Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Juhtmevabalt lülitatav LED lamp

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Juhtmevabalt lülitatav LED lamp

Esmalt postitatud Ru5h poolt
    Mitte kusagil ei ole kirjas, et yhendus relee ja suunatule vahel peab olema juhe.
    Nojah, see viimane väide vastab nüüd küll tõele!

Nii. Oletame nüüd siis, et Sinu poolt välja valitud tuli on selline nagu peab. Selleks, et see süsteem toimiks nö. juhtmevabalt, peab ta omama autonoomset toiteallikat. Sinu poolt määratud gabariitidesse mahub ehk mingi pisemat sorti mobiili- või mõni muu aku. Tavalised patareid ei tule ilmselt kõne alla. Juba selle toiteallika pärast on suisa vajalik kasutada ses tules LED-e. Hõõglamp imeb Su toiteallika väga kiiresti tühjaks.

Juhtimine:
    Variante on piisavalt: raadiolained, infrapuna, bleuetooth, wifi ... jne. Kõik on teoreetiliselt kasutatavad. Aga jällegi, kõik need seadmed tarbivad voolu, ja mitte vähe, eriti kui vaadata selle toiteallika ressurssi, mis tikutopsi mahub. Seadmete enda maksumusest ei hakka rääkimagi.
    Lisaks turvalisus: ka siin foorumis on olnud juttu sellest, et autojuht peab omama täielikku ülevaadet autol olevate seadmete toimimisest. Sinu juhtumi puhul peaks siis olema armatuuril tuluke, mis kuulutab suunatule aku tühjenemisest. See aga jällegi suurendab energitarvet ja ka seadmete maksumust.
    Kõige lihtsam oleks vast juhtida siis, kui on tegemist plast-, võibolla alumiiniumkerega. Sissepoole suunatule poolt juhitav elektromagnet, väljas herkon, mis riistapuu sisse lülitab. Koos vooluvõimendiga ilmselt.

Ja tegelikult on ilmselt võimalik seda kaadervärki ka nt. sidestatud võnkeringi abil toita, kõik sõltub suuresti ülekantavast võimsusest.

Valik on Sinu!

Edit: minu postituse valmimise hetkeks oli Felch juba asja lühidalt kokku võtnud!

Comment

mul sõber kleepis veokile poritiivale õhukesed pehmed suunatuled. seda ma ei tea, kas need sertifitseeritud olid, aga täiesti töötavad ja nähtavad isendid. temal polnud vaja ARK-ga kakelda, sest tema masin oli kuskilt seitsmekümnendatest ja mingil hallil ajal registrisse saanud. ta lihtsalt kohendas masinat reeglitele lähemale. nüüdseks on need tuled seal oma 2 aastat küljes püsinud, ju on hea liim.
      isenditel juhe on muidugi järgi, aga see 2mm jämeduse kõrre jaoks augu puurimine on köömes. keegi siiani virisenud ka pole, kuigi auto taastamisel ei leitud ühtki korras originaaltuld ja seega said tuled ostetud, mis silma järgi sobisid. ainsad hõõglambid on armatuuris ja sõidutuledes, ülejäänud on kõik dioodid.
      ARKis pole inimesed alati ka niisama norijad. kui sul ikka masin vastab nõuetele, ega seda sertifikaati siis nii väga igal pool vaadata ka. asi muidugi ei kehti rooli- ja pidurimehhanismide modimise kohta
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Mul autol on küljepeal 5W pirnid. LED võiks selles rakenduses olla 5..10 korda effektiivsem. Võtame võimsuseks siis 1W ja toiteks tagasihoidliku 1Ah 1.2V (odav AA või kallim AAA) aku. Saame paar tunnikest pidevat vilkumist, mis minu marsuutidel liikudes tähendaks mitut nädalat sõitu ühe laadimisega. Või olen ma vastu ööd arviutades midagi valesti rehkendanud?
        Loomulikult võiks sellisel lambil olla tagasisisde, tühja aku v.m. probleemi tuvastamiseks.
        Ega auto tiivad pole juhtumisi plastikust? Sellisel juhul saaks toite ka muutuva magnetvälja abil läbi tiiva viia.
        ...nojah - kuni ma kirjutasin jõuti samad mõtted juba esitada...
        viimati muutis kasutaja madis_l; 21 March 2008, 01:04.
        http://groups.google.com/group/ee.ho...roonika/topics

Comment

Esmalt postitatud reuter poolt
          mul sõber kleepis veokile poritiivale õhukesed pehmed suunatuled. seda ma ei tea, kas need sertifitseeritud olid, aga täiesti töötavad ja nähtavad isendid. temal polnud vaja ARK-ga kakelda, sest tema masin oli kuskilt seitsmekümnendatest ja mingil hallil ajal registrisse saanud. ta lihtsalt kohendas masinat reeglitele lähemale. nüüdseks on need tuled seal oma 2 aastat küljes püsinud, ju on hea liim.
          isenditel juhe on muidugi järgi, aga see 2mm jämeduse kõrre jaoks augu puurimine on köömes. keegi siiani virisenud ka pole, kuigi auto taastamisel ei leitud ühtki korras originaaltuld ja seega said tuled ostetud, mis silma järgi sobisid. ainsad hõõglambid on armatuuris ja sõidutuledes, ülejäänud on kõik dioodid.
          ARKis pole inimesed alati ka niisama norijad. kui sul ikka masin vastab nõuetele, ega seda sertifikaati siis nii väga igal pool vaadata ka. asi muidugi ei kehti rooli- ja pidurimehhanismide modimise kohta
          Ei ole kahtlustki, et ka ARK-is on inimesi igasuguseid, nagu muudelgi elualadel.
          Omalgi käru tuled kõik LED-dele ümber tehtud. Aga sai hoolega vaadatud ka, et heledused ja nähtavusnurgad kõik samaks jääks. Luksmeetrit, tõsi appi ei võtnud, ikka silma järgi võrreldud sai.
          Aga selliste asjade (ümber)ehitamine jäägu ikka neile, kes teavad, mida teevad. Mõnest suunatule vilgutusest võib kellegi elu rippuda!!!

Comment

Ma ei ole eriline elektroonika taibu aga kas siis ei ole t6esti v6imalik ehitada tikutopsi suurust seadet mis sisaldaks kolme LED-i (mis ka silma torkaks), toiteallikat, v2ikest vastuv6tjat ja mingit lylitit releed mis selle signaali järgi sisse v2lja lylitaks,nii, et see ka v2hemalt 2h tööreziimil töötaks? N6uannete j2rgi ju ma seda nagunii ise komplekteerima ei hakkaks, oleks pigem huvitatud sellise vidina soetamisest.

P.S ma ei s6ima kedagi

Comment

Ma ei ole eriline elektroonika taibu aga kas siis ei ole t6esti v6imalik ehitada tikutopsi suurust seadet mis sisaldaks kolme LED-i (mis ka silma torkaks), toiteallikat, v2ikest vastuv6tjat ja mingit lylitit releed mis selle signaali järgi sisse v2lja lylitaks,nii, et see ka v2hemalt 2h tööreziimil töötaks?
              Energeetiliselt on asi võmalik. Kui minu ligikaudne rehkendus eespool ei veena, siis võibolla mõni pilt:
              http://www.skymall.com/shopping/deta...?pid=102473685
              http://groups.google.com/group/ee.ho...roonika/topics

Comment

T2nud, see ongi t2pselt see mida ma vajan. Tuleb igatahes odavam kui lasta m6nes töökojas "päris" suunatuled paigaldada. Ja odavamalt ei hakkaks ju seda seadet keegi k2sitööna tegema. Veelkord aitähh.

viimati muutis kasutaja Ru5h; 21 March 2008, 10:34.

Comment

Kui sellega hakkama saad, siis räägi laiale ringile kah, kuidas ARK´is läks nende tulukestega.
                  Kui miski on mõeldud kõigeks, ei kõlba see tegelikult millekski.

Comment

Lülitusskeemi sab teha väga väikeses ja ökonoomse. Aga LEDi toide peab olema võimsam sest heledad LEDid võtavad ka päris palju voolu. See panebki piirid mõõtudele.
                    Igas autos pole kindlasti tagasisidet tulukese korrasoleku kohta. Minu vanas pannis ka pole. Aga kui asi töötab patareilt, võiks siiski olla.
                    Ma arvan, et põhituld wirelessiga ei asenda.Igasugu abitulukesed nagu too seal peegli servas on teine asi. Kas lubatavad, ei tea öelda.
                    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

BTW milliseid suunatulesid loetakse külgmisteks? Need mis on esiporitiiva nurgas enne ust?
                      Maailm oleks puhas ja süüta
                      kui poleks õllejogurtit
                      - Õ.Õ.

Comment

peaks olema jah. mingi aeg Itaalias topiti neid ka euroopa autodele külge. äkki neil oli kah mingi reegel
                        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Tahaks siis sellist kit-i mida saaks kahepoolse teibiga kerge vaevaga kylge panna ja siis ka eemaldada.
                          Sellest lausest võib järeldada, et ehk oled ainult auto müüja. Tahad auto maha müüa ja siis suunatuled tasku tagasi pista. Vaesed autoomanikud kes märkavad alles järgmine aasta ülevaatusel, et nad peavad ikka korralikud suunatuled paigaldama. Kui selline teguviis on odavam, siis kellele? Üks mu tuttav on samuti hädas SELLISE automüüja poolt müüdud autoga.

Comment

Nende reeglite järgi võttes ei saaks paljud tänavatel liiklevad autod arvele enam- aga on nad siis kohe hirmus ohtlikud?
                            Näide, arvel olev jumal teab mitu km sõitnud Uazik aastast 82 VS 10 km sõitnud aastast 2007. Kumb neist on ohtlikum? Samas seda 2007 aasta autot ilusti arvele ei saa, aga nö "kap rem läbinud 82 a autona" "saab". On siis see mees mingi tohutu pätt kes seda teeb?
                            Maailm oleks puhas ja süüta
                            kui poleks õllejogurtit
                            - Õ.Õ.

Comment

Demagoogia ruudus. Kui on ette nähtud et suund kollane siis olgu kollane. Ja kui külje peal siis külje peal. Katsu suureks saada, mitte mingit pisikest rehepapirida ajada oma tikutopsidega.

Comment

Tahang, et oleks kollane ja tahangi, et oleks külje peal, lihtsalt ei taha panna sinna igaveseks mingeid koledaid plönne sest autol on esimese pampri külgedel nagunii suunatuled, mida on kõrvalt väga hästi näha (enne olid need USA-s nõutavad kabariidid) kusjuures vajaliku märgistusega aga ARK-ile ei sobi nende asukoht, et peab olema poritiival ja kõik, ajavad oma jonni lihtsalt. Minuarust on kogu see jutt selle seaduslikkuse üle natuke mõttetu ja seda peaks tõepoolest arutama mõnes autodega seotud foorumis, nagu siin härra Roomet soovitas aga küsimus on ju esitatud: kuidas neid ehitada, mitte: kas see on lubatud. Ma panen siia selle toote lingi, äkki keegi viitsib süveneda ja anda n6u kuidas analoogset asja kokku panna, see originaaltoode ei sobi sest seal pole vastavat märgistust http://www.auto-care.com/turnsmart.html

Teiste jutu demagoogiaks tembeldamine on ka üks demagoogia võte

Comment

Working...
                                X