aga iseehitamise huvides stabikaga(valgusdioodiga) toide pole paha mote
                    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Infrapuna led on 1,2 volti. Ühendamine: led termomeetriga rööbiti, takisti kogu sellele kremplile jadamisi.
                      -Artificial_Intelligent-

Comment

Tarbimisest rääkides...

Mul on üks in/out LCD termomeeter mille ostmist ma enam ei mäletagi. Sees on üks tavaline AA 1.5V süsinik-tsink patarei mille pinge on 1.4V.
                        Otsal on veel kiri "best before 2003-08".

Ma ise olen ka mõelnud näiteks seinakellale võrgutoidet lisaks teha. Aga vist ei ole mõtet. Ei ole veel täheldanud, et see eriliselt patareisid sööks.

Comment

Esmalt postitatud ketas poolt
                          Mul on üks in/out LCD termomeeter mille ostmist ma enam ei mäletagi. Sees on üks tavaline AA 1.5V süsinik-tsink patarei mille pinge on 1.4V.
                          Otsal on veel kiri "best before 2003-08".
                          Ehk oled "perpetum mobile" ostnud?

Comment

Kes teab
                            Telekapuldis on samuti esimesed patareid. Samasugused odavad, 2xAA. Nüüd on põhjust teist pulti kasutada, aga enne seda, hmm... julgelt üle 5a näppimist.

Ju siin on siis mingi "energiasammas" :P

Comment

Need asjad võtavad jh ainult mõne uA. Samas tekkis kohe mõte et kui nii vähe siis ehk saaks panna raadio toitele. Miski väikse lekkevooluga (supercap 1F või keraamiline) ja siis 1 dioodi paralleeli asja stabima võnkering ja 1 diood alaldama, kui seinakell siis 2 juppi traati antenniks ja peaks olema nö igiliikur.
                              Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                              1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                              2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Working...
                              X