Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Whirlpool AWM 248-800

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Whirlpool AWM 248-800

    Küsimus suurele ringile - kas siin mõni pesumasinate hingeelu tundev seltsimees kah leidub?
    Viskas siis selline eksemplar nagu Whirlpool AWM 248-800 peale talvist seismist suvilas esimesel (väidetavalt tsentrifuugimise käigus) kasutamisel kilbist kaitsme välja. Järgneval katsel reageeris power nupu lülimisel kontrolllambi süütamisega, aga reaktsiooni ei järgnenud.
    Välisel vaatlusel ( kaaned maha ) miskit otseselt küpsemise tundemärke ei ilmutanud. Toitelülitist vool läbi käis ja ka kellale tulid voolud peale. Küttekeha näitas ca. 25 oomi takistust ja mootorile ei osanud kuidagi läheneda - kuidagi palju juhtmeid. Kollektor tundus kena olevat ja laagrid korras. Ükski mähis polnud kah tumedaks tõmmanud.

    Google sellele mudelile service manuali ei leidnud, aga leidis awm285 kohta, mis tundub kahtlaselt sarnane olevat ( sama kell ja mootor on meie masinal MCA38/64-148/WHE1 ja awm285 MCA 52/64 - 148 t.f./WHE0 Kell on EC 4477.01P13).

    Ehk leidub kellelgi näpunäide, kuidas lähenema peaks. Asi selles, et üks kell ( mille esindus paar aastat tagasi vale diagnoosiga välja vahetas ja selle eest 2K küsis) veel tagavaraks ning enamus pulikaid tundub veel üsna heas korras olevat.

    #2
    Vs: Whirlpool AWM 248-800

    Konkreetset Whirlpool AWM 248-800 masinat olen aastaid tagasi remontinud ühel sugulasel, toona oli probleemiks vett saanud rikkis kuullaagrid ja korpusega liiast lekkiv küttekeha, nimelt olid lubjakivi sette tulemusena tekkinud soojusvahetuse häired, mille tulemusena küttekeha pind oli täis mikromõrasid, millest lekkis aegajalt sisse pesuvett ning see omakorda põhjustas lühiseid. Ajami mootoriks peaks olema mäletamist järgi sellel masinal AC 230-240V kahe sünkroonkiirusega faasirootoriga mootor, mille kõik ergutusmähiste, samuti kontaktharjade ja tahhomeetri juhtmed tulevad mootori peapistikusse välja, seega saab seda mootorit mistahes kombinatsioonis ka stendil "kuivalt" katsetada. Sellistes mootorites esineb rikkeid küllaltki harva, enamasti põhjustab seda kas siis kollektori läbikulumine, läbi kulunud kontaktharjad või osaliselt katkenud rootorimähis. Samuti tasub üle kontrollida mootori juhtimissüsteem ja sümistor (või siis alaldi+türistor) baasil pingeregulaator. Kuna vahepeal sadu teisi kodumasinaid remonditud siis enam täpselt igat nüanssi antud masina kohta ei mäleta, seega võisin eelnevas jutus mootori tüübi kohapelt eksida...
    Sellel jutuks oleval masinal peks siis olema selline programmkell:
    https://ssl.allegro.pl/item369726173...ne_czesci.html

    Sellel masinal peaks olema ka bimetall või elektromagnetiga luugilüliti, millest käib suur osa vooluringest läbi, tasub üle vaadata sellised asjad. Kontrollida samuti üle kogu juhtmesik, vahest on närilised mõningad juhtmeid paljaks rookinud ja sellest ka need lühised.

    Comment


      #3
      Vs: Whirlpool AWM 248-800

      Just just. Ma kaevasin seal manualis ( http://www.masine.sigma-com.net/stra...L%20AWM285.pdf ) ja jõudsin järeldusele, et küttekeha takistus võik ok olla. Kuna manuali leidsin hiljem, siis mootorit mõõta pole jõudnud. Nagu ma aru saan, siis üle mõõta ja skeemi järgi otsad kokku ning seina ots seina - siis on näha, mida teeb.
      Ukse lukku peaks kah samale meetodil kontrollida saama vist.

      Comment

      Working...
      X