Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

valgusest elekter

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

valgusest elekter

tere!
    kas keegi oskab aidata?
    kunagi sai kooliajal mingitel transistoritelt(vist) kaaned maha võetud ja siis toodetud sedasi elektrit tskuraadio tarvis. vot ei mäleta enam kuidas käis...

Vs: valgusest elekter

Minumeelest suvaline pn siiretega transistor. Mida suurem on kristall, seda parem.
    Uuematel transidel on kristall vist mingi pasta sees. Proovi.

Comment

Selline:
      http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-bin/web_store.cgi?ec=28a9b1c

Pole vaja viilida trantsi korpuseid lahti ja voolu tuleb ikka nii et saab mitte ainult mõõta vaid ka akusid laadida.

Comment

tänan... kahjuks minu leiutisse ei sobi päikesepatareid.

Comment

Esmalt postitatud elektron poolt
          Kas see mida sa ise transsi nugistades saavutada tahad ei ole mitte
          täpselt sama?
          Tasuta präänikut ei anta, ei elus, ei elektroonikas.
          Ettevaatust! Postitan ainult ebakaines olekus!

Comment

Minu mäletamist mööda olid need MP38 või 42B transistorid,kuid pead ei anna.92 aasta Radio ajakirjas oli see meetod kirjeldatud.Veel on võimalik kasutada ka D226 dioode,kui maha kakkuda korpus.Ise olen ka edukalt seda viimast varianti kasutanud,pannes neid dioode trükkplaadile hulga ja niiviisi mängis Selga taskuraadio õues päikese käes kenasti.

Comment

Siis on ilmselt tegu valgustundliku sensoriga, mida tõesti päikesepatareiga pole mõtet asendada.
              Saab kasutada MP40, MP41, MP42 transse üsna edukalt, kuna nendel on avatuna kristalli külg suht suur.
              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
              Konfutsius

Comment

tere!
                kas keegi oskab aidata?
                kunagi sai kooliajal mingitel transistoritelt(vist) kaaned maha võetud ja siis toodetud sedasi elektrit tskuraadio tarvis. vot ei mäleta enam kuidas käis...
                Just niimoodi ilmselt oligi, kunagi olen ka ise transistore lahti saaginud ja katseid teinud. Ka võimsamad (suurema kestaga) sobisid selleks, ainult tuleb sobiv hulk jadamisi ühendada, et vajalik pinge saada. Võib proovida isegi riknenud transistore, millel kristall väga kõrbenud pole...
                Elektroonika töötab suitsu baasil.
                Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

nu sarnane ta on pikesepatareiga aga mul valgus koondub ühte punkti ja kõrge temperatuuriga. valguspunkt on kuskil kuni 2cm ja 200-300 kraadi.
                  tuleb see siis suurendusklaasist. tahan sealt esmalt korjata soojuse ja siis saada tiba elektrit.

Comment

Siis tulevad kõne alla ainult võimsad ränitransid ja ka need kannatavad max 150 kraadi. Ilmselt on mõtekad KT 805, jne. millel on kristall paksu vaskkorpuse peal. Läbi selle saab soojuse kokku korjata.

Comment

muidu on plaanis jahutada transid 40-70 kraadini.
                      mõned transid lähevad ka soojuspea liigutamiseks. no... kui päike keerab siis liigutab minu soojuspead päiksega kaasa.

Comment

Naljaviluks võtsin ühe KT808 transi lahti ja proovisin ka selle päikesepatarei omadusi11W laualambi all(vahemaa 20cm) arendas BK siirde vahel 335mV ja lühisvool 12uA.D242 dioodi kristall arendas u. samasugust pinget, kuid lühisvool 1...2uA.Ühesõnaga pilusilmse kalkulaatori päikesepatarei annab samal voolul 5x kõrgema pinge ning hind on 15.-(KT808 maksis viimati Westbaltis 28.- kui õieti mäletan)...
                        The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                        Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                        Projektide pildid
                        Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                        http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Tõenäoliselt ei ole see säästutoru parim valgusallikas, päike on kindlalt etem. Samakindlalt ei saa need transid ehtsa päikesepatarei vastu.

Comment

Päikesepatarei oli samas võrdluseks lambi all...Suhteline vahe jääb samaks
                            The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                            Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                            Projektide pildid
                            Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                            http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

Comment

Working...
                            X