Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Keevitus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Keevitus

    Õnnestus hiljuti endale saada vana kontrollstend automaat kaitsmete jaoks markeering KS-2. K155 seerial baseeruv loendur oli kutu (kes tahab võib endale saada, seal ka gaaslahendus intikaatorid) Mõtlesin siis sellest teha laadija/ keevituse, rookisin kõik välja peale 9A autotrafo ja tavalise jõutrafo, voltmeetri ja ampermeetri. Jõutrafo kerisin ringi (4mm Al juhe) nii et 1,2V asemel sain 30V vahelduvat, lisasin 130A täisperiood alaldi ja 2x3300uF konded väljundisse. Ampermeetri jaoks tegin sundi jämedamast vasktraadist et oleks ligikaudselt aimu voolust. Autotrafo on jõutrafo primaar ahelas. Seega hetkel saan reguleerida pinget. Proovisin ka keevitada 3mm elektroodiga ja toimis ainult et kaar ei taha süttida hästi ja voolu ei saa reguleerida. Ise mõtlesin voolu jaoks panna mingi mittepolaarine kondensaator läbi ümberlüliti autotrafo väljundisse ja autotrafo jada ühendusse jõu trafoga. Kuna vahelduvvoolu puhul määrab kondendaatori takistuse ka pinge siis saaks muuda primaarahela voolu tõstes autotrafo väljundpinget. Küsimus tekkis ainult selles et autotrafo on nagu muudetav induktiivsus, mis juhtub kui see resonantsi peale satub? Ise arvan et sellest jõutrafot läbiv vool ei muutu.
    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

    #2
    Vs: Keevitus

    Pinge on nats madal, seepärast ei süttigi hästi. 50-60 V oleks paras tühijooksul. Voolu reguleerimiseks kõige lihtsam kasutada jadas elektroodiga takistit.

    Comment


      #3
      Vs: Keevitus

      enne elektroodi paispool, mis piirab ka ühtlasi voolu.
      40V alalise pealt traat läheb juba krõbinal ja ka elektrood peaks süttima
      Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

      Comment


        #4
        Vs: Keevitus

        Kõik sõltub keevituselektroodi koostistüübist, mõned tootjad (Hunday, Esab jt.) valmistavad ka selliseid isendeid, mis keevitavad probleemivabalt 30V ja madalama pingegagi ning keevitusliite jahtudes, viskavad tekkinud tagi pealt minema, seda viimast teevad muidugi juba enamik saadaolevatest toodetest. Omaaegsed Vene keevituselektroodid tahtsid normaalseks töötamiseks saada suht kõrgeid pingeid ja suuri voolusid (¤d 3-6mm 40-90V 100- 400A), praegu on aeg edasi läinud ning tehnoloogia ja tootmine edasi arenenud.
        4mm alumiiniummähis keevitustrafo sekundaarpoolele on veidi vähe, ilma sundjahutuseta läheb liialt kuumaks ja elektroodi kinnijäämise korral võib isegi sulama minna, kõik sõltub muidugi trafo tegelikust koguvõimsusest.
        Nooblimatele kes veel pole asjaga eriti kursis, paneks siia ühe lingi keevituteemal: http://et.wikipedia.org/wiki/Keevitamine

        Comment

        Working...
        X