Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

kaitsmed elektriskeemis

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    kaitsmed elektriskeemis

    Tere

    Lugu selline, et kasutan projekti toitmiseks Siemens LOGO!Power toiteplokki, mis teeb 220 V vahelduvast 24 V alalise. Toiteploki ja seinajuhtme vahel on 6-amprine kaitselüliti.

    Nüüd selline küsimus, et kui 24 V skeemis peaks tekkima lühis, kas siis enne lülitub välja kaitselüliti või põleb skeem? Et kas praegusest toiteploki 220 V sisendis asuvast kaitselülitist on sellisel juhul abi või tuleb panna kaitse hoopis toiteplokist väljuvale 24 V vooluringile?

    #2
    Vs: kaitsmed elektriskeemis

    Pane ikka toiteploki väljundisse skeemi kaitseks sobiva suurusega kaitse, vastasel korral kui midagi juhtub, siis põleb skeem.

    Comment


      #3
      Vs: kaitsmed elektriskeemis

      Impulsstoiteblokil on üldjuhul üsna effektiivne kaitselülitus mis viib lühise korral koormuses bloki kaitserežiimi (toide "plingib"). Võib mõjuda kahjulikult toiteblokile, kui viga ei märka aga siis peaks juba päris kaitse põlema.
      6A kaitse on seepärast,et sisselülitumisel tekib tühja võrgulüüdi laadumisel päris suur vooluimpulss mis muidu kaitse läbi laseks.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

      Comment


        #4
        Vs: kaitsmed elektriskeemis

        Logo toitekas ei põle lühisega läbi.

        Comment


          #5
          Vs: kaitsmed elektriskeemis

          Esmalt postitatud KaruTEC poolt
          Logo toitekas ei põle lühisega läbi.
          Kas see tähendab, et kaitselüliti võib üldse ära jätta? Miskipärast LOGO!Poweri manuaal soovitab selle sinna siiski panna. Täpsemalt öeldes soovitab manuaal panna kaitselüliti 16 A B-skaalal või 10 A C-skaalal. Ise mõtlesin panna 6 A B-skaalal, et siis ehk pole skeemile eraldi kaitset vaja ja lühise korral katkestatakse 220 V ahel.

          Comment


            #6
            Vs: kaitsmed elektriskeemis

            lühise korral skeemis katkeb skeem... ja kui juba asi päris hapuks läheb, siis ka kaitse enne trafot. B6 kaitsmega ei pruugi sa saada trafot sissegi lülitada, sest vooluimpulss lööb sellise kaitsme välja. C6 vb kannatab ära. need kaitsmed ei ole mitte seadmete kaitsmiseks. need kaitsevad võrku ülekoormuse eest ja seeläbi suureneb võimalus maja mitte maha põletada. skeemile tuleb ikka eraldi kaitse panna ja see siis kaitseb tegelikult trafot, mitte skeemi. pm iga kaitse kaitseb (järgmist)objekti narva poole, mitte tarbija poole.
            Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

            Comment

            Working...
            X