Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Komponent -> RGB

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Komponent -> RGB

Mul arvuti graafika kaardil on ainult komposiit/S-Video ja komponent väljundid, S-video on saast ja SCART komponenti ei sisalda.

Kas keegi teab mingit kodus valmis tehtavat lahendust ?
    _((XD))_->B

Vs: Komponent -> RGB

Lihtsat kodust lahendust ei ole, oleneb kui kõva käpp sa elektroonikas oled. Vajalik kindlasti elektrooniline skeem nn maatriks. Skeem vist eriti keerukas ei ole netis tuhlates peaks mingi leidma või siis valmismuundaja.

Comment

Aga seal tuleb ise pisut leiutada: korrektse skeemi saab ainult raha eest. Aga ka see variant on tehtav. Opivõimenditega maatriks.

Comment

Tundub lihtne... paar mikroskeemi ja mõned takistid. Opvõimud ja takistid ei maksa midagi, sync separator oli vist 100EEK kandis...
        _((XD))_->B

Comment

Sünkroseparaatorit pole vist vaja: vanemad telekad võtavad ise sünkro Y signaalist välja. Tähtsad on seal eesotsas takistid: nende suhe määrab signaalide tugevused.
          Pole ka hullu, kui mõnda varieerid: saad telekale värvitooni rgulaatori, ürgvanadel oli selline. Tagumised opid on järgijatena, seal peab jälgima, et nende väljund kannataks 75 Oomi (RGB sisend). Endal on ka vaja, aga pole valmis saanud. On uhke digiboks, millel pole RGB väljundit (ja firma teatas softi kohta, et ei ole ega tule
          (pesad on kenasti olemas). Telekas on aga korras CRT ja ei mingi jõud aja praegu uut ostma.

Comment

Mis siis saaks kui opide asemel transistore kasutada ? Ma olen tavaliselt C945 transistoreid kasutanud oma mängukonsoolide RGB signaalide võimendamiseks (kui vaja muidugi)...
            _((XD))_->B

Comment

Väljundis kindlasti, kui Sul juba kogemusi ka on. Maatriks aga peab signaale liitma ja lahutama täpselt teatud vahekorras. Transsidega on see raskesti tehtav, kuigi võimalik (enne opivõimendeid segati ka signaale). Arvestada tuleb, et kogu see värk peab läbi laskma videosagedused.

Comment

Vanad CRT monitorid on täidetud C945... eks nad siis pildi jaoks sobilikud ole

Ma proovin transid ära, need mul kohe varnast võtta, kui ei sobi, eks siis lähep opide ostmiseks.
                _((XD))_->B

Comment

vaata ka sellist asja nagu ADV7180 ja ADV7181
                  Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                  1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                  2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

siin on üks
                    http://elm-chan.org/works/yuv2rgb/report.html

Chani asjad üldiselt töötavad .

Comment

Esimene jukerdis on valmis

RGB signaalid vajavad veel suuremat võimendust, aga selleni jõuan ma siis kui rohelise värvi korda saab. Äkki keegi mõtleb rohelise välja ? Mul ajud koos...
                      Lisatud failid
                      _((XD))_->B

Comment

Soovitud tulemuse saad ikka sellise skeemiga:

Trantsid ei anna sobivat tulemust. Otse takistitega signaal baasi kostavad sisendid omavahel läbi, ei saa sisendtakistust õiget, kvaliteet kannatab.

Comment

Chan on lisanud skeemi ka musta nivoo fikseerimise lüli ( 3 x analoogvõti, mis sünkro ajal sisendi vastu maad tõmbab). kas see on vajalik või mitte sõltub vist seadmetest.
                          skeem:
                          http://elm-chan.org/works/yuv2rgb/yuv2rgb3.png

edit , link ei tööta otse , vaata siit:
                          http://elm-chan.org/works/yuv2rgb/report.html
                          paar opakat on seal ka vähem kui eelpool olevas skeemis.

Comment

Tundub et tuleb vist Chan ära proovida... aga mis opakaid kasutada ? Ühepolaarse toitega on vist vaja kondekaid väljunditesse ?
                            _((XD))_->B

Comment

no mis sa jandid. Seal tehakse -5 volti +5 voldist. Vaevalt et ise paremini oskad teha.

Comment

Working...
                              X