Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Elektroonikahuviliste kokkutulek 2008...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Vs: Elektroonikahuviliste kokkutulek 2008...

    Tere kõigile tõsistele elektroonikahuvilistele!


    Olen jälginud seda teemat pidevalt, kuid pole hakanud vahele segama ja igat vastust tsiteerima. Tundub, et paljude kriitikutest vastajate kogu mõte on käesolevat üritust mustata ja organiseerimistaset võimalikult maha teha. Mis te arvate, et miks me seisame praegu „lõhkise küna“ ees, olukorras kus potentsiaalsetele osavõtjatele tahetakse jätta muljet, et tõsiseltvõetavat üritust ei tule. Siin räägitakse kvaliteetse kokkutuleku planeerimisest aasta ette. Tänapäeval nii keerulises, tormilises ning etteaimamatus ühiskonnas nii kaugeleulatuvaid prognoose teha ei saa, või kui, siis ainult ürituse kuupäeva või asukoha suhtes. Miks siis? Elu ja selle kulg ei ole etteaimatav, vahel antakse küll rida valikud, kuid kas me alati suudame kõike endast olenematut realiseerida. Mis te arvate, et millepärast me seda selleaastast kokkutulekut taas püüame korraldada, kas vanast jonnist - ei. Me poleks seda isegi mitte kavandama hakanud varasuvel, kui siin foorumis oleks leidunud kasvõi üks julge ilmakodanik nt. Tallinnast ja oleks öelnud, et tal on vajalikud ruumid ürituse läbiviimiseks, huvipakkuvate ettekannetega lektorid ja tasemel kokkutuleku põhikava olemas. Paraku sellist loodetud isikut ei ole tänaseni veel välja kuskilt ilmunud ja tuleb leppida sellega mis antud juhul on olemas. Selle asemel, et kiruda amatööridest korraldajaid, võinuks ürituse paremaks läbiviimiseks oma abi pakkuda. Ma pole praktiliselt saanud selle kahe kuu jooksul, mil koduleht üleval on olnud, mitte ühtegi konstruktiivset ajakavalist ega sisulist ettepanekut, väljaarvatud selle teema esimene lehekülg. Sealt pärines idee teha üks võistlus - SMD komponentide jootmine kahepoolsetele trükkplaatidele kvaliteedi ja skeemi tööle hakkamise printsiibist lähtudes. Üks siinne foorumi liige lubas teha juhtprogrammi, et selle põhjal saaks need lasta Kamitras valmis teha ja oleks olnud üks võistlustegevus jällegi ajakavas juures. Käesoleval hetkel aga puudub info antud ülesande täitmise kohta. Samuti on ELFA välja pannud päris kopsaka peaauhinna mõõteriista näol, sealt tulevad esinema kaks inimest, aga eks Hr. transistor täpsustab üksikasju ise lähemalt. Homme on Ülenurme Gümnaasiumi juhtivtöötajad puhkuselt tagasi ja saame täpsustada viimaseid organiseerimisküsimusi – kasutuseks antav tehnika, ruumid jms. Vaatan üle ka puhke- ja magamiskohad, annan teada. Ootame aktiivsemat osavõttu ja registreerimist, seni on ka särkide osas reserv olemas, tõenäoliselt saavad kõik soovijad.

    Comment


      #62
      Vs: Elektroonikahuviliste kokkutulek 2008...

      Esmalt postitatud Max27 poolt
      Olen jälginud seda teemat pidevalt, kuid pole hakanud vahele segama ja igat vastust tsiteerima.
      Täielik vaikus organiseerijate poolt (nii foorumis kui veebilehel) oligi antud olukorras kõige hullem, mida sai teha.

      Esmalt postitatud Max27 poolt
      Tundub, et paljude kriitikutest vastajate kogu mõte on käesolevat üritust mustata ja organiseerimistaset võimalikult maha teha.
      Miski ei toimu niisama, ilma põhjuseta. Kui Sa arvad, et kellegi mõte oli üritust mustata ja maha teha, siis mis peaks Sinu arvates olema tema eesmärgid ja motiiv?

      Tõenäoliselt Sa ei oska eelmisele küsimusele vastata (muidu Sa ei oleks nii jaburat "süüdistust" siia postitanud). Pakun mõned tegelikud seletused.
      Üldiselt on kriitika põhjus rahulolematus tekkinud olukorraga ning kritiseerimise eesmärk näidata, kuidas asjad võiksid paremini olla.
      Kellegi huvi ei ole antud hetkel üritust mustata.

      Esmalt postitatud Max27 poolt
      Mis te arvate, et miks me seisame praegu „lõhkise küna“ ees, olukorras kus potentsiaalsetele osavõtjatele tahetakse jätta muljet, et tõsiseltvõetavat üritust ei tule.
      Mis Sa tahad nüüd väita, et "lõhkine küna" ei ole tekkinud mitte korraldajate tegematajätmiste süül, vaid hoopis inimeste reaktsioonist ja kriitikast selle peale?

      Esmalt postitatud Max27 poolt
      Siin räägitakse kvaliteetse kokkutuleku planeerimisest aasta ette. Tänapäeval nii keerulises, tormilises ning etteaimamatus ühiskonnas nii kaugeleulatuvaid prognoose teha ei saa, või kui, siis ainult ürituse kuupäeva või asukoha suhtes...
      Ära aja pullikakat suust välja, kui teemat ei valda.
      Ainuüksi sponsor- või reklaamirahade planeerimine eeldab eelmisel aastal jala eelarve vahele saamist. Omal ajal üritasin hoida poliitilistel põhjustel hoida Tevalo-kesksena, mistõttu ei käinud sponsorite uksetaguseid mööda, aga olles näinud mitmete-kümnete analoogsete ürituste organiseerimist, justnimelt nii see käibki.
      Samuti on inimressurss see, mida ei saa viimasel hetkel planeerida stiilis "kas Sa saad homme läbi tulla".

      Esmalt postitatud Max27 poolt
      Miks siis? Elu ja selle kulg ei ole etteaimatav, vahel antakse küll rida valikud, kuid kas me alati suudame kõike endast olenematut realiseerida.
      Selleks on kokkulepped, vajadusel kirjalikud. Ja ootamatute ärajäämiste vastu on tagavara-plaan. Teil ju oli backup, eksoleju?

      Esmalt postitatud Max27 poolt
      Ma pole praktiliselt saanud selle kahe kuu jooksul, mil koduleht üleval on olnud, mitte ühtegi konstruktiivset ajakavalist ega sisulist ettepanekut
      Mis ettepanekut? Kellelt peaks ettepanek tulema? Sina ju organiseerid kokkutulekut, järelikult Sina pead kava paika panema.
      Sa võid selle juures arvestada kellegi arvamuse või ettepanekuga foorumis, aga valikud teed Sina ja aja pead ikkagi oma jõududega ära täitma. Sina jäid aga käed rüpes ootama, et inimesed Sinu eest kava ära täidaksid.

      Kas Sa käisid läbi potentsiaalsed lektorid? Ise? Pakkusid välja teemad, millel rääkida? Küsisid, milliseid vahendeid neil esitluseks vaja on? Tuletasid neile kokkutulekut ja esinemist meelde, helistasid, ajasid asju...?

      Kas Sa vähemalt nüüd oled helistanud Alole ja leppinud lähemalt kokku, millal ta oma ettekande teeb ning milliseid vahendeid tal selleks vaja on? Miks mina pidin siin foorumis talle ettepaneku tegema?
      Kas Sa üldse oled ennast kurssi viinud sellega, et Alo on üks staazikamaid (ja parima jutuga) tõelisi gurusi, kes võib ka nt. 40 aasta taguse arvutustehnika kohta (oma kogemustest!) selliseid lugusid rääkida, mida Sina uneski näinud ei ole.

      Esmalt postitatud Max27 poolt
      Selle asemel, et kiruda amatööridest korraldajaid, võinuks ürituse paremaks läbiviimiseks oma abi pakkuda.
      Näiteks minule pole küll keegi helistanud, ega mingit nõu küsinud, kuigi pakkusin ka omalt poolt paar teemat välja.

      PS. Abi olen pakkunud juba 2006. a. aprillikuul:
      "Kui kirjasaajate hulgas leidub ettevõtlikke tegijaid, kes oleks huvitatud traditsiooni jätkamisest ning suutelised kokkutulekut tasemel korraldama, siis olen igati valmis omalt poolt nõu- ja kogemustega toetama."


      Sa ikka lugesid mälu värskendamiseks kõik eelmiste aastate teemad läbi, enne kui hakkasid organiseerima???

      Esmalt postitatud Max27 poolt
      ...väljaarvatud selle teema esimene lehekülg. Sealt pärines idee teha üks võistlus - SMD komponentide jootmine kahepoolsetele trükkplaatidele kvaliteedi ja skeemi tööle hakkamise printsiibist lähtudes.
      Ma võin Sulle (ja tulevastele võimalikele korraldajatele) kohe ette öelda, et kaks asja - võidu tinutamised ja võimendite (või kõlarite) võrdlemised EI MAHU kokkutuleku raamesse ära ja sellised üritused võib kavast koheselt maha tõmmata.

      Esmalt postitatud Max27 poolt
      Üks siinne foorumi liige lubas teha juhtprogrammi, et selle põhjal saaks need lasta Kamitras valmis teha ja oleks olnud üks võistlustegevus jällegi ajakavas juures. Käesoleval hetkel aga puudub info antud ülesande täitmise kohta.
      Tohoh-tillae, KES Sinu arvates peaks seda ülesande täitmist kontrollima, kui mitte korraldaja (kui kava eest vastutaja)??? Kas Sa üleüldse oled kellegagi lähemalt kontakti võtnud, üldse midagi konkreetset kokku leppinud ning täpsustanud ülesannete piire ja täitmise tähtaegu?

      Esmalt postitatud Max27 poolt
      Samuti on ELFA välja pannud päris kopsaka peaauhinna mõõteriista näol, sealt tulevad esinema kaks inimest...
      Muhahaa... Miks ELFA esinejaid siis kavas ei ole???
      Muideks, võib-olla on ELFA ajastul asjad teistmoodi, aga vähemalt selle kolme aasta jooksul, millal mina asja vedasin + ühel järgneval aastal, millel osalesin, ei tulnud mitte kordki ühtegi inimest Tevalost kohale, hoolimata oma lubadustest ning meiepoolsetest mitmekordsetest kutsetest ja meeldetuletustest.
      Aga auhinnad ma iga kord välja kauplesin, tänud muidugi selle eest.
      viimati muutis kasutaja vtl; 17 m 2008, 16:03.
      GSM: 5039624

      Comment


        #63
        Vs: Elektroonikahuviliste kokkutulek 2008...

        Esmalt postitatud Max27 poolt
        ...SMD komponentide jootmine kahepoolsetele trükkplaatidele kvaliteedi ja skeemi tööle hakkamise printsiibist lähtudes. Üks siinne foorumi liige lubas teha juhtprogrammi, et selle põhjal saaks need lasta Kamitras valmis teha ja oleks olnud üks võistlustegevus jällegi ajakavas juures. Käesoleval hetkel aga puudub info antud ülesande täitmise kohta. .....
        Kas lubati teha mingi plaadi Gerberi failid PCB-firmade jaoks? Ma võin selle ise ka teha. On mingi konkreetne skeem? Niisama x-plaati pole mõtet teha.
        Aga...Kamitral on vist vähemasti 2-nädalane töhtaeg. Mõnikord ka 3 nädalat. Brandneril samuti. Kiirtööna ehk teeksid ära, seda peab neilt järele pärima....ja soolasemat hinda samuti.
        Ühesõnaga, kui arvad, et plaadi tegemise saaks kinni maksta ja on mingi konkreetne skeem ka, võta ühendust. Ma võin siis edasi Kamitra ja/või Brandneriga suhelda.

        Hea Vtl! Aitähh seniste kokkutulekute eest, need OLID tasemel. Latt sai väga kõrgele.
        Aga praegune mõttevahetus...

        PS. Meil on foorumlane KaruTEC, kes ehk teeks plaadid kiiremini? Ah?
        PS/1. Tuli meelde, et tegin füssa praksi jaoks ühed seadmed. on olemas osad ja monteerimist ootavad plaadid aga neid on vaid 5 tk. alles. Vähe vist? Igal juhul võib nende peal harjutada.
        viimati muutis kasutaja felch; 17 m 2008, 16:37.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

        Comment


          #64
          Vs: Elektroonikahuviliste kokkutulek 2008...

          Esmalt postitatud vtl poolt
          Kas Sa käisid läbi potentsiaalsed lektorid? Ise? Pakkusid välja teemad, millel rääkida? Küsisid, milliseid vahendeid neil esitluseks vaja on? Tuletasid neile kokkutulekut ja esinemist meelde, helistasid, ajasid asju...?
          ma poleks Maxi suhtes nii ülekohtune, vähemalt minu käest ta on esinemist küsinud , aga kahjuks on august üks õnnetu kuu mu jaoks, iga nädalavahetus mingi sündmus/kokkutulek/sünnipäev.

          Comment


            #65
            Vs: Elektroonikahuviliste kokkutulek 2008...

            >> Tere kõigile tõsistele elektroonikahuvilistele!

            St elektroonikahuvilistele, kel pole muud elu ja kes on nõus krt teab milleks karup* sõitma?

            >> Olen jälginud seda teemat pidevalt, kuid pole hakanud vahele segama ja igat vastust tsiteerima. Tundub, et paljude kriitikutest vastajate kogu mõte on käesolevat üritust mustata ja organiseerimistaset võimalikult maha teha.

            Krdi demagoogia kuubis. Siin on juhitud tähelepanu asjaolule, et mula taga peab ka midagi olema. Võib ju taguda seda "tõsiste elektroonikahuviliste" trummi ja et "kes ikka tõesti tahab" aga kui resultaat on see, et kusagil metsas toimub üritus, kuhu keegi kohale ei tule siis on viga ikka korralduses, mitte kõikides elektroonikutes. Mis kuradi põhjus mul peaks olema mustamiseks ? Ma näitan puust ja punaselt, milles probleem, äkki üritaks aru saada ?

            Comment


              #66
              Vs: Elektroonikahuviliste kokkutulek 2008...

              Esmalt postitatud KaruTEC poolt
              kusagil metsas toimub üritus, kuhu keegi kohale ei tule
              Ülenurmele on Tartu kesklinnast linnulennult ca 9 km, mis on võrreldav eelmiste kokkutulekupaikade kaugusega Tln-a kesklinnast.

              Comment


                #67
                Vs: Elektroonikahuviliste kokkutulek 2008...

                Esmalt postitatud felch poolt
                PS. Meil on foorumlane KaruTEC, kes ehk teeks plaadid kiiremini? Ah?
                Esmalt postitatud KaruTEC poolt
                St elektroonikahuvilistele, kel pole muud elu ja kes on nõus krt teab milleks karup* sõitma?
                Krdi demagoogia kuubis. ...et kusagil metsas toimub üritus, kuhu keegi kohale ei tule
                keegi tähendab siis korralikke INIMESI.

                Minuarust et sobi sealt tellida.
                Me pole ju nõus "krt teab milleks karup* sõitma".
                Et midagi sealt tellida???
                Või kuidas?

                Ja Vootele ütleb nüüd et ma liialdan, kui meenutan "Verekivi" ja "Siin me oleme".
                Aga on ju täpipealt paigas. Tuhandikuga.

                Natuke kõrvalt leiab:
                Esmalt postitatud paadikapten poolt
                kes meist ei saaks vihahoogude ajal rahuldust mingit elektroonikaseadet puruks pekstes, onju, mina näiteks tunnistan, et saan kaifi
                Mina ei saa.
                Need elektroonika jupid on osa minust,
                nendega koos olen ma üritanud midagi teha, midagi luua.
                Või on see siis kellegi teise, minu ideekaaslase, looming.

                Olgu, sellest räägime laupäeval.

                Ja kui lisada ka:
                Esmalt postitatud felch poolt
                PS/1. Tuli meelde, et tegin füssa praksi jaoks ühed seadmed. on olemas osad ja monteerimist ootavad plaadid aga neid on vaid 5 tk. alles. Vähe vist? Igal juhul võib nende peal harjutada.
                Kuulge, kas on vaja just hakata uusi plaate robinal ja mõtetult, lihtsalt, monteerima.
                Võib ju võtta ja õpetada inimesi vanu plaate lahti võtma,
                detailide vahetamise 1. astet, mahavõtmist, harjutama.
                Kolviga, kuuma õhuga jne.

                See pole küll nii vapustav, kui ketaste loopimine,
                mida kunagi Vootele netis kirjeldas ja mille peale me pikalt arutasime,
                aga see on ka vajalik oskus.

                Pealegi, selline "hävitamine" on ettevalmistus uueks ringiks.
                Kurdetakse, pole raha - sellised plaadid on saada hinnaga kroon tükk.

                Comment


                  #68
                  Vs: Elektroonikahuviliste kokkutulek 2008...

                  Nojah, laske siis edasi. Ärge laske reaalsusel ennast segada.

                  Comment


                    #69
                    Vs: Elektroonikahuviliste kokkutulek 2008...

                    Esmalt postitatud A.R. poolt
                    keegi tähendab siis korralikke INIMESI.
                    Minuarust et sobi sealt tellida.
                    Me pole ju nõus "krt teab milleks karup* sõitma".
                    Et midagi sealt tellida???
                    Või kuidas?
                    Ja Vootele ütleb nüüd et ma liialdan, kui meenutan "Verekivi" ja "Siin me oleme".
                    Aga on ju täpipealt paigas. Tuhandikuga.
                    Miks Sa Alo jälle MINU nime oma Tallinn/Tartu vastasseisu sisse tõid?

                    Vootele ütleb seda, et kui üritus on asjalik, siis sõidetakse rõõmuga ka karup*...
                    Kui üritus ei ole asjalik, siis ei viitsi ma isegi naabermajja minekuks saapaid jalga panna. Simpel.

                    Esmalt postitatud felch poolt
                    ...Tuli meelde, et tegin füssa praksi jaoks ühed seadmed. on olemas osad ja monteerimist ootavad plaadid aga neid on vaid 5 tk. alles. Vähe vist? Igal juhul võib nende peal harjutada.
                    Esmalt postitatud A.R. poolt
                    Kuulge, kas on vaja just hakata uusi plaate robinal ja mõtetult, lihtsalt, monteerima.
                    Võib ju võtta ja õpetada inimesi vanu plaate lahti võtma,
                    detailide vahetamise 1. astet, mahavõtmist, harjutama.
                    Kolviga, kuuma õhuga jne.
                    Ma arvasin, eeldasin ja lootsin, et (esimesest kokkutulekust möödunud) kuue aasta jooksul on vast kõik siinkirjutajad õppinud ära vanade komponentide lahtivõtmise jms. elementaarsed töövõtted. Kui ka leidub mõni üksik uustulnuk, siis võib ta nimetatud liigutused ju ka väljaspool kokkutulekut endale selgeks teha.

                    Mida sellest tinutamisest veel harjutada - tegu peaks siiski olema edasijõudnutega või kuidas? Räägime parem tehisintellektist, mitte elementaarsest mutrite keeramisest.

                    Aga noh, minupärast tinutage siis, kui see kellelegi rõõmu peaks valmistama. Muidu ei jää kavasse vist mitte midagi.

                    Esmalt postitatud A.R. poolt
                    See pole küll nii vapustav, kui ketaste loopimine,
                    mida kunagi Vootele netis kirjeldas ja mille peale me pikalt arutasime,
                    aga see on ka vajalik oskus.
                    Kõvakettaheide on olnud juba esimeste BBSummerite üks spordialasid aastal 1991. Selle eetilisuse üle oled Sa Alo jah jauranud juba aastaid tagasi.
                    Olgu minu austus või armastus elektroonika vastu kuistahes suur, tänapäeval eksisteerib reaalselt selline nähtus nagu elektroonikaromu ja ma ei näe midagi taunitavat selles, kui rikkis ja taastamisväärtuseta seade elektroonikute üritusel spordivahendina oma väärika lõpu leiab.
                    Alternatiiv on koheselt ümbersulatamisele minna.
                    Tuletan meelde, et meil ei ole tegelikult elektroonikaromu puudust, vaid ülejääk, seega väited, et nälgivad Aafrika lapsed ei saanud minu pärast selle kõvaketta juhtelektroonikalt pulki maha tinutada, ei päde kuidagi.

                    Teine asi (Marie kõrvalt kommenteeris), paar sportlikku vahepala sai omal ajal loengute vahele planeeritud justnimelt selleks, et inimesed järjestikuste tubaste tegevustega tukkuma ei jääks.
                    GSM: 5039624

                    Comment


                      #70
                      Vs: Elektroonikahuviliste kokkutulek 2008...

                      Nii härrased, kes on tulijad annaksime nüüd teistele ka teada mida keegi kavatseb kaasa võtta. Omaltpoolt võin kaasa tarida lambimõõtja, juhil kui mõnele pakub huvi lambukeste kontroll. Samas veel mõned toitekad (0 ... 300V) katsetuste läbiviimiseks.

                      Parimat soovides Q
                      Egas muud, kui juhtmed külge ... ja seina

                      Comment


                        #71
                        Re: Vs: Elektroonikahuviliste kokkutulek 2008...

                        Arvatavasti olen tulija. Kaasa võtan oma sagedusmõõdiku. Küll aga oleks hea, kui saaks seda testida. Alles hiljuti valminud ja ei ole üldse kindel, kas asi üleüldse töövõimeline on.

                        Comment


                          #72
                          Vs: Elektroonikahuviliste kokkutulek 2008...

                          Ülenurme Gümnaasiumis olevast raadiomuuseumist mõni sõna:
                          http://foorum.erau.ee/viewtopic.php?f=8&t=244

                          Loodetavasti on kohal ka Jüri Ruut, "Algaja raadioamatööri teatmiku"* koostaja, et tutvustada meile kooli raadioamatööride klubijaama ES5YG.
                          Laupäeva hommikuti kell 9.00 näiteks algavadki lühilainel kuulatavad raadioamatööride ringteated, kooli klubijaama ja amatöörraadioside tutvustus ilmselt mahuks samuti huviliste jaoks ajavahemikku 9.00...10.00, muu tegevuse kõrvale.

                          * - 99lk., on allalaetav http://es7club.viljandimaa.ee/Raadio...atmik_2006.pdf
                          viimati muutis kasutaja fre; 20 m 2008, 11:24.
                          Elektroonika töötab suitsu baasil.
                          Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                          Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

                          Comment


                            #73
                            Vs: Elektroonikahuviliste kokkutulek 2008...

                            Kes pole veel märganud või keda huvitab, siis ürituse veebilehel sai õhtul tunduvalt täiendatud ajakava ja muid punkte ning workshopid on paika saanud.
                            transistor[ätt]starline[punkt]ee

                            Comment


                              #74
                              Vs: Elektroonikahuviliste kokkutulek 2008...

                              Sagedusmõõdiku kontrolliks võin kaasa haarata ühe "vana" riista, mis mõõdab isee järgi kuni 2Hz.

                              Qbicu poolepealt niipalju, et kel on lampe, mis vaja nt. paari ajada, siis võtta kaasa!Riist on tore ning täpne.Kalleb teab öelda

                              Samas kirbuturg on arvatavasti päevakorras!Kaasa haaran mõnikümmend lampi seeriast 6R3S-1(koos mõtetabeliga iga lambi jaoks) ning hunnik radiaatoreid, millega pole mul miskit teha.
                              Omalt poolt on päevakorras loeng lampvõimendite teemal, mille täpne sisu selgub lähipäevil ning kobisen ka Impulsstehnikast paar sõna.Kaasas näitemaketid.Istungjärgu kohapealt oleks tore kui saaks mu loengu lükata õhtusesse aega(teate küll miks).

                              Üllatusi on veel!...ning Cheopps on hetkel rääkinud!HAU!
                              The difference between genius and idiot?! Genius has its limits...
                              Vaja võimendit? Selleks on PS nupp!
                              Projektide pildid
                              Lamptehnikast eesti ja vene keeles:
                              http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page675.htm

                              Comment


                                #75
                                Vs: Elektroonikahuviliste kokkutulek 2008...

                                Võtan kaasa TU50M, kui saab. Siis võtaks kaasa Sümfonia 2 ja pooleli oleva toiteploki (suur soov käima joosta), ehk on Tartus parem võimalus mida kokku tinutada.
                                Viitsib keegi tarka nõu anda TU50M kohta?
                                viimati muutis kasutaja RaunoK; 21 m 2008, 22:21.
                                Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

                                Comment

                                Working...
                                X