Kui mul on pinge 54V, kuidas arvutada välja mitme ohmist takistit on vaja 12V pinge saavutamiseks.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
ohmide arvutamine
Collapse
X
-
Vs: ohmide arvutamine
Esmalt postitatud aerox pooltKui mul on pinge 54V, kuidas arvutada välja mitme ohmist takistit on vaja 12V pinge saavutamiseks.
Kui tarbevool on suhteliselt väike ja püsiva väärtusega või siis näiteks väiksematest voolukõikumistest tekkivad pingekõikumised stabiliseeritakse stabilitroni abil, võib jah isegi lihtsalt takistiga hakkama saada. Sel juhul tuleb pingete vahe (54 - 12 = 42) jagada voolutugevusega ja saamegi vajaliku takisti takistuse oomides.
Kuid selliseid olukordi on harva, enamasti on tarbitav vool vägagi kõikuv ja siis aitavad ainult keerukamad lahendused.Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
Comment
-
Esmalt postitatud aerox pooltnii et kui tarbib 100mA siis tuleks takisti minu jaoks 420 ohmi?
Kui aga tarbimine peaks näiteks vähenema 50mA-ni, tekib sellele takistile pingelang 42V asemel ainult 21V ja tarbija saab pinget 12V asemel 33V. Nagu näha, tarbimisvoolu kahekordsel vähenemisel tõuseb pinge ligi kolmekordseks. Tegelikult võib muidugi oletada, et pinge tõusmisel ka tarbitav vool (mingil) koormusel samuti kasvab ja see "tõmbab tagasi" (näitena toodud) kahekordset tarbimisvoolu langemist. Aga ikkagi tuleb kõikuva koormuse puhul arvestada suurte pingekõikumistega.
Aga mis on see saladuslik 12V tarbija ja kuipalju selle tarbimisvool kõikuda võiks? Kui palju ta pinge kõikumist (eriti ülepinget!) taluks?Elektroonika töötab suitsu baasil.
Comment
-
http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=VELL_K8084 selline vidin plaanis võimendi juurde aretada. On veel üks küsimus et on üeldud 2x12V AC, tean et see peaks t2hendama "+/-12V toitepinget ja soovitatakse kasutada keskväljaviiguga 12V trafot", kuid ei saa selest eriti aru mis mõttes +/- 12v?
Comment
-
Esmalt postitatud aerox pooltOn veel üks küsimus et on üeldud 2x12V AC, tean et see peaks t2hendama "+/-12V toitepinget ja soovitatakse kasutada keskväljaviiguga 12V trafot", kuid ei saa selest eriti aru mis mõttes +/- 12v?
Mina paneks sellised asjad:
http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=UA7812-MBR
ja http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=LM337T-MBR või http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=UA7910
Viimase puhul tuleb mõne dioodiga nt. pinget suts tõsta. Ja mõned konded kah!
Comment
-
Esmalt postitatud tcumen pooltSee tähendab, et üldjuhtme suhtes on üks pinge pluss, teine miinus....
Viimase puhul tuleb mõne dioodiga nt. pinget suts tõsta. Ja mõned konded kah!
on -12V stabilisaatoriks olemas 7912.
Aga +54V ühele ja -54V teisele on vist
paljuvõitu sisse anda, võib "otsad anda"...
Datasheet oleks abiks...Elektroonika töötab suitsu baasil.
Comment
-
See tähendab, et üldjuhtme suhtes on üks pinge pluss, teine miinus
Comment
-
Kuna selle vidina skeemi pole näinud, ei oska täpsemalt öelda aga nagu ise kirjutasid, tahab ta saada 2x 12V vahelduvat, sellest järeldaks, et tal on alaldusdioodid ja stabikas plaadil olemas(seal siis tehakse see +/- toide), sul oleks siis vaja ainult keskväljavõttega trafot.
Teine võimalus oleks uurida oma võimu skeemi, võimalik, et seal on eelastmetel see +/- 12V olemas, siis võib sealt toite võtta.
Võiksid oma võimu nime ka mainida, siis ehk keegi targem oskab soovitada kust sealt seda toidet võtta, ehk on ka võimul toide +/- 54V või siis äkki +/-27V
Comment
-
Esmalt postitatud aerox pooltVõimendi on ise tehtud kasutaja Jyrka poolt
"supply voltage: 2 x 12VAC / 100mA",
siis ilmselt ongi selle plaadil alaldi ja muu
vajalik olemas, ainult 2 X 12V trafo lisaks.
Siinkohal oleks siiski mõistlik Jyrka nõuanne
ära kuulata, just temalt see kõige otstarbekam...Elektroonika töötab suitsu baasil.
Comment
Comment