Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Trafo andmed vaja tuvastada

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Trafo andmed vaja tuvastada

    Sai ühest katkisest UPS-ist selle toitetrafo võetud, et seda hiljem kuskil kasutada. Teoreetiliselt peaks olema primaarmähis kõige suurema takistusega? Kõik mähised peale ühe (ilmselt primaar? ~12 oomi) on takistusega alla 2 oomi. Kas seda trafot saan kasutada võimendis?

    Trafo peal on kirjas :
    430-2026.3
    CLASS1301B
    LEI-4 9508

    Googlest ei leia nende andmetega midagi.

    Kui võimas see trafo võib olla? Raskus on küll umbes samasuur kui TS-250 trafol.

    Pildid:
    Eest
    Pealt
    Küljelt
    viimati muutis kasutaja likoor; 02 m 2008, 15:28.

    #2
    Vs: Trafo andmed vaja tuvastada

    Proovisin, kas saab selle tööle. Sain. Teada sain, et on 4 mähist. Üks on 25,5VAC, üks on 18,5VAC ja kaks identset 7,5VAC mähist, millel ka keskväljavõte olemas. Esimesed kaks mähist tunduvad suhteliselt lahjad, aga need viimased vist isegi kõlbaksid võimendi jaoks? Vaatasin, et LM1875 töötab alates +-8VDC, sellega saaks teha... On teisi enamvähem HI-Fi kivisid ka nii madala pinge jaoks?

    Comment


      #3
      Vs: Trafo andmed vaja tuvastada

      Visuaalsel tikutoosiga võrdusmeetodil on tegu ca 9-10cm\2 ristlõikkepindalaga tranformaatori rauapakiga, seega on selle isendi võimsus kuskil 100W ümber. Sekundaarpinge peale alaldit kondekatel hakkab olema siis kuskil 10.5V DC. Eks see LM1875 on sellesarnaste kivide hulgas üks tuntumaid ja kas ongi mõtet oma pead vaevata, veel mingite teiste ning kolmandate kivide otsingule, milledele tootjatehas lubab rohkem vatte. Nimelt sellisel madalal toitepingel ei saa nii ehk teisiti astronoomiliselt suuri väljundvõimsuseid (nagu automakkidel peal märgitakse) ja tuleb leppida mõne reaalse vatiga (W).

      Comment


        #4
        Vs: Trafo andmed vaja tuvastada

        Sellest ma olen juba aru saanud, et pole palju võimsust vaja, et tugev lärm tekitada... Lihtsalt kvaliteedi ja kivi odavuse tõttu küsisin, ehk on midagi paremat.

        Comment


          #5
          Vs: Trafo andmed vaja tuvastada

          lm1876 on vist sama kivi stereoversioon. olen neid mõned teinud. hinna, lihtsuse ja kvaliteedi suhe on suht paigas. üks isend sai isegi suuremasse seinakuubikusse topitud. kuubikust jäid väljapoole 6 pisikest radikaribi ja kõlariterminalid. tellija oli sigarahul, ühikasse täpselt paras...

          trafo võimsuse saad UPSi järgi, kust asi pärit on. ma alla 180VA UPSe näin ei olegi, seega 150W võiks sealt ikka tulla
          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

          Comment


            #6
            Vs: Trafo andmed vaja tuvastada

            Teadmiseks rahvale veel niipalju: UPS`i ülekandetransformaatoreid ei saa hinnata ainult agregaadi peal kirjas olevate numbrite järgi, vaid peab arvestama ka teisi olulisi asjaolusid. Nimelt on Back UPS mõeldud töötama lühiajaliselt, seni kuni akud tühjenevad ja seade ennast välja lülitab, seega pole nt. 20 min. töötsüklli jaoks niivõrd oluline, et trahfopleki üldpindala oleks vastavuses lühiajalise seadme väljundvõimsusega. Toon näite: APC Back UPS 250 mudeli maksimaalne väljundvõimsus on 250W, nominaalne 170W, seadmes sees kasutatava transformaatori plekipaki üldpindala on 3cm*3cm= 9cm\2 ja arvestama peab veel asjaoluga, et tegu on hargneva plaatmantel südamikuga, seega kui me seda trafot kasutame kuskil mujal seadmes juba pikemaajaliselt siis üle 100W sealt võimsust tarbida ei tohiks, olgugi, et mähiste ristlõikepindala seda ehk võimaldaks.
            likoor,sinu piltidel olev trafo peaks olema enam-vähem samas proportsioonis, millest ma just selles postituses juttu tegin.

            Comment


              #7
              Vs: Trafo andmed vaja tuvastada

              Olen ma õigesti aru saanud, et sellel LM1876-l on vaja ainult kuute kondekat ja kuute takistit kokku? Datasheedi järgi peaks olema vist nii?

              Kas see juppide nimekiri on õige? Siin pole toite detaile.
              4x 1Kohm 1/4W takistid
              2x 20Kohm 1/4W takistid
              Cs kondekad on 0,1uF keraamilised?
              Ci kondekas on 22uF? Bipolaar?

              Kondekate koha pealt ei tea, kas väärtused on õiged... Datasheedil neid kirjas pole.

              http://www.national.com/ds/LM/LM1876.pdf - datasheet

              Mida veel kindlasti vaja läheb?
              viimati muutis kasutaja likoor; 21 m 2008, 11:16.

              Comment

              Working...
              X