Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Taktsignaali generaator

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Taktsignaali generaator

Mul on vaja taktsignaali genekat Motorola 68000 prosele. Ostsillaatored ma kasutada ei tahaks kuna need on veidi kallid. Ma leidsin ühe skeemi (http://www.jmargolin.com/project2/image036.jpg ) aga tundub et protsessorile ei meeldi selle signaal...

vajalik signaal 10MHz
    _((XD))_->B

Vs: Taktsignaali generaator

Ehk ei ole piisavalt ristkülik, st. frondid pole piisavalt järsud. Tollel kivil peaks lülisid jaguma, tee neist ka üks schmitti triger ja pista selle gene väljundisse, sealt võta siis see signaal. Vahel piisab sellest ka, kui kasutamata lülid panna gene väljundisse signaali kordama.
    Ja kui jääb kasutamata lülisid, siis neil kindlasti sisend kas toitesse (läbi takisti) või mättasse, see hoiab häired ära.
    Toitejalgade vahele 0,1 μF keraamiline konde ka kindlasti.
    viimati muutis kasutaja tcumen; 23 m 2008, 09:19.

Comment

Unustasin kasutamata jalad maandada või kasutusse panna... kondekas oli juba olemas. Loodetavasti aitab.
      _((XD))_->B

Comment

Kindlasti peab taktsignaal olema ristkülik ja üsna kindlalt ka 50% täiteteguriga. Ossiga näeksid ära. tcumen annab head nõu.
        If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Jama on selles, et ossi pole, sõbral on, aga mitte töökorras
          _((XD))_->B

Comment

Kui ossi pole ja on vaja täpselt 50-50% täituvust siis pista sinna vahele triger ja toksi seda ringi. Generaator peab olema siis 2x kõrgema sagedusega aga sisendpulsi pikkus jälle pole oluline.

Comment

Working...
            X